Berlin, det nya Paris

Läste för flera år sedan att Berlin tagit några stora steg inom modevärlden och börjat etablera sig stort som en stad av kaliber att göra sig till en av de andra metropolerna runt om i världen, dvs såsom Paris, London, Milano och New York. Och sedan dess har det kommit ett antal nya stjärnskott från det forna splittrade landet och visat att gissningarna skulle besannas. Men det är inte bara designen som kommer stort från Tyskland även den personliga stilen hos många har gjort sig känd som nytt och intressant och därmed stor konkurrent till de andra länderna i Europa som innan varit de mest välklädda. Frågan är, såsom jag läste det för några år sedan, om Berlin är på väg att bli det nya Paris?

Symetriskt, asymetriskt, kordinerat, genomtänkt, matchande, spännande, kontraster, splittrat, sammanfogat, epokbyggande, mönstrat, klassiskt, nytänkande, futuristiskt, modern, avantgardiskt, volym, hud, tanke och känsla.

Jag gillar tanken på ett maktskifte i en värld som är stenhårt hållen av maktfulla händer inom områden som värdsligt sätt är triviala. Modets högborg kanske behöver kastas omkull för att saker och ting ska få riktigt nya vinklar, områden och riktningar? Paris, Milano, London, New York låter bra. Men låter det kanske inte mer spännande med Berlin, Reykjavik, Sao Paulo, Köpenhamn?

Kommentarer
Postat av: anna

hey darling..
Jag har väl kanske "turen" då att vara egen företagare just nu o kan disponera min tid till just det jag vill göra - rita,fota skapa..å andra sidan är det väldigt fattigt..
men jag blir ofta så frustrerad när jag ska rita och skissa för jag är precis kass på att rita av/avteckna nåt..verklighetstroget..det kan jag inte.
Men shopping är ren avkoppling - det har du rätt i =)
kramar!

Postat av: Sandie

Vad fint!!!

2007-07-21 @ 18:41:49
URL: http://chipset.webblogg.se
Postat av: Julia

re:
Ja vi spec jag vill ju se alla dina nya shopping fynd. Oh hade besök från några från london idag, och jag blir bara mera och mera sugen att åka. nej ta extrajobb och spara ihop pengar så man kan shoppa shoppa shoppa nästa gång man kommer dit :D
kram

2007-07-21 @ 21:50:10
URL: http://[email protected]
Postat av: caroline

Vilken fiin blogg du har :P :)

2007-07-21 @ 21:51:45
URL: http://caaarroo.blogg.se
Postat av: Nina

ja visst är den fin :D

2007-07-21 @ 23:22:16
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: HillieBillie

Kajsa min sköna böna! Bara en påminnelse: Allt är möjligt bara du bestämmer dig för att lyckas. Framtidsplaner, andra planer, whatever. Jag råkar veta att du har potential för att lyckas med vad som helst. Kram!

2007-07-22 @ 13:47:12
URL: http://hilliebillie.blogg.se/
Postat av: Sassy

Berlin låter faktiskt mer spännande än Paris! Berlin känns mer oväntat och nyskapande.

2007-07-22 @ 17:19:35
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: clara

åh vad roligt med alla uppdateringar!

2007-07-22 @ 22:05:11
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Dudy

Sköna outfits har de iaf fått ihop :) GO BERLIN!

2007-07-22 @ 22:27:09
URL: http://dudy.webblogg.se
Postat av: Jelena

Jag har länge propagerat för att Berlin åtminstone snart kommer att bli det nya London. Berlin är grymt coolt, och nyskapande som få andra städer, så jag håller helt med!

2007-07-23 @ 15:25:16
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Anna

Jag kom hem från Berlin i natt, och kan konstatera att det är en rätt tråkig stad ur modesynpunkt. Shoppingen är inte den bästa och tyskar är varken välklädda eller nyskapande. I det hippa området Schönhauser Allee fanns det en del unika stilar och snyggt klädda människor, men inget som slår en med häpnad. Tyvärr:(

2007-07-23 @ 17:30:54
URL: http://menmankanjualltiddromma.blogg.se
Postat av: Syveradriana

Hello!I enjoyed looking around Your web-site! Keep up this great resourse! With the best regards!

2008-08-22 @ 13:49:38
URL: http://syveradriana.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback