Krönika

Jag frågade om ni ville läsa lite fler av mina krönikor för tidningen jag frilansar för uppe i norr.
Ni sa ja, och då ska ni självklart få som ni vill.
Denna skrev jag när jag precis kommit hem från USA. Och jag inser när jag läser den igen att det är så mycket jag ännu inte berättat om den fantastiska resan. Fortfarande så är det så surrealistiskt att bara tänka på allt vi var med om på andra sidan atlanten. Att vi faktiskt åkte. Bilderna jag har är många, men minnena än fler.
Ni får lite av varje här. Men främst, krönikan.

Att åka till USA är som att åka till jordens medelpunkt, men ändå inte. För vissa amerikanare är verkligen sådär. Varför skulle de någonsin vilja lämna landet som har allt? Där man kan vara stjärna över en natt, käka kycklingvingar dygnet runt och TVn alltid visar The Simpsons. Men en hel del andra är också ganska sansade. Men de förstnämnda har rätt i en sak. Amerika ÄR landet som har allt.

   Jag har aldrig haft en direkt önskan att susa över atlanten för att upptäcka USA. Karibien var den del jag ville se som låg närmast till och efter att ha sett det så kände jag mig ganska klar. För i och med att jag skulle åka dit så skulle jag stödja så mycket som landet står för som jag inte klarar utav. Men så valde en vän plötsligt att lämna Sverige, landet där vi inte alls har allt men som är ganska bra ändå, för just USA. Och vi insåg att vi snart skulle sitta på ett plan med destinationen där vi kunde få tag i McDonalds vilken tid, dag och plats som helst.

Ska jag vara ärlig så hade jag otroligt mycket fördomar. I min hjärna som gärna "säger först, tänker sen" skulle hela USA vara ett Bushkorrupt land där det mesta var för mycket av just allt.

Och till viss del är det verkligen så. Men samtidigt är det så mycket mer. På ett bra sätt.

För jag har träffat så fantastiska människor, på de mest märkliga sätt, ställen och tillfällen. Tagit del av landets historia utifrån personer som hade en sund inställning till världen, sett så mycket av det fina och upplevt saker man inte kan uppleva någon annanstans än just i USA.

   Min resväska är full av kläder och minnen. Jag har nog ännu inte förstått att jag faktiskt spenderade 16 dagar med att gå runt i New York och se Washington med den numera i landet boende vännens ögon. Det är så obegripligt. För å ena sidan så blev jag mer förtrollad av Paris och allt vad den staden innebär. Men jag misstänker att en stad som New York kommer att bli en långvarig förälskelse som jag blir mer och mer fäst vid.

   Jag älskar nämligen tanken på att blunda och höra ljudet av staden när som helst på dygnet. Strosa klichéartat i Central park och ta en Vanilla bean frappuccino på närmaste Starbucks. Stå på Broadway i regnet och försöka fånga en av de där gula taxibilarna och kika upp på skylinen som höjer sig i diset ovanför miljontals huvuden.

Kanske, antagligen med största sannolikhet, så romantiserar jag mycket nu. Men det får man göra. För på samma sätt som jag tagit del av det fina och fantastiska så har jag fått min beskärda del av landet som också innehåller osedvanligt mycket med skit. För USA har sådana klyftor mellan sitt folk på ett sätt vi inte har. Och det värsta är att man faktiskt inte gör något mer än platoniskt åt det. Det är en plats av kontraster där allt för det mesta antingen känns bäst eller sämst, hårt eller mjukt, fint eller fult, rikt eller fattigt. Det är den delen jag hade fördomar utav och som jag fortfarande håller fast vid.  

Men trots att jag aldrig trodde att jag skulle säga det så faktiskt, jag älskar USA. Inte för det alltid så uppenbara som kycklingvingar och Simpsons, men för det mångkulturella, spännande och vackra i ett land som faktiskt har allt.

Vi, Starbucks, sommar och inte ett bekymmer i världen. (möjligen då, ska vi äta lunch nu eller sen?)


life n´love

Igår jobbade jag hela dagen, fotograferade sedan ett bröllop och åt mat tills jag rullade som en tjock hamster.
Jag är inte mycket för att gråta och bli berörd men gårdagen var en enda liten känsloröra. Så fint. Så kärleksfullt.
Han är en rolig fransos och hon äldsta dottern i familjen som äger cafeét jag arbetar på i sommar.  
Om inte en sån här bild får en att tänka på kärlek så vet jag nog inte vad kärlek ser ut som.

Annars är allt en enda röra av lägenhet i Åre, jobb i vinter och trötthet. Ska fortsätta som frilansjournalist för tidningen och ha en massa roligt ,men att ha en lägenhet i Åre är ungefär som att ha en i Stockholm. Om man ens får tag i en.
Dyrt och svårt. Så vad gör man? Säljer ett organ till Baltikum? Slavar i ett kök? Arbetar mer på frilans för en annan tidning eller två? Jag vet inte. Och det är jobbigt.
Att vara frilansjournalist är bland det absolut roligaste jag gjort. Men direkt rik blir man ju inte.
Någon som har ett förslag?

alice in wonderland (s dress)

Idag har jag haft en helt fantastiskt trevlig dag i Malmö med Linnéababe!
Om inte mitt internet knasat sig så hade jag lagt upp bilder på allt ifrån Hello Kitty som räcker fuck you, till takbjälkar på tågstationen och Linnéa, i dockformat! Men nu gick ju inte det. Så ni får se världens vackraste skåne (nähä? För det finns ju så många..) när jag susade förbi i tåget och den underbara klänningen jag fick. Oh, inte fy skam!

Jag som inte hade siktat in mig på så mycket kom hem med inte mindre än tre klänningar, en väska, en liten petroleumblå väst och karameller! (Fast karamellerna ligger i min mage nu)
Second hand i Malmö är verkligen hur bra som helst. Skynda skynda fynda ni som kan!
Klänningen är den jag fick av Linnéa. Köpt second hand och i barnstorlek 150. Sitter helt perfekt på mig!
Väldigt Alice i Underlandet goes in the navy om jag själv får säga det. Marinblå med vita detaljer, krage, knyt i midjan och massa vidd i kjolen. Så fin att jag dör lite.
Tack Linnéababy!

stål.

Här är några av de mest fantastiska bilder jag sett i ett modereportage.
Folk snackar franska Vogue, det svenska reportaget i förra ELLE där ballerinor blev korsade med Marie Antoinette och Kate Moss i de där nya råa bilderna på henne. Men jag säger bara; i-Ds the to die for issue,
en vacker skimmel med stålgrå man, svart/vitt, en fjäderskrud och en ljus flicka.
Där har vi perfektion.
Imorgon ska jag till Malmö och leka med Linnéa!
Kanske bli en klänning rikare, hitta några fynd på second hand och fika en massa.
Ett recept för en väldigt mysig dag tycker jag!

Över min döda kropp! I Köpenhamn alltså.

När jag och min ännu-mindre-än-Kajsa-vän Anja hade en trevlans dag i Köpenhamn förra fredagen kunde vi ju inte undgå att konsumera lite. Även om det faktiskt inte alls var meningen med resan till min favoritstad.
Så jag haffade ett par sköna sneakers på Weekday för 50 kronor.

Kan ni fatta att jag faktiskt köpte vuxenskor?! Cheap Monday gör tydligen vuxenskor ner till storlek 34. I´m saved!

Såpbubbelblåsning är min nya favoritsysselsättning. Så otroligt avstressande och harmoniskt. Man kan göra det hur länge som helst. Ren terapi. Vi införskaffade på impuls såpbubbleequipment och roade sedan vuxna som barn med att förvandla Köpenham till en bubbelintäckt stad.

Sen kanske ni minns att jag blev glad bara jag fick köpa ett bra modemagasin? Utbudet var sämre än jag förväntat mig så jag hade inte mycket att välja på. i-Ds the to die for issue valdes och det kan vi vara glada för. Ren inspiration! (Ni ska få se bilder från ett av de finaste morerep.en jag sett!)

1 2 3 4 tell me that you love me more

Jag vill ha;
a, en fin krage (som den jag ritat på bilden nedan eller en sån som
Nanó har)
b, ett par WESClurar
c, världsfred
d, en tur till Malmö på fredag inplanerad.

Tack.

its lovely the way you talk about girls, Peter.

Hela modevärlden har ett enda ord som ständigt upprepas som ett mantra för de kallare vintermånadernas trend.
Spets.
Och visst är det vackert. Klassiskt, skirt, bedårande och som taget ur en saga.
Men för mig känns det nästan som om man nu ska ha spets så ska det vara gammal sådan. Hittad på vinden, i ett skrymsel till garderob, hos mormor eller second hand. Då är det som allra vackrast.
Som min farmors morgonrock.


Pärlemorknappar, grålila spets över ljust siden och nättunna kantband.
Som spindelnät vävt till blommor.

och fjärrkontrollen glömde jag på tvättmaskinen.

Hej, jag heter Kajsa (se bild 1.) och jag har ett antal saker som mer eller mindre gnager mig. (Jag undrar hur många som kommer att förstå den ganska så roliga ordleken där?) 
1. Jag trodde i cirkus 10 minuter att jag inväntade min egen avrättning av en högst bestialisk och obarmhärtig mördare på nedervåningen. Jag förbannade mina föräldrar för att de lämnat mig själva i ett stort, tyst hus i skåne och överlade vad mina sista ord skulle vara. Sen hittade jag en mus som hade party i en papperskorg, i MITT hus, och bara insinuerade att han var en mördare. Nu är jag inte ensamstående längre. Jag har en liten luden vän!
2. Jag håller på att få en huggtand. Till. Längst in i tandraden. Jag behöver en gummiring att bita på.
3. Igår packeterade jag in min arbetskamrat Trixiebelles mobiltelefon i två pannkakor. Med paketsnöre. Hamnar man i helvetet för sånt?

Annars gillar jag att ha min farmors väldigt fina stråhatt på skallen.

Och här är min farmor! Och farfar. För ett så stort antal år sedan att mina fingrar (och tår) inte räcker till. Så otroligt vacker bild. Jag tycker man kan se på dem hur förälskade de är i varandra. Det gör mig varm och mjuk i hjärtat. Som en godisbil som legat i micron. Doftar socker och är rosa. Världens finaste farföräldrar.


Royalist, javisst!

Royalism har visst alltid varit en svag punkt hos mig...
Gucci Fall 2008 Ready-to-Wear25

Ge mig emblem, guldknappar, gradbetäckningar, sirliga broderier, pälskragar, juveler och kungakronor!

1.Facehunter. Hennes.väska.Ge.mig. 2. Gucci (igen? nähä?!?) aw 08
3. Gaaaammal illustration jag gjort. (dammit vad ful, men men.) 4. Från ett inlägg om mode. Kanske ett av de vackraste plaggen jag någonsin sett. Men vem som designat? I dunno! 5. Mamsellens undersköna kofta/kavaj fick lånas då för länge sedan. Just gimme.
 

rosetter och plast. all in its glory!

Jag är våldsamt förtjust i krimskrams. Helst roliga smycken och accessoarer som jag kan kika på och tycka om något oerhört just för att de är sådär ruskigt fina. Det mesta använder jag men en del grejer får ligga orörda och bara vara just fina. Två nya favoriter har dock tillkommit de senaste veckorna.
Inhandlade hos den fantastiska Pärltanten till de facila summorna av 15 :- och 10:-.
Krimskramskap när de är som bäst alltså!

Handknuten dubbelrosett av finmaskigt, svart nät och invävda guldtrådar. Jag bara väntar på rätt tillfälle som den ska få pryda mitt blonda huvud!

Plastigt och kanske egentligen ganska fruktansvärt halsband i de franska färgerna. Men vet ni vad. Jag älskar det! Just för att det är så himla plastigt, barnsligt och himlans härligt.

Har fått lite tillfrågningar och funderingar över var man kan läsa krönikorna jag skriver. Som några av er vet så arbetar jag ju vanligen som frilansjournalist på en tidning uppe i Jämtland där jag bor vintervis. Nu i sommar skriver jag dock alltså enbart krönikor två gånger i månaden. Vill ni att jag lägger upp dem här när de publicerats i tidningen? Handlar om allt möjligt. Från mode till resor, saker jag blir arg på (alltså en massa), små besattheter, kärlek på film och mitt liv och leverne.Ni kan ju pipa en gång om ni vill läsa krönikor då och då, och två gånger om ni inte vill. Eller inte pipa alls. 
Nu ska jag se på film!

citylovin´

Förra fredagen var jag och Anja i Köpenhamn. Vi åt mat på en uteservering som hette "Kebabish" (!), blåste såpbubblor i flera timmar i olika parker, blev bjudna till Korea, strosade på Ströget, kikade på Hermésbutiken som haft inbrott, köpte skor på Weekday och njöt av att vara i landet där man kan köpa miniatyrflaskor av champagne nästintill på H&M.
Jag älskar Danmark. Men framförallt älskar jag Köpenhamn. 

Jag måste skriva en krönika om alla fantastiska människor man träffar på sina resor.


Ska faktiskt ta mig i min lilla krage och sammanställa NYCguiden snart. Och Washingtonguiden. När jag ändå är på G då kan jag ju lika gärna fixa Londonguiden också och peta in lite Köpenhamnstips. Jag är seg. Men jag är bra på att blåsa såpbubblor.

singing the sweet hymnes of yesterday

Inget smink. Världens skitigaste hår. Brist på solbränna på grund av evigt jobbande.
But you know what?
Vem bryr sig när man är på stranden och vinden luktar salt, havet är sådär kyligt som det alltid är i Sverige, sanden är guldfärgad, en nyckelpiga traskar runt på ens fingrar och cykeln är parkerad i en sanddyn bland blekgrönt gräs?
Ingen skulle jag tro. Ingen.
I alla fall inte jag.
1. Snäckor är något av det bästa jag vet! 2. Dricka ljummet mineralvatten när man är törstig? Kan inte smaka godare.
3. Papi som tycker att dagens outfit borde kunna bli ovanligt lekfull när man har ett räcke i solnedgången. Kajsa med kass balans. (Jag skyller på att skostorlek 33 gör det omöjligt att balansera på något förutom slät mark!)
4. Ballerinor, H&Mbarn. Jumpsuit, Forever 21, New York. Fotlänk, present från Singapore.

sagan om den transexuella hamstern

Jag har alltid velat ha en hamster. Tjatat, bett, gnällt, frågat snällt, tjatat mer, ylat, övertalat, tjatat ännu mer och pipit. En hamster har liksom känts som ett så lagom djur. Den skulle passa in i mitt liv. Liten, mjuk, tycker om att knapra på saker och alldeles lagom söt för att döpas till något betydligt häftigare än vad man tror att ett litet gnagardjur ska heta. (Varför måste alltid söta små djur heta typ...Ludde? Eller Molly, Teddy, Lillan? Jag skulle döpa hamstern till något tokhäftigt. Som.. Nietzsche.) Nu på senare år har tjatandet mest fotgått för att det är en principsak. Får man inte en hamster när man är i hamsteråldern, dvs. barn, får man helt enkelt fortsätta trots att man numera är mer i.. egen-lägenhetsåldern.
Och en dag. Då fann jag detta på mitt rum:

En alldeles egen tyghamster!

Nu råkade jag ju upptäcka att "hamstern" en gång haft en betydligt längre svans. Och tänder. Mer morrhår.
Min hamster visade sig ha varit en råtta.Tydligen var IKEAs gnagarutbud inte så stort. Så numera går tyghamstern under namnet den transexuella hamstern i vårt hus. En hamster född i en råttas kropp. Jag ska göra en film som ska heta "Cry hamster" tror jag. 

i´m sticking with you. cause im made out of glue.

Jag har lite knasigt internet just nu. Inte nog med att jag sitter pur allena i vårt skånska hus, så har också mitt internetmodem bestämt sig för att denna månadens surfande börjar tyna bort. Det gör att jag känner mig yttepyttelite handikappad. Fast jag betvivlar inte en sekund på att det är bra att faktiskt vara lite frånkopplad från
bloggvärlden. Och befinna sig i den verkliga världen. Särskilt inte när man har så fina vänner att leka med, så många filmer att se, så mycket OS att engagera sig i, så många äventyr att hitta och sommardagar att njuta av.
Jag bloggar alltså när jag kan och då kan det bli lite ojämnt.
Sen i september blir det full fräs igen. Då ska jag vara lika glättig som de i reklamen för internetdongeln (dångel?)
som jag har.
Min är vit. Bara så ni vet.

Ni får en illustration jag ritade ihop en sen kväll. Nu ska jag skicka iväg en krönika om Kärlek på film. Eller
kärlek till film.
Och äta frukost.

laidback summerdays.

Jag älskar de där dagarna då man bara flyter omkring i en sorts stilla ström av behaglighet. Som om ingenting utav ondo kan röra en, världen är en fin och bra plats, lugnet är påtagligt och solen värmer utifrån och in.
De dagarna går jag runt i slappa klänningar som inte sitter åt någonstans, sköna tygskor, med musik i öronen och vågigt hår som slipper tämjas av borsten.
Nu ska jag titta på Schakalen!


Tygskor, H&Mbarn. Stickad klänning, egentligen västthingie i storlek L, Åhléns.
Tischa med illustration, present. Sidenrosett, Glitter. Bikini, H&M


Funderar över vad för hörlurar jag ska köpa. Har bestämt att investera i ett par sköna lurar från antingen Scullcandy eller WESC men det lutar helt klart åt WEs då jag vill ha någon grym färg. Frågan är, finns de i turkos? Eller någon schysst grön färg? Måste surfa runt lite och kolla.  I vinter ska det dundra musik från både bekväma och snygga saker runt mina öron. (Ren kuriosa sådär är ju att WESC faktiskt kommer från Östersund. Min "hemstad"!) Inte alls så Stockholmstrendigt, eller Soho som jag och Grisen hittade en butik i, som det är nu.

Cobacabana banana!

Jag gillar att pyssla. Kreera. Pilla med små saker. Limma. Klippa och riva ut. Trä pärlor på tråd.
Jag tror att det handlar om ett behov som de flesta lämnar vid avskedet från dagis men som helt enkelt finns kvar hos mig. För det är avslappnande att bara sitta och göra saker med sina egna händer. Behöver inte vara stort, eller särskilt perfekt egentligen. Bara man knåpar ihop det själv.

För någon vecka sedan var jag hos den fantastiska pärltanten en bit ifrån mitt hus. I en skånelänga har hon alla möjliga sorters pysselgrejer, miniatyrsaker till dockhus och smycken. Men framförallt pärlor. I mängder.
50 :- och det är bara att fylla en halv bärhink med precis vilka sorter man vill. Plast, trä, metall, glas, keramik.

Jag ville göra något knasigt med färg och lek med form och såhär blev det.
Cobacabana bananaarmbandet!


Minifrukter, lila klossar, palmblad och fantastiska plastbananer!
Mammas kommentar var; "Helt klart annorlunda. Charmigt. Och annorlunda."

guccisima!

Om jag fick välja en enda designer jag skulle klä mig i för resten av livet så står det mellan två. Burberry har alltid varit och kommer antagligen alltid att vara min favorit av de stora modegiganterna. Men Gucci har gått från att vara ett märke jag mest kopplade ihop med fula loggoväskor till något utöver det mesta.
Förra säsongen var sagolik med kombinationerna av marinblå, plommonlila och guld och så är även denna. Dock är inslagen av folklore i den sofistikerade landlordflickan i år faktiskt snäppet bättre.
Vackra kavajer med handgjorda detaljer, röda spetsar, vackra kantband och knäppningar, metallförsedda skärp, toffsar, korta pälsjackor, broderier, sammetsväskor, sjalar i mustiga färger, lösa blusar, krimskramsiga smycken.
Jag kan hålla på förevigt. Men saken jag vill komma till är att ja, jag gillar verkligen Gucci. 
Gucci Fall 2008 Ready-to-WearGucci Fall 2008 Ready-to-Wear
Gucci Fall 2008 Ready-to-WearGucci Fall 2008 Ready-to-Wear
I höst vill jag helt enkelt vara en rysk docka med sotade ögon, röd kappa, guldknappar och nitförsedda stövlar.
Gucci Fall 2008 Ready-to-WearGucci Fall 2008 Ready-to-Wear
Gucci Fall 2008 Ready-to-WearGucci Fall 2008 Ready-to-Wear
Gucci Fall 2008 Ready-to-Wear

alcea roses.

Jag har funderat länge på om jag ska skaffa en kategori med tips. Små tips på saker som jag tycker om som jag vill tvinga på er. Eller snarare.. som jag trots all min egoism och speciellt min egoism om att inte dela med mig om saker jag tycker om, dela med mig utav ändå.(Fattade ni den meningen?) För att jag ju tycker om er. Och ni borde få se alla de fina saker jag hittar ibland också.
Jag får se om jag gör en sån kategori. Trots allt är jag ju en egoist. Men ni får små guldkorn ibland. Som här.

Jag tror att bedårande är just det ordet vi faktiskt söker!

Duktiga duktiga Matilda på bloggen
Quietland är inte bara himlans fin på att knåpa ihop texter utan också att pyssla fantastiska smycken av vackra små saker! Unikt, billigt, otroligt vackert och väldigt personligt. 
Kika in bloggen och shopen

Fill in the blanks


Hello, my name is Kajsa But you can call me Kajsovitch and the hardest thing i´ve ever done är att erkänna hur dåligt jag faktiskt mår (vid de tillfällena) I live in ett rosa rum med snedtak på sommaren och ett blått rum med fotografier från massor av resor över min säng på vintern which I would describe as väldigt fint och väldigt Kajsa My ultimate passion is att vara kreativ. Rita, resa, leva. På alla sätt och vis which means you can often find me med en penna i handen, en jordglob i tanken, planerande av äventyr My favourite guilty pleasure is att vara ensam och stanna uppe sent på nätterna för att läsa och titta på film i sängen and I also love att köra bil på kvällen nere vid havet If I was forced to choose between i cosy night in and a bid night out I´d choose så otroligt olika because jag uppskattar båda något oerhört för helt olika saker I´m inspired by människor som gör saker de älskar and allt möjligt mellan himmel och jord I´ll never stop trying to göra allt det jag vill och önskar even if jag ofta tvivlar på migsjälv och vad jag vågar One thing about me that might surprise people is att jag faktiskt har ett jäkla humör och kan vara riktigt riktigt iskallt elak när det vill sig väldigt illa I like to eat fetaost, avokado, potatis och lakrits My words of wisdom are lev lev lev! Men njut också av att göra ingenting.

Bild i vägspegeln. Lista från Frankie. Illis jag ritade i juli. 

Tre saker som gör mig mer eller mindre upprörd

(Mer eller mindre allvarligt dessutom.)
1. Tycker oerhört illa om när man ska göra om människor till bättre, trendigare snyggare personer än vad de är ifrån början bara för att de ska passa för ett speciellt tillfälle. Som i senaste numret av ELLE. Vad fasen hände liksom med Annika Norlin, Hello Saferide/Säkert!, för deras intervju med henne? Det finns ingenting med bilderna som stämmer överens med bilden man vanligtvis får av hennes som musiker och person. Plötsligt är hon en putsad brud i skyhöga lackpumps och androgyn framtoning. Väldigt platt, väldigt opersonligt. Väldigt inte Annika Norlin. Vad är då meningen med att göra en intervju med henne när man ändå tar bort allt som är just hon?

2. Alltså. Jag förstår till viss del att man vill uttrycka politiska åsikter och dylikt genom att klottra ned det där andra kan se det. På sin egen husvägg hemma propagerar det ju inte riktigt på samma sätt. (det betyder ju dock inte att jag tycker att det är okej) Men ta sig tid att tejpa fram "hora" på en busskur? Då har man inte mycket för sig. Eller mycket i huvudet.

3. Varför blir man "för gammal" för saker? Det gör mig både frustrerad och ledsen att man vid vissa stadier i sitt liv liksom når över gränser där det inte längre är okej att göra sånt man gjort innan. Vuxen innebär att man inte längre är benämningen barn men också att man inte ska bete sig som ett barn. Men vem säger att saker som klättra i klätterställningar enbart är för barn? Eller blåsa såpbubblor? Äta glass till frukost? Göra kullerbyttor på gräsmattan? 

Buy a harbor?

Jag borde egentligen ligga i min säng och sova nu med ögonfransarna vilandes mot kinderna precis sådär som det står i fina barnböcker från 50-talet. Men jag ligger på mitt golv och kikar på bilder, knattrar på datorn och andas in djupa andetag av en matta som luktar sommar, sand och hav. Fast mest antagligen damm. Jag romantiserar antagligen hela mattan.

Men imorgon åker jag till Köpenhamn med en eller flera söta väninnor. Det gör mig glad som en tummgubbe.
Jag älskar nämligen Köpenhamn. Mer än många andra städer i världen jag sett. Glad tumgubbe.

I staden på andra sidan havet ska vi fika, gå i vackra gamla gränder bredvid Ströget, kika på folk, pilla lite på MiuMiuskor på Illum och kanske hitta något fint på en second hand. Som en skinnväska från YSL.

Och gör vi inte det kan jag tänka mig att köpa något rart från Zaras barnavdelning i Köpenhamn som aldrig gör mig besviken, precis som den på Champs Elyseé!, eller något randigt. Och köpa minichampagneflaskor på Systrarna Grene.

Men allra mest vill jag bara njuta av staden, folket och att jag är ledig. Bara jag får med mig ett modemagasin av något spännande och kreativt slag blir jag glad och nöjd när vi tar tåget tillbaka till skåneland igen. Ett magasin kanske lite modernare än detta som vi hittade i Båstad. Men gärna med lika roliga reklamer. Är inte dagens reklamer bubblande tråkiga jämfört med något som denna?


Vi ses imorgon kväll. Nu ska jag nog titta lite på Juno och nynna ledmotivet tills jag somnar. Godnatt!

Konsumtion i landet av överflöd, del 11

Listan fortsätter.
I Washington DC hittade vi under Neimann and Marcus en jätteoutlet med allt man kunde tänka sig i kläd och accessoarväg. Helt okända märken blandat med Missoni, Versace och Chloé.
Underkläder från Calvin Klein för 20 :- eller Kate Moss for Topshops kollektion? Det fanns bland mängderna om man orkade leta.
Jag och Hannagrisen strosade runt och haffade lite klänningar men orkade inte engagera oss särskilt noga. Hade vi det fanns det nog en hel del kap att göra men orken fanns inte riktigt.

Denna väldigt sommriga skapelse var enda exemplaret  från ett för mig nytt märke. Vippig, supermjuk, mönstrad med fjärilar och väldigt Kajsa. Så varför lämna den där?

Se vad jag köpte mer i USA? Kolla bakåt i arkivet juli/augusti.

Where did you go, my lovely?


Trendigast just nu är absolut Bambiplåster. Utan Bambiplåster är man ingen. Och ingenting.

Tre av bloggvärldens bästa har på ett eller annat sätt försvunnit  under sommaren. Det gör mig ganska knäckt.
Känns som när man var liten och en kompis inte ville vara bästis med en längre. Väldigt sorgligt. Snuvande på konfekten.
Men vi bevarar dem nära hjärtat, hörrni.

Rana Hanna Linnea

288043-520


the monkey on your back is the latest trend.

Jobb jobb jobb ligger i fokus i mitt liv just nu. Å ena sidan gör det inte så mycket när vädret inte inbjuder till mer utomhusaktivitet än en lugn kvällspromenad genom gårdarna. Dessutom trillar pengarna in i en fin ström.
(jag tänker mig att det låter "plink plink plink" på kontot.)
Men trött är jag. Sliten. Mentalt och fysiskt mördbultad.
Då är det skönt att veta att om en månad så är vi på Malmös flygplats jag och Trix.
Och på fredag ska några favoritflickor mysa runt i min favoritstad Köpenhamn.
Det får en att borsta bort vaniljpulver från kinden och bära lite fler kaffekoppar fast man inte orkar.

Dessutom har jag världens finaste och bästa föräldrar.

Det vackraste jag vet, näst efter havet, himlen.

Svarta ballerinor med rosetter, H&Mbarn. Vita jeans, fick på tennisen i Båstad.
I love NY-tisha, ja vart kan den vara köpt månne? Rutiga clips, present.
 


Nu ska jag skriva en krönika efter att jag tittat på OS-sammanfattningen. Jag älskar OS!
Folkfest in absurdum med all möjlig sport att bli frustrerad, glad, upprörd och engagerad över.

Alpenmädchen.

Saker och ting ljusnar långsamt.
Idag fixade jag jobb på cafeét jag arbetar på, till min raraste Anja. Det innebär att de kommande veckorna, nästan
två månaderna, jag planerar att stanna i mitt älskade skåne kommer att kunna bli än bättre!
Cirkus på jobbet med Trixiebelle, Anja och mig, lek på kvällar och lediga dagar och antagligen en hel del middagar i mitt hus eftersom jag inte kan mer än koka nudlar men Anja kanske vill förbarma sig över mig?
På fredag ska vi försvinna över havet till Köpenhamn och imorgon bokar jag och Trix resa.
Att sjunga"and it hurts with every heartbeat" behövs inte lika mycket längre. Istället nynnar jag på "spiderpig" och väntar på att livet ska stabilisera sig.

Mitt hår har växt sig otroligt långt och det var länge sedan en sax fick sätta gaddarna i allt det blonda. Det var innan USA till och med som jag ens toppade håret.
Eftersom jag inte kan ha metervis med flätor svängandes i kaffekoppar och små vaniljhjärtan så knåpar jag upp allting på huvudet med massor av hårnålar och tålamod jag inte besitter.Två vanliga flätor, upp i kors över huvudet och sedan fästade bak i nacken omlott.
Luggen flätar jag i mindre skala och lägger sen över alltihopa eller petar in under de korslagda. Lätt som en plätt!
   Känner mig alltid som en Schweizisk alpflicka korsat med prinsessan Leia. Finfint!

agyness, swedish edition

För ett par veckor sedan susade jag över åsen för att träffa min bästa vän och en kompis till henne. Vi satt på balkongen, knaprade kex, pratade om allt och ingenting och London.
Det var trevligt. En sån där eftermiddag som flöt förbi och bevaras i minnet som bra. På alla vis bra.

Sådana dagar tänker jag på när det är en emotionell bergodalbana jag befinner mig i.

Kompisen till min bästa vän var fina Charlott. Som en svensk Agyness Deyn är hon!
Hårmodell och au pair i London och en sån där människa man tycker om på en gång.

Kvällen därefter var det stranden i Båstad med utgång på Pepe´s senare som hägrade. Brassevecka och samba på stranden under klarblå himmel. Det är sånt här som jag älskar med svensk sommar.

Inte Rio de Janeiro men bra fint ändå!

Charlott, Carolina och bästaste Sanita.Och olivburken jag fick vårdnaden om.
(och 12 cm heelsen från Banana Republic i New York som förvandlar mig till 172 cm Kajsa. Yii!)

Otroligt synd att Sanita blev sjuk, alla verkar fattiga på pengar i augusti och jag inte mår så bra att jag kan åka till London och hälsa på raringen som nu åker tillbaka. Verkligen otroligt synd. Strosande på den engelska landsbygden, shopping på Primark och Starbuckssippande hade varit perfekt i dagsläget. Nu drar jag och Trixiebelle i september. Men ändå. London.

uppned.

Upp ned. upp ned. Upp ned. upp ned. Upp ned. upp ned.
Jag orkar inte skriva om det. Då är det lättare att låta familj och vänner vara där för en.
Ikväll har jag grävt ned fötterna i sand under en mörk himmel och sen kört bil med fingrarna trummande mot ratten innan jag satte mig och funderade igen.
Ytlighet är inte vad jag tänker mest på när hela kroppen känns som om den har ett äggskalstunnt skinn.
Men försöka kan man ju.

Rosor och rosetter är två ständiga följeslagare nuförtiden. Djupt plommonlila en återkommande favorit.
Så jag köpte mig två rosor, ett par rosetter och en supermjuk BH. Allt i min smak.


Sen ritade jag.

there and beyond.

Jag skulle vilja åka iväg. Bara ett tag, ett par dagar och få lite andrum.
Vända mig om och inte se människor jag känner, familjära områden och vardagens ljud.
Lite nytt, lite annorlunda.

Vandra runt i en stadssiluette som aldrig tar slut.

Eller flyta runt i värmande turkost och släppa allt som har tyngd. Vikt, tanke, känsla.

Sen skulle jag kunna komma tillbaka och fortsätta.

pärlemor.

Tänk vad fint livet är med alla vänner man har. Som bara finns där villkorslöst när man behöver dem.
Det gör mig så tacksam och glad att jag nästan spricker som Lasse Lindh sa.
Litet akutbesök på sjukhuset för en härva av ångest och annat dåligt och faktiskt ganska betydelselöst men nog för att få en redan trött mig att falla som en klubbad säl, gjorde allt bättre. Nu ska jag jobba.
Gummistövlar på och 160 m.ö.h skall plöjas fram genom översvämningen. Jag tar det med ro.

Bilden är från andra resan till Oman förra året. Den precis innan jul.
Sand, hav, mörker och värme som aldrig tog slut. Det längtar jag efter.

så.

Ibland är det upp, ibland är det ned.

Konsumtion i landet av överflöd, del 9


Första gången jag shoppade på Forever 21 i Washington DC kom jag ut med inte mindre än tre klänningar. Det är mycket för att vara mig. Jag handlar hellre lite här och där och ett plagg från vardera ställe men nu blev det andra bullar.
Andra klänningsbullar.
Allt till priset för ungefär en endaste klänning i en svensk kedjebutik. Lycka? Ja!

En av dem är en slapp favorit som funkar till det mesta. Långa axelband som jag satt ihop i ryggen, smalrandig, ganska navyinspirerad, volangkantad och med liten rosett. Perfekt för sommaren.
Sen kom vi på att det nog var ett nattlinne. Men vem bryr sig när den är så skön?
Inte jag i alla fall.

Passar på stranden, till jobbet, på cykeltur och när man går ut med soporna. Förträffligt.

Se resten av min never ending shopping i USA? Scrollerirolla nedåt på bloggen.

avalon.

Jag har köpt en galet fin tischa. Stammar som tagna ur en skräckfilm.
Alldeles alldeles förträfflig.

H&M 79 pixisar.

childhood.

En av de fina kvällarna när jag efter jobbet promenerat runt med Elsas koppel i den ena handen och kameran över den andra axeln. Fotografert grässtrån som vajar som guld i vinden, fåren som betar i den nedgående solen och Elsa som nosar nyfiket på allt. De kvällarna värdesätter jag något otroligt.Remsandaler, Aldo, New York. Klänning, Forever 21, Washington DC. Hund, Elsa the puppy.