Tre saker som gör mig mer eller mindre upprörd

(Mer eller mindre allvarligt dessutom.)
1. Tycker oerhört illa om när man ska göra om människor till bättre, trendigare snyggare personer än vad de är ifrån början bara för att de ska passa för ett speciellt tillfälle. Som i senaste numret av ELLE. Vad fasen hände liksom med Annika Norlin, Hello Saferide/Säkert!, för deras intervju med henne? Det finns ingenting med bilderna som stämmer överens med bilden man vanligtvis får av hennes som musiker och person. Plötsligt är hon en putsad brud i skyhöga lackpumps och androgyn framtoning. Väldigt platt, väldigt opersonligt. Väldigt inte Annika Norlin. Vad är då meningen med att göra en intervju med henne när man ändå tar bort allt som är just hon?

2. Alltså. Jag förstår till viss del att man vill uttrycka politiska åsikter och dylikt genom att klottra ned det där andra kan se det. På sin egen husvägg hemma propagerar det ju inte riktigt på samma sätt. (det betyder ju dock inte att jag tycker att det är okej) Men ta sig tid att tejpa fram "hora" på en busskur? Då har man inte mycket för sig. Eller mycket i huvudet.

3. Varför blir man "för gammal" för saker? Det gör mig både frustrerad och ledsen att man vid vissa stadier i sitt liv liksom når över gränser där det inte längre är okej att göra sånt man gjort innan. Vuxen innebär att man inte längre är benämningen barn men också att man inte ska bete sig som ett barn. Men vem säger att saker som klättra i klätterställningar enbart är för barn? Eller blåsa såpbubblor? Äta glass till frukost? Göra kullerbyttor på gräsmattan? 

Kommentarer
Postat av: Julia

Förstår inte vem som lägger ner massor tid, pysslighet och tejp på att skriva något sådant! När man kan skriva precis vad man vill typ och så väljer man att skriva hora. Kom igen, det är ju fullkomligt meningslöst gjort! Den som gjorde det där borde utnyttjat sin kreativitet och sin tejp till att göra något bättre.



Jag avskyr det där med att vara för gammal för saker! Blir jättesur när de säger i kassan på McDonalds att man inte får äta Happy Meal om man är över 12 år. Vad spelar det för roll liksom?! Det är ju fortfarande samma grejer i lådan, då kan väl jag få vara hur gammal jag vill eller...? Dooh!



Hade fler här i världen tänkt som du och jag skulle den nog vara lite bättre tror jag. Det skulle åtminstone vara bättre ord tejpade på busskurer och äldre folk som klängde runt på lekplatserna! :)

Postat av: josefine

åh. vad kul att du tycker det! :) kanske bara gör några små förändringar då. haha. puss

2008-08-17 @ 20:19:46
URL: http://jjosefinel.blogg.se/
Postat av: cat

ah, gillar inlägget!

2008-08-17 @ 20:21:43
URL: http://gallon.blogg.se/
Postat av: Pernilla

vissa saker kan man inte bli för gammal för :)

2008-08-17 @ 21:04:16
URL: http://pernillaelisabeth.blogg.se/
Postat av: mikaela

Fina, kloka du. Vad ledsen jag blev över Säkert. Jag håller med så himla mycket.

Postat av: Evis

Kullerbyttor blir svårare med åren ;) Men visst har du rätt. Själv klär jag ut mig och leker medeltid vid snart fyrtio års ålder. Och skäms inte det minsta!

2008-08-17 @ 21:58:21
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Little Peaché

Sv: Var jobbar du sweetypie?



Kram på dig

2008-08-17 @ 22:32:16
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Ewie

haha ja det ser ju verkligen ut som en, knas :P

2008-08-17 @ 22:37:24
URL: http://stealparisattention.blogg.se/
Postat av: nannso.blogg.se

Fan va snygg kavaj på bussbilden! http://nannso.blogg.se

2008-08-17 @ 23:16:52
URL: http://nannso.blogg.se/
Postat av: AMANDA

det är inte för barn, du o jag kan leka sådant hela dagarna om du vill :)

2008-08-18 @ 07:09:45
URL: http://amandas.blogg.se/
Postat av: Anonym

det sista du skrev, om att bli gammal. Det har jag med tänkt på. Det är konstigt och helt fel. Jag äslakr att leka. Man ska göra det man blir glad av, och om leka gör en glad så då är det bara bra att göra det :)

2008-08-18 @ 09:43:08
URL: http://tvillingsjal.blogg.se/
Postat av: Linn

gaah! nr 1 satt jag också och irriterade mig sjukt mycket över, satt liksom och stirrade på bilderna i elle och även om de var fina i sig så funkade de inte tillsammans med texten. för jag såg inte alls annika norlin i de bilderna, jag såg ett trendigt elle-reportage istället, och det motverkade ju faktiskt syftet med att ens försöka porträttera en personlighet. de lyckades ju inte alls!

2008-08-18 @ 14:28:46
URL: http://blahblahblah.blogg.se/
Postat av: stinalisa

jag gungar på lekplatsen ibland. och jag säger fuck-of till den som kallar mig omogen, töntig eller hora (för i min by blir man kallad för hora så fort man sticker ut, oavsett om det är för att man är barnslig eller slampig, ordet har helt förlorat sin betydelse)

2008-08-18 @ 15:08:13
URL: http://livsstil.devote.se
Postat av: Aleya

Ja visst är det lustigt att folk som är så sugna på att klottra bara verkar kunna två ord.

2008-08-25 @ 20:57:25
URL: http://aleya.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback