Det är jobbigt att vara ung

Jag vet inte varför det är på detta sättet. Men hur ofta får man inte höra när man är trött att "Ja, men du är ju ung, frisk och stark. Skola en dag och sedan lite läxor går ju inte att jämföra med ett riktigt jobb."
Jo det gör det visst det. För skolan ställer i princip samma krav på en som från en arbetsplats + att de betygssätter allting man gör som man sedan får på pränt. Tänk om vuxna fick hem en lapp i brevlådan där det stog, "Kurt har slarvat med kopieringen igen och ligger nu på ett svagt G i det sedan han trots hemläxor fortfarande inte kan med att hantera kopieringsapparaten."
Det ligger inte i min natur att skolka, strunta i läxor och inte plugga till prov. Men om jag säger att jag är trött så kan jag väl få vara det som vilken annan människa som helst? Förlåt, jag menar, som vilken annan vuxen som helst.
Svenska C
Svenska B
Naturkunskapssnack
Franska
Promenad & Dr.Phil snack med J
Projektarbetesjobb
Titta på Lost
1
Nu vill jag att det blir sommar, åtminstone lite vår, så att jag kan tralla iväg till skolan iklädd klänning utan dubbla strumpisar, med en kofta hängande över väskan och ett par ballerinas på fossingarna.
Eller typ som på bilden som jag ritade ovan.

Jon Olsson Invitational är avslutad och har nu gjort sitt i Åres skidsystem. Inget mer big jump tävlande i hans namn, i vår lilla by, med flygande kids som snurrar extremt många varv runt sin egen axel och landar på fötterna igen. Mig gjorde det ingenting att jag var i London och missade spektaklet. Vill jag smöra rumpan av någon för att komma in på krogen, knuffas med tjejer som sucktar efter en jibb"kändis", få Red Bull över mig för att de för unga kidsen är för ovana för att förstå att det inte är sprit de dricker utan just Red Bull och sedermera se hur jibberserna beter sig odrägligt för att de tror att det är okej för att de är "kändisar", då kan jag ju gå på Pepes i Sommar och byta ut kidsen mot B-kändisar och programledare för typ Ordjakten under tennisveckan och cykla hem när jag vill... 
Good night, sleep tight

Kommentarer
Postat av: Crazypil

Jag har jobbat i tre år och nu pluggar jag igen och jag kan säga att det är skitmycket jobbigare att plugga!! Man e ju aldrig ledig utan har alltid något att ta tag i, morgon som kväll helg som veckodag, jag längtar tills jag kan jobba igen! =)

Postat av: Fliickan

Skolan är ju ett heltidsjobb, men enda skillnade är att du inte får betalt för det.

2007-04-04 @ 22:03:09
URL: http://fliickans.webblogg.se
Postat av: Lisa

Det ÄR jobbigt att vara ung och det ÄR jobbigt att plugga....inte konstig att man blir helt utsliten när man gör både och.

Som vuxen, som jag är, vet jag ju hur viktigt det är att separera arbetsliv och fritid för att må bra. Att inte ta med sig jobbet hem. Som student tar du ju alltid med dig "jobb" hem.

Dessutom är det jobbigt fysiskt, när kroppen växer och utvecklas + pressen/stressen att man ska bestämma sig för vad man ska göra av sitt liv och framtid.

Hoppas du får lite påskledigt!

2007-04-05 @ 10:07:53
URL: http://jam.blogg.se
Postat av: Sandra

Skolan tar bra mycket energi!

2007-04-05 @ 15:36:34
URL: http://superlativa.blogg.se
Postat av: Anonym

tack har inte lärt mig de och dem. Snygg bild har du ritat den

2007-04-05 @ 15:41:09
URL: http://puuccii.blogg.se
Postat av: Sanna

jaa visst är det en härlig färg? tack för kommentaren :D

2007-04-05 @ 16:34:16
URL: http://ylvamark.webblogg.se
Postat av: aenigma

Crazypill; Precis. Alltid något som ligger över en och gör att man inte kan slappna av till 100 %!

Flickaan; Huvudet på spiken!! :D

Lisa; Jaaa. Allting snurrar ju konstant i huvudet när det gäller skolan, livet, framtiden, jobb, vad man vill och blandas med förvirringen för vad som förväntas av en. Men jag är glad att jag har chansen till att få gå i skolan. Även om den är tröttande!
Jag har påsklov nu så lite ledogt blir det, tack. :)

Sandra; Jaaa! Mer än vad man ibland tänkt sig.

Puuccii; Det är inte helt lätt. Men det kommer! :)
Japp, bilden är ritad av mich.

2007-04-05 @ 16:34:50
Postat av: Maria

Ja inte är det alla gånger lätt att vara ung och studerande :/

2007-04-05 @ 17:21:54
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback