Dagens klädsel...

... i tecknad form!
Trallade runt såhär större delen av dagen ute, tyckte inte att det bar någon större idé att bemöda mig ta en bild. Det var inte intressantare än; Loveli Jeans, grå stickad storpolo, rutiga tygskorna, grå skepparkavajen och röda baskern. Och sedan utökades ju min garderob med nyförvärven! Tjoo

Dagens klädsel...



Skutan

Det såg så himla härligt ut uppe på skutan att jag var tvungen att stanna utanför Cross butiken och ta ett kort på himlen och härligheten. Nere i själva Åredalen var det nämligen inte alls soligt, utan bara molning. Man ser Hummelstugan, nedfarten från WC liften och liftstolparna till kabinen med blå/grön inramning.
Skutan
Okej, jag är kanske liiite sugen på vinter och solig skidåkning... Confession...

Shoppingyra & höstglädje

Jag som egentligen inte alls skulle med till Åre, och inte heller skulle det bli roligt om jag nu följde med, och jag skulle absolut inte hitta någonting. Tänkt så fel man kan ha.

Var mest arg på alla, jämtlänningar & deras hundar, turister och fårflockar, som tycktes välla över hela byn och gjorde att man inte kom fram någonstans. Träffade dock kompisar som gått ut och fick vinkat en hel del. Kaktus hade provisoriskt säljrum där vår/sommarkläder i alla möjliga utföranden fanns att fynda.
Det var då jag hittade klänningen. Den hängde bara där och talade till mig, lockade mig med massor av plisserade veck, tre lager med svart och vitt tyg i siden och "chiffong" och fina detaljer. Den fick utan att ha provats hänga med mig hem. (Det var hundar och folk överallt, vem orkar prova då?) Man hade säkert kunnat göra riktiga ordentliga fynd med tanke på allt som fanns men jag orkar inte trängas för sånt.
Sen slank Åre hoodiesen med av bara farten då den var så mysig, mjuk, rosa, billig och allmänt tillgänglig. 1420 hade jätte många olika men bara den rosa i barnmodell och eftersom jag är en liten människa fick den lilla tröjan hänga med hem. Till sist fick jag en glass av pappa också som fick ätas fort, fort eftersom jag skulle köra hem!

Åre5

Och nej, jag köpte inte tröjan av det töntiga skälet att ha visa vart jag varit på skidsemester. Då jag bor här anser jag det lite mer tillåtet att tralla omkring i en tröja med byns namn. Fast jag ska bara ha den som mysplagg...


Saturday morning

Under tiden jag hjälper padre med att sätta ihop diverse saker/möbler och håller mig undan målarpenslar ritar jag lite så länge. Bland annat en ganska tråkig kappa med dubbelknäppning och höga stövlar.
Och en blus i, vad jag tänker mig, tunt material, lite högre knäppning i halsen och rosett. Puffiga ärmar och många små knappar fram. Till det en ballong/tulpan kjol som är hög i midjan och högklackade pumps med rosetter på sidan.
Saturday morning

Borde kanske göra lite projektarbete idag. Men jag har ingen lust. Ska ju in till Åre senare och kolla lite i affärer, se om 1420 har något fint då jag upptäckt mig vara.... ha kapital...
Nepp, jag tänker sticka på min grå mütze.

En sån där igen

Mitt bästa köp: Oj, shit vad svårt. Det varierar, men just nu är jag glaaad för min klänning. Men den är ju inte mitt bästa ever.
Mitt sämsta köp: Någon tröja från billiga kedja som blev dålig efter första tvätten.
Mitt dyraste köp: Ett vinterplagg måste det vara. Fast det har jag ju aldrig betalat själv...
Mitt billigaste köp: Något smycke på rea. Second hand; Diane von Fürstenberg schal. (20 pix)
Mitt senaste köp: Svarta älsklingsklänningen, angoratröja, lavendel linnet och gråa (nu dödskallemärkta) linnet.
Mitt nästa köp: Strumpbyxor, varma sådanna! (Hey, its Jämtland) Klänningar!
Ett köp jag ångrar att jag inte gjorde: Den där klänningen i Paris, kärlek. Jag har förträngt det mesta...
Mitt önskeköp: Allt jag vill ha. (Måste man specificera sig?) En Mulberry Roxanne. Och Chloé klänningar. Och en massa annat...

Detta måste vara min sämsta lista hittils, jag kunde inte komma på ett enda rakt, enkelt svar.
Jag kommer inte ihåg, har förträngt eller helt enkelt vet inte. Men en sak jag vet är att jag just nu har sådanna cravings inför novemberlovet. Vill åka ned till lägenheten i Norrköping och kolla in affärerna, speciellt second hand affären som är en guldgruva. Och sedan Båstad, och huset, och kolla in affärerna men även där speciellt second hand affären. Vill hitta massa söta, unika klänningar. Nuuuu

Mean ´n angry

Jag helt enkelt bara måste tipsa om denna, världens sötaste bok. Läste om den i en tidning när min mamsell pekade ut för mig att detta, jag citerar "Verkar vara en bok skriven för dig!".
Måhända är jag lite arg ibland men det är jag gärna efter att ha läst den här serieboken om just Angry Little Girls. Det är nu helt klart att jag är en blandning mellan Deborah the disenchanted princess och Kim the angry little Asian girl. Kan man bli annat än kär i en bok när de skriver saker som, "Bruce, Deborahs brother. He´s a meathead." och "I´m an American! I have a right to consume!"
 Klockren för alla som vill skratta och finna sig en liten bibel, så nu alla "Fresh little soul sistahs" är det bara att köpa, läsa, njuta. "Stay fresh!"
Mean ´n angry
Yeah, they´re cute all right. But don´t be fooled- these girls know how to survive in an angering world.

Fredags fint

Satt bara och ritade lite olika bilder, och detta blev resultatet. Den ena känns som en feminin gubbutstyrsel med korta kavajen, hängslen och farfarströjan, men jag gillar den "arbetar"/klassiska looken hon fick. Skorna är inspirerade av gardeniorna som jag ioförsig tycker är fula men som passade till kläderna som jag ritade först.
Den korta klänningen tänker jag mig som en oversized, stickad polotröja i grått. Jag har nämligen en sån själv som ska användas som klänning i år, vilket den inte gjort innan. Tror att det kan bli riktigt mysigt med tjocka strumpbyxor under och söta ballerinas och stickade sockor.
Fredags fint

Ha en trevlig fredagskväll, alla ni!
Imorgon blir det Åre höstmarknad, ullkappa på!

Fredagstrubbel

Dagens svenska C lektion blev en introduktion i reklamvärlden och även presentation av vår faaantastiska mjölkreklam. Vi kommer att bli rika på det här! Eller inte. I vilket fall som helst försökte jag och H få några ovetande nissar engagerade och få ett brinnande intresse för sin uppgift men av någon anledning var de svårflörtade, trots vårt lockande prat om mjölk. Hm?
Sedan blev jag, från mitt väldigt goda humör, arg på rektorn som klantat sig angående min schemaändring så jag skickade ett argt mail. Även fast att han är rektor har han faktiskt skyldigheten att ha ett minne också! Så det så.
Fredagstrubbel


Så vill jag se ut...

just nu! Eller så vill jag snarare se ut imorgon.
Knäkort klänning, gärna i stickad grå, med söta detaljer och A-linjeformad.
Cape i kort modell med kantband och virkad/stickat utsida och mysigt varmt foder,
knästrumpor i grått och mörk lila ballerinor i dockmodell (med liten knäppning).
Sist en basker/mössa i rött, svart eller lila och korta skinnhandskar. Min egen design på allt så jag får väl
leta substitut eller skapa eget?!
Så vill jag se ut


Oh, happy day...

Idag är en glad dag, en glad dag det är idag, glad idag dag det är idag.
Okej så glad är den väl inte men jag blev lite påverkad av min egen teckning med det enorma
high on life leendet jag har.
Oh, happy day...

Jag brukar få höra att jag ser så pillemarisk ut. Eller snarare full i fan. Men det är jag inte alls.
Jag planerar nämligen mina ondskefulla illdåd väldigt bra och avslöjar ju mig inte genom att
se misstänkt doktor evil:ig ut. Då kan jag ju lika gärna sitta med en vit katt i knät och klappa på.
Mihi...

Yeah!

Dagens lektion, dagens enda lektion (håller jag inte käften snart kommer någon att slå mig..), var bild med fritt lekande och kreativitets omsörjande. Har knåpat med min dödskalleschablon i två veckor nu och fick äntligen fart på fotoscreen;andet och kunde trycka de små liven, eller icke-liven, på mitt linne.
Det är bara beskåda och avnjuta det nervpåfrestande mästerverk som skapats och som nu i mörkt grått pryder baksidan av det ljusgråa linnet jag köpte i Umeå förra veckan.

Killarna blev lite avundsjuka men de kan ju få avnjuta min ryggtavla utan att verka... sleezy nu. Haha


Yeah!

Jag kunde inte låta bli att lägga till en liten krona på en av dödskallarnas huvud...
Mitt signum, på mitt linne.


Dilemma

Okej. This is the deal. Hittade den här skinnjackan i farmor och farfarens källare nu i sommras och
tyckte att den var lite häftig, men absolut ingenting jag skulle ta på mig.
Den har tillhört min faster och hon älskade den, dock många år sedan.
Sen såg jag den igen, och igen. Och för varje gång blev jag lite mer övertygad om att jag
diggade den. Sen råkade jag ju såklart åka hem från skåne utan den och fick be padre ta med dem hem till mig. Den är perfekt i storlek, precis sådär lagom härligt sliten och är riktigt skön.
Men! Jag vet fortfarande inte om jag verkligen gillar den eller det bara är någon sorts nostalgi eller eufori som förorsakar inbillade glädjesynvillor.
Så, vad tycker ni? Keeper eller... giv till de bättre behövande?
Det är alltid intressant att få veta vad andra tycker, även om jag redan har en ganska så bestämd åsikt, men som sagt. Det är roligare att få lite åsikter!

Dilemma


Nu ska jag sticka på mitt projekt, "Runway Marc Jacobs mütze" som vi enväldigt har döpt projektet till här hemma i casa Aenigma. (Många språk där, ouí)
Och dagens "den gjorde mig glad"- låt; Bring it- Cobra starship

Morgondagen?

Gillar skarpt att hon är lite grungig, rockig och stilren samtidigt. Vet inte hur hon
fått till den kombinationen så bra, jag hade nog kanske tyckt att det var lite
blasé att försöka mixa men hon får det att funka. Den nonchalanta stilen med cigaretten i handen,
stående lite snett i de grå jeansen och röda mössan på huvudet blir unik och rockigt oorginell.
Ibland tycker jag verkligen om sånt. Fram med lite rebellism.
Outfiten går bra ihop, trots mix matchandet av färger, men som jag är med just färgmatchning
kanske inte just lila halsduken passar in men, det är okej.

Morgondagen?



Two days, two feelings

Ja, jag kunde inte låta bli att rita en illustrerande bild för gårdagens öden och bravader.
Vi hade nämligen träning, jibbing/idrott, och skulle jogga ut till ett ställe några kilometer bort och sedan träna där. Vi är tre tjejer totalt och ca 40 killar. Jippie. (Lägg märke till ironin)
Och väl där sprand vi som illrar på en bana, trillade, snubblade runt på hala löv, förbannade läraren, fick barr i byxorna och blev helt darriga i benen av ansträngning. Eftersom vi då ville visa oss starka, dåålig idé, gick vi snällt efter  läraren till en extraövning, bara fem av oss. Någon som har hoppat grodhopp upp för en ca 70 meter lång backe? Då vet ni hur det känns...
Halvvägs mådde jag så illa att jag var säker på att jag skulle kräkas om någon petade på mig.
20 meter senare lutade jag mig mot ett träd för att få lite stabilitet, och där var de. Blåbären!
De såg så goda, blå och runda ut. Och de var de... sen blev jag väääldigt illamående.
Jag hatar blåbär.
Two days, two feelings

Jag varken kräktes igår eller idag, det var vääldigt nära igår och enda glädjen är att vi alla såg lika illamående ut, men frågan är om inte det var bättre än att dö av tristess.
Det finns ett mycket bra skäl till att vi gav en av våra lärare smeknamnet Burken första året på gymnasiet. Han talar nämligen hela tiden som om han var en buktalare. En buktalare i en burk. En buktalare i en burk som talar i slowmotion.  Därav min halsovande, nästintill drägglande pose på bordet.

Skor, i alla former

Då jag insett att skor är väldigt roligt att rita letade jag upp lite olika sorter i senaste nummret av Elle.
Resultatet finner man nedan. Har ju inte varit så himla into ankelboots och dylikt men jag måste erkänna att det finns en del som är grymt snygga, som till och med jag skulle kunna tänka mig. På min fot.
Synd då att jag tvivlar starkt på att de finns i min plutt storlek, 33-34.
Den nedersta "mormorskängan"/bootsen är från Nolita i svart läder, och grovt tyg, med ganska rejäl klack och snörning. Tyckte att den var lite grym, dessutom har en kompis ett par liknande som är väldigt snygga på. Annars är de höga stövlarna i ljust läder, Laboutin liknande skon från Sonja Rykiel tror jag och rosett pumpsen från något märke jag aldrig hört talas om.  
Skor, i alla former

Är det någon som har en aning om var man kan hitta fina skor i småå storlekar?
Jag har ett ganska stort problem med mina mini fötter som diffar i storlek från 32-34.
Om jag vill ha högklackade skor får jag köpa utklädningsset med prinsessdräkt och ta de medföljande plastskorna i rosa med silverglitter och fastlimmade fjädrar och guldkrona...

Förslag, någon?

Är det någonting speciellt, ett plagg/ett par skor/något från en specifik designer, som ni vill att jag ska rita?
Det är alltid kul med förslag och tips om något roligt som jag kan hitta på!
Och jag uppskattar kommentarer, kritik såväl som beröm, då det är intressant att veta vad ni tycker.
Nu ska jag gå och sticka på min basker/mössa i storlek Marc Jacobs mini.
Ellefavoriter, september
Lägger in min egen favorit so far. Med den gröna skjortan från Topshop classics och lager på lager blandningen, och såklart den lila siden/satinklänningen med stooor svart rosett i midjan!

Begärblandning

Kollar man runt på internet hittar man en massa man vill ha. En hel del massa!
Bläddrade lite på svenska Elles sida från modevisningarna och fastnade för en hel hög med saker som jag kände att jag faktiskt behöver, eller min garderob och jag.
Bland annat en cape, jag vet att jag tjatar, som denna från Nina Ricci. Svart ull med blå mönstrad rosett i halsen. Underbar. Klänningen ifrån Chloé var väl kanske inte den sötaste eller snyggaste jag sett men den hade någonting som gjorde den lite begär vänlig. Den är i mörkblått med lite transparent tyg över axlarna och överkroppen med invävda ränder. Modellen bär den med en rosa "blus"/skjorta under.
Skorna kommer från Eley Kishimoto om jag inte minns fel, och är i svart läder med träfärgad klack och med sidenbandsknytning som detalj över tån och runt vristen.
Begärblandning


I brist på annat...

Om jag nu inte hade något annat att ha på mig skulle detta kunna vara ett alternativ.
Synd bara att jag nu inte har någon av ovanstående, än.

Har inte riktigt kunnat sluta tänka på koftan i grått leopardmönster sedan jag såg den på H&M i Östersund för säkert en månad sedan. Tror inte att den finns kvar där eller någon annanstans men, kanske så...

Skon är en sötnos som egentligen är alldeles för söt och lack-ig för mig men den tilltalar på någon sätt ändå. Är det någon som sett koftan på ett H&M nära er på senaste tiden?


Känsla för stil

Gillar den korta kavajen, gillar klänningen, gillar peeptoe skorna, gillar väskan.
Skön stil!

Känsla för stil



Chaneldröm

Just nu är jag väldigt svag för Chanel av någon anledning. Känns så härligt med blanding av gothik, klassiskt, dressat och sött. Klänningen är den svarta sidenklänningen som jag inspirerades av förra veckan och ritade min egen version av. Så här ser i alla fall originalet ut med svarta, puffiga ärmar, vidd på kjolen och hög knäppning. Som detaljer, förövrigt grymma detaljer, en brosch i halsen i form av en skalbagge, svart rosett i det ruffsiga utslagna håret och lårhöga stövlar. Riktigt, riktigt coolt. 
Mr. Lagerfeldt, you´ve done it again! 
Jag skulle kunna tänka mig klänningen tillsammans med Jean Paul Gaultiers sailor/military inspirerade jacka med sin lite klockade "halvkjol" nedtill. Tror att det skulle bli en annorlunda och ganska  häftig kombination.  
Chaneldröm
Jag vill ha klänningen. Jag vet inte när jag skulle ha den, men jag vill ha den!

Arghhh!

Jag blir fullkomligt tooookig! Satt och ritade n bild jätte länge. Färglagde och skuggade.
Och sen vägrar datorn att scanna in den för att bilden är för liten. (Här följer en rad med svordommar)
Jag gjorde om teckningen lite fortare och färglade bara lite. Det är jag, virkandes den lilla (stora) mössan!
Sen lade jag till ännu en... jag är arg.. det kanske syns? ;)
Arghhh!

Lägg märke till de mycket stilrena och trendiga tofflorna på mina fötter. Min mamsell hotar att elda upp dem. Bara för att de är fula. Sånt gör man bara inte! jag älskar dem, och det är en ömsesidig kärlek oss emellan. Jag ska begravas med dem på. Om mamsell inte satt klorna i dem innan....

Födelsedagskort

Hittade denna bilden på min kamera. Ganska dålig och suddig men det var ett litet projekt som utgick från att jag ville göra ett personligt födelsedagskort till en kompis. Och kompisen gillar film, Converseskor och Gavin Degraw. Detta blev resultatet som tog ett antal timmar och en hel del svärande då jag, som sagt, är värdelös på att rita porträtt. Som tur var blev ju kompisen i alla fall glad, tror jag? :)
mojs
Disketten har ingen funktion nere i hörnet mer än att den höll ned papperet.

Utmaning

Saker jag antagligen inte skulla kunna använda, trots trendfaktorn:
- Hög midja. Möjligtvis om den ändå inte var så hög. Fast jag tror faktiskt inte det ändå.?
- Top med högkrage. Bror alldels på vad det är för plagg men jag känner mig lätt "instängd".
- Senapsfärgade plagg. Liiite svår färg. Inget jag har i min garderob. Men man ska aldrig säga aldrig.
- Ankelboots, det funkar inte. Känns för uppklätt till skolan. Jag är en ballerinaflicka.

Men.. det jag skulle kunna ha:
- Rosetter, jag älskar dem och har det överallt till allting.
- Uniformsliknande plagg, kan vara riktigt snyggt dock inte riktigt det "militäriska" för mig. Internatskola!
- Rutigt, absolut! Rutigt är roligt och underskattat. Har faktiskt ganska mycket rutigt just nu...
- Ostylat hår, jag har aldrig en massa produkter i mitt hår. Vill inte att det ska slitas!
- Stickade tröjor, stickat is the shit just nu. Härligt, mysigt, varmt och perfekt. Gärna grått eller dovt.
- Perfekt, fräsch hy, alla vill väl ha det? Är svårare på vintern att ha fin hy dock.
- Kortkort. Inte riktigt min grej. Fast det beror ju egentligen på vad kortkort är? Jag kör på lagom kort.
- Klänning, jawohl! Har just upptäckt att klänning är ett genialt plagg. Nu behöver jag bara fler...

La till och tog bort ett par från listan som jag inte tycket passade för mig. Vill man bli utmanad på den så är det bara att haka på, ursprungligen från;
http://toe.blogg.se/250906183458_hstbegr.html#comment

Pysselknåp

Och detta, mina vänner, ska bli en stor, virkad mössa/basker. Vill inte ha den riktigt lika stor som de på Marc Jacobs höstvisning men i storleken mindre.
Ska börja med att göra en i grått, bilden nedan, och sedan en i riktigt mörk lila.
Den är tänkt att bäras till min grå skepparkavaj med stora knappar och sedan när det blir lite kallare till nya presenten, duffeln som mamsell köpte till mig i Stockholm förra veckan. (Min mamma är one of a kind)
Pysselknåp

Fortsättning följer på mössans öden och äventyr i händerna på Aenigma. . .

Facehunter, inspirationskälla

Så här vill jag se ut idag. Men jag har ingen anledning att se ut så dag eftersom jag bara har en lektion, jibbing/idrott, och då passar det sig inte att ha klänning. Då passar det snarare att ha på sig någonting som tål jord, grus och kräk. (För man vill ganska ofta kräka på de lektionerna)
Tycker om den söta klänningen med vita blusen under som ger ett sött intryck men som bryts av med mössan på huvudet och de röda skorna. Det får definitivt bli kjol/klänning imorgon på skolan!
Facehunter, inspirationskälla

Uppdatering; Såg just att hon hade svarta naglar också. Riktigt häftigt till dom kläderna. Det vill jag också ha, nu! Synd bara att jag inte har något svart nagellack... undrar om det funkar med tuschpenna?

Kate Moss

En av världens vackraste kvinnor och dessutom en av världens största stilikoner.
Men vad är det egentligen som gör att vi tycker att Kate Moss med sina uppenbara drogproblem är en sån förebild? För visst är det så att ska man säga någon som klär sig bra, ja då är hon ett självklart val och ska man nämna en vacker modell, ja då är hon också ganska självklar.
Men det är lite sorgligt att man så lättvindligt accepterar något så allvarligt som drogproblem.
Visst, H&M och många andra dumpade ju henne direkt men det fanns så många fler som var villiga att anlita henne ändå så konsekvenserna blev ju inte så stora.

Kate Moss

Hon har ju verkligen två roller dessutom. Som mamma med allt vad det innebär och arbetande yrkeskvinna som modell. Däremellan kommer drogerna, festandet, Pete Doherty och statusen som modellikon. Men det går ju på samma sätt hand i hand hela tiden, då en roll aldrig ersätter den andra.


"You might say im a dreamer..."

"...but im not the only one"
Ja, jag hade liite, en aning svårt att koncentrera mig på första lektionen idag som innabar en massa hetsande och knåpande med fotoscreen som inte vill som jag ville. Och då kan man ju börja fundera på en del annat vilket jag gjorde ganska länge. (Ingen upptäcker en under ett bord)
Det var ju inga ondskefulla planer jag smidde heller så jag ser det som en samhällsgärning.
Att det senare gick över i en mer rebellisk anda kanske inte behöver påpekas allt för mycket.
Dock till mitt försvar, jag är ingen rebell så ofta därmed borde det vara införstått att man gör sånt ibland!
Nu ska jag härja på vinden ett tag. Pysselsmurfen inom mig talar.
"You might say im a dreamer..."

Aenigma, farligt både för sig själv och andra :)

Höstklädd

Hittade en Glamour från i våras som jag bläddrade i under tiden jag väntade ett samtal. Hittade då bilder tagna med tanke på hur man skulle kunna klä sig i sommar/vår men jag tänkte bara på höst när jag såg bilderna så jag gjorde helt enkelt om det till höstoutfits.
Den stickade v-ringade tröjan är i ljusgul bomull med sidenband i midjan från Burberry och vill, vill, vill till min garderob. Nu! Sött dessutom med en romantisk spetsblus under.
Lilla bilden är en klänning från French Connection i blommigt tyg.

Tjejen på stora bilden ser lite arg ut, det var inte meningen.
Höstklädd


Utmaning, igen

Okej, denna gången gäller det bäst klädda och i ärlighetens namn funderar jag inte så mycket på vilka jag tycker är bäst klädda, jag ser mest kläderna! :)
Men jag är inte den som fegar ur utmaningar så just hit me, and i´ll go fot it!

Kate Moss-
Man måste ju nästan säga henne, ´vare sig man vill eller inte. Dock tycker jag att hon klär sig riktigt snyggt utan att ta i för mycket. Det är trend och mode på toppnivå men hon håller det hela tiden lagom, "jag bara slängde det på mig innan jag gick ut". Och det är precis så snyggt som om hon gjort det!
Nicole Richie
Hon är söt, hon är liten och hon klär sig precis därefter. Det är klart att hon med hjälp av stylist kommit fram till vad som passar henne men det känns ändå som hon har känsla för det. För det är inte en bild jag ser en outfit på henne och tycker att den är ful.
Christina Aguilera
Brukade klä sig lika illa som sin rival, Britney Spears, men på sista tiden har det hänt något dramatiskt.
Ena dagen piercad popflicka för att i nästa se ut som en glamourös kvinna tagen direkt från vita duken på 40-talet! Skulle kunna bli töntigt, men är oftast riktigt häftigt på just henne då hon bär upp det, med stil.
Charlize Theron
Enligt mig är sydafrikanskan en av världens vackraste kvinnor, och klär sig också som en av dem. Vackert och ganska sobert helt igenom med tilltänkta kläder.
Jessica Alba
Det har sagts förut, men hon verkar ju faktiskt kunna vara the girl next door till vem som helst. Klär sig ofta på ett sätt jag skulle vilja gå till skolan. Trendigt och snyggt utan att gå särskilt långt utanför ramarna, men jag avundas ofta hennes outfits trots att de inte är så speciella.   
Isabell Kristensen
Ska man nu få in någon skandinavisk så tycker jag att Isabell Kristensen helt klart är den som står först på kö. Kanske lite för boho med tanke hur trenderna ser ut idag men hon gör det på ett sätt som är klockrent. Färgkombinationer och plagg som får en att tänka på höst i Köpenhamn. Unik på ett sätt många av kändisarna ovan skulle lära sig utav.
Mini Andén
Och ska man få in en svensk så är Mini en av de första jag tänker på. Klär sig enkelt, trendigt och snyggt på premiärer och privat på ett sätt som fångar mitt öga. Gillar enkelheten men att hon ändå kan klä sig i makalöst vackra plagg och ändå se sådär svensk, oberörd och faboulous ut.
Audrey Hepburn
Kunde inte låta bli att ta med Audrey Hepburn med tanke på några av de helt underbara klänningar man sett bilder av henne i. Antagligen är mycket från filmer och premiärer då hon haft en stylist men det är så coolt. Det är henne jag tänker på när det blir dags för bal.
Rachel Bilson
Tycker att hon klär sig mycket bättre än kollegan Mischa Barton på många sätt. Kanske därför att hon har en mer naturlig kroppsform med lite höfter och bröst som gör att kläderna sitter bra på henne. Hon klär sig ju ganska enkelt men ofta med roliga, färgglada detaljer som livar upp rejält. Inte alltid det trendigaste dessutom och det gillar jag, för att inte vara slav under trender tycker jag står för mycket av mitt modeideal.
Dita von Teese
De kläder man ser henne i privat gör mig alltid så glad på något vis. Hon är så medvetet klädd i 30, 40, 50-tal och gör det med sån stil att det bara är att beundra. Jag kanske inte vill ha det på mig själv men det är riktigt, riktigt snyggt vissa gånger.

Listan ovan är inte i följd efter vem jag tycker klär mig bäst egentligen, de är lite slumpvis.
Dessutom är det ju ganska svårt att säga vem som klär sig snyggast och bäst, då man inte sätt allt de har eller vet hur mycket stylister som står bakom. Men dessa personer som jag har på min lista är personer som jag tänkte på ganska fort och som jag ändå ganska ofta också tycker klär sig snyggt.

Facehunter, ny upptäckt

Brukar inte kolla så mycket på kändisbilder och sidor som Facehunter och dylikt men det är faktiskt riktigt roligt. Speciellt att se vad vanliga, riktigt bra klädda, människor har på sig. Sådana där som går på gatan och som man tänker "shit, hon/han klädde sig verkligen coolt" om. Det är roligt att bli inspirerade av det vanliga folket men som ändå klär sig med det där lilla extra som kanske inte vem som helst skulle ha på sig. Önskar ganska ofta att jag själva skulle vara lite modigare, våga ha på mig saker som jag tycker om men som ingen annan på min skola har börjat använda än. För på skolan där jag går är det ändå mest casual/sportigt som gäller. Kanske är det för att det är Jämtland, kanske för att folk inte är lika intresserade av mode eller för att klimatet helt enkelt sätter stopp för vissa saker. I vilket fall som helst så är det hoodisar som gäller, jeans och en t-shirt. Gärna från surf/skidmärken som Roxy, Burton och Ripcurl eller helt enkelt helt igenom från kedjor,H&M BikBok GinaTricot, med hyffsat lite eftertanke. 
Men, jag bryr mig inte så mycket längre. Så länge jag kan gå i de kläder jag vill, läsa mina modetidningar och drömma om lite Marc Jacobs och inspireras av trender som ännu inte nått ovan Stockholm, då är jag glad och nöjd. 

Facehunter, ny upptäckt

Tyckte vid första anblicken att hon klädde sig så himla sött. Vid närmare insyns såg jag senare att hon hade bar mage och läskigt utstickande höftben men det var endå en fin outfit på något sätt. Om hon haft någonting under, en tee eller långärmad grå tröja, så skulle det funka lite bättre dock.
Gillar capen starkt med bollarna, luvan och fickorna. Skulle vilja ha en sån i min garderob också, utöver en vinterfodrad med päls. Shortsen var inte så speciella men jag diggar ballerinorna i dockmodell med spänne.

Nästa inköp får kanske bli en capa, jag ska ju inte ha en till jacka men en cape är väl ingen jacka.. eller hur? Det räknas mer som... ett mellanting!


Klänning och Cape

Ritade två stycken bilder med plagg som jag själv skulle vilja ha just nu.
En klänning i vitt, alternativt grå, med svarta sidenbands detaljer och ganska rund ringning och kort ärm.
Skulle verkligen vilja ha en cape också, gärna ganska tjock med pälskant runt halsen och stora knappar. Till det borde det passa med en stor, stickad mössa/basker som kan värma öronen och en rutig penn- eller tulpankjol med höga stövlar i brunt läder.  Och som pricken över i, grå stickade tummvantar med "boll" detalj. Mysigt och höstigt. Om någon läser bloggen, kommentera gärna för det är alltid intressant och veta vad andra tycker, vare sig det är kritik eller komplimang.

Klänning och Cape


Smink utmaning

Jag är ingen människa som sminkar mig mycket eller länge, av det enkla skälet att jag inte har den tiden på morgonen, hallå morgontrött, och därför att jag inte gillar att se översminkad ut.
Keep it easy and quick!
Grund:
Använder alltid någon sorts fuktgivande lotion/kräm så att huden är mjuk och återfuktad. (reklamvarning där) Brukade använda foundation förr men nu gör jag det bara de allra mest krisartade dagarna på vintern när jag är blek och glåmig. Annars kör jag bara på att huden ska se jämn och fin ut.
Blush:
Ja, det existerar i princip inte i mitt ägo. Just nu har jag ju fortfarande färg ifrån sommaren och vill inte täcka över den.
Ögon:
Är det någonting jag blivit "begåvad" med så är det väl långa, svarta, självuppböjda ögonfransar. Brukar försöka ljusa upp runt ögonen eftersom jag lätt får mörka ringar, med consealer och ljus ögonskugga. Använder mascara i princip varje dag, det är väl också den enda som jag använder kontinuerligt?!
Dock blir det lite väl mycket bambi effekt när jag har mascara på både övre och undre fransraden så det är bara ibland jag har det på nedre, de dagarna då de kan vara till nytta att vara bambinobella.
Läppar:
Lipsyl går jag nästan inte hemifrån utan, och jag har dem precis överallt. Använder det hela tiden och lägger bara ibland på läppglans. 

Sminket jag använder kommer också från en massa olika märken, kommer inte ihåg alla men;
Lancome, l´oréal, ACO, Helena Rubenstein, Dior är några.  



Glamouröst 40-tal

Senaste nummret av Elle med inspiration av Dita von Teese och 30- 40- tal. Kvinnan på bilden har en klänning från Guy Laroche i svart sammet bland annat och med en liten tidsenlig hatt med tillhörande flor över ansiktet. Gillar den gigantiska strutsfjädern som ramar in hela henne, men dess funktion är kanske ingenting som passar in på 2000-talet. Eller på 40-talet för den delen väl?
Gav henne röda läppar, hon har det i tidningen, men det blev ganska effektfullt så jag lät det vara enda färglagda detaljen.
Glamouröst 40-tal


Understimulerad

HAR DU NÅGONSIN?
Ätit sushi:
Ja, och jag är inte imponerad
Stått på scen: Oh ja, jag har ju en forna danskarriär. Och tal...
Blivit dumpad: Nej, (undrar om jag ska vara stolt över det?)
Varit ihop med någon som varit otrogen: Nej! Tur det...
Klättrat på berg: Jaa, i små svenska och större alper
Sett vita huset: Nej, har ingen önskan att se det heller i ärlighetens namn.


ANTINGEN ELLER

Kallt eller varmt: Varmt! Men kallt har helt klart sin charm.
Svart eller rött: Svart.
Regn eller snö: Snö, annars skulle jag kanske avlida i Jämtland?
Rosor eller tusensköna: Rosor, kliché. Tusenskönor,... mer kliché. Rosor då...
Vår eller höst: Vår, vår, vår
Historia eller vetenskap: Klurigt. Historia är fascinerande, vetenskap är intressant. Historia.
Matte eller engelska: Engelska, im into languages


MOTSATTA KÖNET
Gillar du någon just nu från det motsatta könet: Kanske det...
Vet den om det: Nej! Eller... det vet jag inte?
Gillar någon annan dig just nu: Mmm. Men det är inget jag disskuterar här.
Vad tittar du på hos en man: Humor ser jag efter, annars ögonen och kroppsbyggnad. (ytliga jag)

INOM DE 48 TIMMARNA
Har du haft ett seriöst samtal:
Oh ja. Det har jag alltför ofta.
Kramat någon: Jag älskar kramar, med rätt personer. Räcker det med 10 st?
Kommit sams med dina föräldrar: Vi har inte bråkat alls i helgen.
Bråkat med en kompis: Nej. Jo.! Det var en diskussion.


GILLAR DU ATT

Ge kramar: Se ovan, ja. Med rätt person!
Ge massage: Ja, om jag får massage tillbaka.
Gå promenader i regnet: Om det är med en person värd att gå i regnet med.


ÖVRIGT
Vad gjorde du förra sommaren: Skåne två månader, Tyskland och Danmark. En massa däremellan.
Svär du för mycket: Eh. Jaa...ibland.
När duschade du senast: Igår.
Vilken färg är det på dina byxor just nu: Kaki/beiga
Vilken färg har dina underkläder: Vita
VIlken låtlyssnar du på just nu: Deportees- Damaged goods
Vad är bredvid dig just nu: En antik lampa.

Hur ser ditt skrivbord ut: Rörigt just nu, på bättringsvägar

Vad var det sista du åt: En vindruva

Vem vill du spendera resten av ditt liv med: Någon jag tycker om, som tycker om mig.
Har du en lavalampa: Vad jag minns är det 2006 nu, så nej!

Hur är vädret just nu: Höstigt med sol. Och ganska varmt.
Vad gjorde du igår natt: Ritade och sov.

Vem pratade du sist med på telefon: Det har jag inte lagt på minnet. En bror kanske?
Vad gör dig glad: I detta nu, att må bra och tänka på min present.


Vart skulle du vilja du åka...

för att shoppa: Singapore, Paris eller Milano

för att festa: New York eller där de jag tycker om är

för att ha sommar: Oman eller Väst Indien
Vill du ha barn: Kanske?
Vad ska dom heta: Det vet jag inte, man är ju kanske inte ensam om att bestämma det heller?!


Den pimpade telefonen

Som sagt så blev jag ju igår i inspirationstagen efter en session med MTV och pimp my ride, fast jag liksom pimpade min telefon istället. Detta blev resultatet av baksidan på min telefon med söta svarta och vita dödskallar med tillhörande rosetter på huvudet och en stjärna. Även framsidan pryds av en liten skalle.
Lite makabert kanske, lite udda men den är ju unik!
Och som den motsträvare jag är till saker som blir för mainstream så kan jag tänka mig att stoltsera med min lite annorlunda telefon. Nu har jag dessutom gjort en mini-pimpning av min dator. Cute!

Den pimpade telefonen


Bilden blev lite suddig, såg inte det förräns nu. Men man förstår ju budskapet i alla fall.
Eller kanske inte budskapet men vad det är på den.

Hon som har Det

Om jag ska vara helt ärlig så var det meningen att detta skulle vara Kate Moss. Bläddrade i Vouge och hittade en riktigt vacker bild med henne, en sån där bild som gör att man förstår varför hon är den supermodell hon är. Dock har jag ju till mitt försvar aldrig påstått att jag är bra på att rita ansikten och porträtt så jag skyller på det. Men det spelar ju ingen roll egentligen alls vem det är, det är ett ansiktsporträtt i alla fall. Jag insåg just vad jag gjort fel med bilden.. men den får helt enkelt vara så.
Jag får öva på att rita av människor, det kan man nog ha nytta av?! Fast kanske inte med svart tuschpenna som jag använder just nu. :)
Hon som har Det


Läst

Önskar ganska ofta att jag hade tid att läsa så mycket som jag gjorde innan, när skolan och annat inte tog så mycket tid. Det gör ju dock inte att jag har tid att läsa mer, att tänka så.
Ytliga böcker, typiska tjejböcker, har aldrig varit min grej. Jag har läst allting i princip, utom det.
Men i sommras läste jag både Djävulen bär Prada och En shopaholics bekännelser och just i den stunden var det riktigt underhållande, på en lång resa över till Tyskland med båt och lite trött hjärna kändes det alldeles lagom intelligent. Tyckte att det var ofantligt stressande och jobbigt att läsa om en shopaholic då jag direkt började dra paraleller till mig själv, fast jag är väl medvetetn om att jag inte har sådana problem alls. Jag läste lättat ut den och var glad att det löste sig så jag själv kunde sova gott utan att undra om jag skulle kunna gå så långt själv! 
Egentligen blev jag mest arg och stressad igen över Djävulen bär Prada eftersom det ju är så extremt alltihop. Men ändå härligt att läsa en bok som innehåller så mycket mode, och då det ändå på något sätt står i centrum. 
Har ändå övergått till annan litteratur efter det igen och läser nu bl. a Fågelvägen av Jeffrey Archer, en fin bok som jag läst många gånger. Väldigt enkel på något sätt men ändå härlig. Persongalleriet är brett och man både älskar och hatar med dem.  

Vouge mix

Omedvetet ritade jag saker som jag tyckte om från samma nummer av Vouge, som sedan skulle kunna funka ganska bra tillsammans i en outfit. Kanske ingenting jag skulle knalla iväg till skolan i men ändå, jag tycker om 70-tals vibbarna av det hela. Fast sen när gillar jag 70-tal?

I vilket fall som helst är det en klänning i vit spets från Michael Kors med tygbands detaljer, väldigt söt (jag måste sluta säga söt!). Sko från Boss, Hugo Boss, i rosa krokodilskinnsimitation antar jag med rosett runt fotleden, liten sadelväska i läder från Italienska märket Cora & Dee och halsband från Harry Winston.

Solglasögonen kommer ifrån Vivienne Westwood i aviatormodell och är enligt min mening riktigt grymma.

Läpparna på metallen som håller glaset gör ju hela glasögonen men jag tycker att de är sådär töntigt snygga!


Vouge mix
Gör förresten en ny kategori för alla teckningar, känns som om det kommer att bli en del. Är inne i ett rit-flow. Tror att jag kommer att lägga andra knåpiga grejer där också. Kreativiteten


Självporträtt

Jag blev så ilsk på mig själv när jag inte kunde lägga upp en outfitbild som jag bemödade mig att ta till spillo idag så jag bestämde mig helt enkelt för att rita en liten bild. Det skulle jag kanske inte ha gjort?
Nog för att jag brukar rita mina små "gubbar" av vänner och bekanta men idag blev det heelt misslyckat.
I vilket fall som helst så är detta, ungefär, hur jag såg ut idag på skolan.
Färgerna stämmer inte riiiktigt i nyanserna, jag hade inte så galen blick (eller?) och jag har inte bodybuilder breda axlar. Men annars så...


Självporträtt



Teknik-efterbliven?!

Jaa, jag är en nöt. En stor nöt.
Kan ju inte lära mig vissa saker fast jag vill och verkligen försökeratt lyssna.
Men imorgon, eller ikväll, ska jag ha en grundlig genomgång med padre om hur man
lägger in bilderna från min digitalkamera och sedan också hur man lägger upp dem på bloggen. Det behövs, för jag vill ju kunna. Det gäller bara att lära sig. Låter så lätt, är så svårt.
 Nog med självömkning.
Idag har jag i det fiiina vädret, och varma vädret, haft på mig följande;
Svarta ballerinas med vita rosetter, H&Ms barnavdelning
Svarta, ribbstickade strumpbyxor
Smårandiga, korta shorts i vitt och blått med guldknappar, Zara
Grått linne, Indiska
Rosa kofta med pärlor, Indiska
Vitt halsband, gjort av mig själv och ring i guld med lila ädelsten
+ håret i ett nytvättat trassel som sedan blev en lös knut

Gårdagen var förresten så himla mysig med besök hemma hos A, tillsammans med H och J och ett till H,
som jag aldrig varit hos fast vi känt varanndra i snart tre år. kan det vara för att hon bor fyra mil ut i skogen?
Nej, nu var jag dum... men det är ganska sant. :)
H nummer 2 hade sminkkonsultation med oss alla + A;s mamma och syster då det är hennes projektarbete. Produkterna kom från Mary Key, heter det så?, och jag blev faktiskt positivt överraskad.
Det var jätte roligt och när vi åkte hem i den Jämtländska, mörka urskogen var skinnet mjukt som hos få och med snyggaste make-up;en. Nu skall här bara planeras in en HippHipp kväll, humor på högsta och bästa, och skånskaste, nivå!

Sonja Rykiel och pimp my...phone?

Bläddrade i Cosmo, och senare Elle, och såg där att Sonja Rykiel har så som många andra designers börjat med även träningskläder. Jämfört med hur många andra har hon gjort en ganska roligt kollektion, i alla fall utav allt det jag sett, med små roliga och gulliga detaljer. Kanske inte alltid praktiskt men dock så mycket roligare. Bl.a ett hårband med texten "never too late" i strass, benvärmare med ett ansikte instickat och ett linne med strass och tygros. Vore det inte roligare att träna i det än super funktionsenliga, halvtrista plagg? Japp, säger jag. Tvivlar dock starkt på att det finns att köpa här uppe, eller i Sverige överhuvudtaget?

Jag blir, tillsynes, ganska inspirerad av lite allt möjligt. Då jag inte har en bil, inte korkört än heller för den delen, men jag har MTV att titta på så kom det över mig. Pimp my ride. fast pimp my phone.
Hade fått ett brev med posten och däri fann jag de sötaste (jag har börjat missbruka ordet söt, uäck) små 3D klistermärkena ever made. Dödskallar i rosa, vitt, gult och svart med rosetter på huvudet och tillhörande benknotor och stjärnor. Så nu är min mobil pimpad i svart, vitt och rosa och är riktigt cool.
Inte så blingbling á la Paris Hilton men jag har ju aldrig varit ett fan av henne så det är bättre att ha den my way. Och den förkärlek jag har för små dödskallar i söta skepnader är det perfekt enligt mig att även mobilen skall få ha "mitt" signum. Ska lägga upp en bild på den, till beskådning och allmän avund.

Eller inte?


Saint Tropez

Var inne på Åhlens i Umeå och kikade, blev glatt överraskad och såg att de hade riktigt mycket som var fint, dessutom från märken som jag gillar. Sånt händer inte på Åhlens i Östersund nämligen.
Bland annat från Saint Tropez som jag har en del kläder av som jag tyckt gått ned sig på senare år men nu hade de ett rejält uppsving. Söta koftor, blusar och små jackor i härliga färger.
Fick en broschyr med höstkollektionen och hittade ännu mer fint där som gjorde att den här bilden nedan blev ritad. Några av de saker jag tyckte om. Bland annat den tunna "blusen" som var i en superfin ganska mörkt blå färg med matchande mössa stickat med lite guld. Även kavajen med den korta, puffiga ärmen var något jag skulle kunna tänka mig och den nedersta kofta/kavajen i lite grövre tweedaktigt material.
Jag vill inte ha höst, kom tillbaka sommar!, men man blir ju lite sugen på att klä sig i stickat och mysigt varm...
Saint Tropez


Yves Saint Laurents guldklänning

Jag vet egentligen inte varför jag diggar den här klänningen, men på något sätt gör jag det.
Tycker inte att modellen på bilden , vad heter hon nu igen?, bär upp den så bra men jag vet att jag har sett den på en reklam där den verkligen kom till sin rätt. Nog för att jag gillar guld, men i måttlig mängd, detta är ju guld nog för en amerikansk rappare som redan har guldrolex, guldtänder och guldkedjor runt halsen och inte kan få nog. 
Det kanske är rosetten, rosetter är min grej, som gör klänningen men i vilket fall som helst tycker jag att den är ganska häftig, om än lite i överkant! Man får ju tycka att fula saker får vara lite fulsnygga ibland.

(Hur skulle moonbootsen annars ha fått existera?) 
Yves Saint Laurents guldklänning



Utmaning



Vad heter du?
Kajsa
Vart bor du?
Jämtland på vintern, Skåne på sommaren, gärna utomlands däremellan
När är du född?30 maj 1988 
Beskriv din stil med 3 ord?
Varierad, matchande, söt
Vad innebär mode för dig?
Att inspireras av det som är highest fashion for the moment, men alltid klä mig i det jag tycker om.
Helt enkelt att ta till mig den delen av modet som jag gillar och försöka göra det till ”mitt”/till något inte alla har på sig eller ser ut som. Cause every day is a fashion show…
Vilka är dina favoritaffärer, butiker?
ZARA, H&M, Spirit, Filippa K osv. Det bror ju på vad jag vill ha!
Shoppar du second hand?

Ja, men inte så mycket i Jämtland
Vilken är din favoritdesigner?
Varierar mycket från säsong till säsong, i höst; Dries van Noten, Louis Vuitton m.flera!
Vad är din favorit i höst?
De ”höstiga” klänningarna, de volumiösa stickade mössorna och söta kappor
Hur mycket shoppar du för i månaden?
Väldigt varierat! Från 0-för mycket
Dyraste plagget respektive billigaste?Antagligen någon vinterjacka/kappa. En scarf från second hand kanske? Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
Ja, antagligen. Om inte mer?
Brukar du tröstshoppa?
Jag kallar det inte tröstshopping men det är nog precis vad det är.
Högklackat eller lågklackat?
Jag vill kunna gå i högklackat men… det känns så fel. Jag är en kortis som tycker om att gå med mina små fötter i små ballerinas eller andra söta skor.
Vilken är din drömväska?
Mulberry Roxanne, det finns en kärlek mellan oss som inte går att förklara. Annars har jag ingen direkt drömväska, har dock alltid varit svag för Burberry.
Vilket blir ditt nästa köp?
Sånt planerar jag inte, det kommer liksom i visionsartade rus av shoppingimpulser… Men jag skulle gärna vilja ha en klänning till. Eller ett par mörka jeans. Och kanske en kofta…
Favoritblogg?
Har ingen direkt favorit, kollar olika hela tiden. Men mest modebloggar.
Vilka är dina stilikoner?
Kate Moss, Nicole Richie. Egentligen har jag ingen stilikon för jag tycker att det ändrar sig både gällande dem och mig. Men jag inspireras av människor jag ser på stan såväl som kändisar. Dock måste jag tillägga att min mormor klädde sig grymt och så gör även min mamsell, dvs. Mamma. Det är ministilikoner.
När upptäckte du ditt intresse för mode?
Måste ha varit på dagis när jag redan där började konsultera mina vänner vad deras favoritplagg vs. Hatplagg var och varför det tyckte som de gjorde. Jag hade det i mig redan då.
Vad vill du jobba med i framtiden?Jag vill arbeta som designer, helst inom mode men jag är även nyfiken på annan sorts design. Helst vill jag studera vidare i utomlands, som England och Italien men även Sverige ska få sin chans. Egen label/märke och kanske egen butik? Favoritplagg just nu?Ojoj… jag vet inte riktigt? Alla plagg är ju älsklingar på sitt sätt, men just nu är det nog nya klänningen från H&M bara för att den är så otypisk mig. Men det lär snart ändra sig!
Favoritaccessoarer?

Halsband, vilka jag mest har knåpat ihop själv men blandat med en massa annat. Även de flesta typer av sidenband och scarfar är riktigt bra outfithöjare.  


Vogue, vår 06

Kollade i ett gammal nummer av brittiska Vogue som inhandlades till Tunisienresan i våras vad jag kommer ihåg. Detta var lite av det som jag tyckte om.
Balenciaga klänningen är i flera, flera lager av tunnt tyg, typ chiffong, och ser ut som en vit marräng. Gillar kontrasten av det 1600- 1700-tals inspirerade klänningen och de supermoderna skorna i silver och svartfärgad lack och plast. Ingenting jag skulle vilja ha på mig men ändå härlig bild.
Yves Saint Laurent kjolen och blusen kändes så välklätt och propert men ändå riktigt snyggt, särskilt mönstret på kjolen som även finns som tyg till en väska, pricken över i är verkligen skärpet i midjan med svart lackspänne. Även en liten sko från Dolce&Gabbana med svart sidenband runt vristen och hög platå.
Vogue, vår 06


Rosettkavaj

Såg den här kavajen/jackan med kort ärm på H&M i Umeå. Riktigt, riktigt söt!
Fanns en annan liknande variant också i lite tjockare material med rosett på sidan som jag dessutom såg en tjej med senare på stan. Gillar modellen med lite Jackie O stuk, klassisk men ändå modern.
Skulle kunna tänka mig den faktiskt i min garderob, att ha så här när hösten inte är så kall, bortsett från stormdagar som denna då. Dock är den korta ärmen kanske inte det mest praktiska (jag hatar det ordet, men bor man här måste det användas) då det skulle blåsa rakt in och bli kallt på en gång. Men som sagt, innan det är minusgrader så kanske? Sen ska jag ju kanske tänka att är det någonting jag inte behöver så är det nog en jacka till...

Rosettkavaj



Dagens knorr...och morr

Jaa, nog för att jag har läst en del bloggar och förstått vad de menat när de inte funkar med inlägg och sånt, men nu när det händer mig blir jag tokig! Poop!
Försöker lägga upp en ritad bild som jag scannat in, men neeej. Det går eeej.
Damn it.
Jajaa. Då jag är lite knas kan jag inte lägga in outfitbild, fast jag har en utan att få lite support av padre.
Men igår bar jag på stan i Umeå;
Brun "tidningspojkes" keps, Cubus?
Grå kofta, random märke
Svart linne, H&M
Jeans, Loveli
Svarta ballerina
Brun/guld halsduk/scarf, H&M
Skinn/(mocka?) jacka, Vintage/Farmor & farfar vind
+håret i massa vågor och knorrar efter att varit uppsatt i en knut

Och idag på skolan;
Svarta ballerinas med vita rosetter, H&Ms barnavdelning
Svarta ribbade strumpbyxor
Nya, svarta klänningen, H&M
Vitt, långt halsband, gjort av mig själv
+Håret i en lång, låg fläta
Black ´n white dag, med en del kommentarer eftersom jag aldrig har klänning
och därför att ingen annan på min skola har klänning heller...

Projektarbete?

Då jag, jag har skrivit det förut, är ny så är det ju inte många som läser, hej mamma!,
men om det är någon som läser, och denna någon går tredje året på gymnasiet;
vad gör ni för projektarbete?
Vi har nämligen diskussioner om detta i princip dagligen på skolan, vad gör du/ har du bestämt dig än/jobbar du själv/eller med andra? Så går snacket och alla glömmer det lika fort och frågar sen samma sak igen. Jaja, spelar roll.
I vilket fall som helst skall jag göra en egen smyckeskollektion så jag gör mycket smycken på fritiden och
tycker att det är kul. Ska dessutom kolla upp med lite butiker om de vill sälja mina små verk.
Bl.a kolla med en butik på stället vi har sommarhus i skåne, och kanske i Åre, dock vet jag inte än om jag vill det eftersom det liksom är så hemma vid...
Men jag är jätte nyfiken på vad folk ska göra, har hört så mycket knasigt men roligt, och så klart riktigt tråkiga grejer,men det är kul att höra!


Shopping

Ibland är man ju nöjd när man har shoppat och ibland är man jätte nöjd.
Jag var så nöjd och glad som jag i princip kan vara när jag kom skuttande till den analkande bilen med mina påsar igår. Var på jakt efter ett linne alternativt vit tee men det tycktes vara omöjligt att hitta en sådan som inte var genomskinlig och såg billig ut. Dock hade H&M i Umeå ett av de bästa utbuden jag varit med om! De hade så himla mycket fint som jag blev kär i och provade i evigheter. Inte alls som i Östersund där jag går in, tittar, rynkar på ögonbrynen och går ut.
Skulle dessutom ha en svart kofta, hittade det men även en fulsöt klänning som hängde med in i provhytten. Klänningen visade sig vara gorgeous på, inte alls som jag tänkt mig utan riktigt söt.
Jag som aldrig köper klänning och som ännu mer sällan har på mig en. Däremot tycker jag att det är jätte fint och vill gärna ha klänning så den fick följa med mig hem. Svart, kort, rund ringning och med puffiga halvlånga ärmar. Och billig!
Indiska måste jag ju säga är en ganska underskattad affär. Återigen är Indiska i Östersund inte alls bra, men annat är det på andra ställen. Ganska mycket fint, i mysiga färger och material.
Hittade en kofta som jag kikat på i över ett år men som jag känt varit dyr för att komma ifrån en butik som Indiska. Omlott kofta i ljusblå angora och lammull. Den var nedsatt till i princip ingenting, i min storlek och jag provade den knappt innan jag bestämde att den skulle bli min. Sedan trillade jag i samma affär över ett ställ med nedsatta linnen och som ovan nämnt behövde jag det, ska trycka med fotoscreen tryck på kläder, och hittade ett gulligt i grått och ett ribbat lavendelfärgat. Kärlek, så de fick också slinka med. 
Ska lägga upp bilder på mina fynd så fort jag kan.
Glad, glad, glad!

Dock var det jag verkligen behöver, ribbstickade, svarta strumpbyxor inte det jag kom ihåg att köpa så det får bli nästa vecka, när jag ska till oinspirerande shoppingstaden Östersund...


"Sverige, Sverige älskade land..."

Nog för att jag faktiskt inte alls alltid älskar att bo i Jämtland under vintern. Jag svkyr faktiskt att frysa, att behöva ha på mig bara varma och praktiska plagg och att det är mörkt när jag vaknar och mörkt när jag går och lägger mig. Men, resan upp till Umeå, by car, var faktiskt helt otroligt vacker. Det är ändå något magiskt med fjällen och skogarna som avbyter varandra och sträcker sig så långt ögat når. I höstfärger med solens mjuka ljus var det som en propagandafilm för norra Sverige med allting som tveklöst är så hjärtskärande vacker. Det slog mig bara hur liten del av Sveriges befolkning det är som har sett norra Sverige, fått ta del av det som vi tar som slentrian men som faktiskt är sevärt om man bara ger det en chans.
Jag klagar mycket över en massa saker här och älskar att få åka söderöver, men nästa gång ska jag försöka att känna mig lite tacksam för det jag har, för det är speciellt och något som inte alla får uppleva.


Rockin´

Åkte ju bort i två dagar och försummade min nyfödda blogg. Början därför med att lägga upp en bild som första grej. Ville ha en lite avslappnad, halvrockig stil med skinnjacka och detaljer så detta blev resultatet.
Som sagt är skor/fötter inte min starka sida, inte ansikten heller, men det är ett par ankelboots i svart lack med snörning och rosett. Fick massor av inspiration på i Umeå, många klär sig snyggt där för övrigt, så jag ska sätta mig ned med pennan.
Rockin´


Dagens outfit

Jaa, är inne på min dag två med bloggande.
Eftersom jag är ny, vet ju typ ingen utom min mamma och pappa
om att jag har en blogg så att jag skriver ju faktiskt kan man säga till mig själv.
Haha. Rolig tanke...
Dock skulle jag lagt upp en outfit bild om det inte vore så att jag
ett, har konstigt, dreadlockliknande hår som ska tvättas, pronto!
två, har legat på vårt tak o solat, taket är svart and so am i.
tre, har trista kläder på mig som jag inte vill ska fotas till min första outfit bild.
Dock kan jag ju för framtida läsare, blir det några sådanna?, (eller framtida mig själv) tala
om att jag har på mig följande;
marinblåa zarashorts
brun/turkos panosbikini
svart piké, lacost
Mönstrad scarf på huvudet
+ barr i håret & svart färg utanpå solbrännan

Ska ändå tilläggas att jag faktiskt har varit och röstat idag och att jag
då hade på mig, för properhetens skull, svarta kabelstickade strumpbyxor,
oversized kofta (snott av papi) och små svarta ballerina med vita rosetter.
Som förstagångsväljare kände jag att jag gjorde en insatts för kung (eller inte)
och fosterland (ja, eller rikstan då) och att det var min plikt.
Blott arton år men vilka vuxen skills jag fick av det!
Nu skall här durschas och sedan locka håret, vilket lär ta låång tid.
Dessutom måste jag kanske förbereda mig för att åka till Umeå imorgon
direkt efter skolan... oj då. Fast sovmorgon imorgon ger mig ju plenty with time
så det är lugnt.!

Ralph Laurens broderade jacka

Söt kavaj från Ralph Laurens höstvisning. Kan ofta tycka att det blir alldels för mycket med broderier men denna var precis lagom med guld på svart botten (sammet?). Dessutom på en av världens vackraste modeller enligt mig.
Ralph Laurens broderade jacka



Chanelinspiration

Kikade runt lite på bilder från modeveckan i New York och blev grymt inspirerad av Chanels kreationer.
En av dem var just en klännings i svart siden, ganska puffig med lite lätt gothiska drag men ändå klassisk med fina detaljer. Ritade min egen version nedan, med liten puffig ärm och halvhög knäppning i halsen och ganska så kort kjol. Svarta (skor är svååårritade) ankelboots med liten rynkad kant runt fotleden.

Chanelinspiration



Ellefavoriter, september

Några av de plagg och stilar som jag tyckte mest om från oktober nummret av svenska ELLE.
Bland annat bilder med Elsa Hosk (jag är värdelös på att rita/teckna ansiktsporträtt så jag försöker inte ens) där hon har bl.a en klänning från Whyred i lila och en sidenblus från Topshop. 
Tycker om lager på lager med grå polo, rutig klänning och kort kavaj med, toppat med en oversized stickad basker. Höstigt och mysigt, men ändå riktigt snyggt!  
Ellefavoriter, september


Lilla jordgubbsskon

Och så ser man den här och blir fullkomligt kär i denna alltför söta och gulliga och glossiga sko.
Egentligen är den ju ful, lack som jag inte tycker om när jag tänker efter och med töntsöta detaljer.
Men den liksom talar till mig ändå. Behöver jag inte en opraktisk sko med jorgubbar på?
Jajaaa, viskar det Gollum aktigt i mitt öra. Och den är ju så billig. Kanske beställa...
Är sugen på en klänning också. Tåls att funderas på!


Lilla jordgubbsskon



Asos leopardballerina

Inte för att jag brukar anse mig som någon större sko-craver men denna är ju helt klart ofantligt söt.
Skulle liva upp en outfit på ett roligt sätt. Och som innan nämnt. Leopard ska man ha i laagom mängd!


Asos leopardballerina

Modemåsten i hösten

  • De slimmade jeansen, så snygga dock så fel på mig...
  • Lila, höstens absolut snyggaste färg, gärna tillsammans med stickat grått
  • Leopardfläckarna, trodde aldrig att jag skulle säga att det var snygg. Men det är det... dock i lagom mängd och färgsättning!
  • Ankelbootsen, finns i alla möjliga utföranden, färger och prissättningar. Men, tyvärr är det inget som ingår i min garderob. Det bara funkar inte. Andra får gå runt och vara snygga istället i sina klackar!
  • Rutigt, går att använda de rutiga plaggen i vilken stil man vill. Punkigt, dressat/propert, sött, cowboy-aktigt osv. Helt enkelt användbart!
  • Stortröjan, bekväm och lite lagom laidback utan att bli tråkig.
  • Tights/leggings, inte alltid så snygga men helt klart nödvändiga i vårt kalla klimat om man vill ha kjol och klänning när det inte är sommar. De ska dock vara svart.
  • Sammet, har kommit tillbaka med långa kliv. Föredrar personligen i diskret svart eller marinblå men funkar även i rött. Gärna som diadem eller rosett.
  • Lager på lager, perfekt för vårt klimat då man ofta vare sig man vill eller inte får ta på sig klädesplagg efter klädesplagg så att man slutar som en michelingubbe. Nu gör vi det i alla fall och ser modemedvetna ut.

Första bloggdagen

Då jag ju inte har en aning om hur man gör någonting kommer
saker och ting säkert att gå lååångsamt. Men man lär sig med tiden och det mottot får
jag nog klamra mig fast vid. Vill ju börja blogga på riktigt nu!