Living in a box

Vet ni, ibland förfäras jag över vilken ytlig värld vi lever i. Jag erkänner ju och är stolt över min lilla del i modevärlden och då också modebloggvärlden och ser fram emot en framtid full av makalösa plagg, design, kreation och helt enkelt ren kreativitet i olika former som på något sätt anknyter till just mode och kläder. Men jag blir faktiskt riktigt less ibland på alltihopa. Vissa dagar känner jag inte för att kika runt som en galning på style.com, läsa Elle från pärm till pärm och slaviskt läsa massa modebloggare. Då ägnar jag mig hellre åt att fota små skojiga saker iklädd en sunkig men ack så mysig tröja med slitna muddar och läsa en massa. För jag älskar att läsa.

Men då kommer vi till en annan sak. Är det verkligen så att alla inom bloggvärlden och då främst modebloggvärlden bara tittar på SATC och läser Gossip Girl? Måste hela livet gå ut på ytligheter för att man är modeintresserad? Och nej förlåt, både SATC och Gossip Girl innefattar ju också lite dirty girltalk och manliga modeller också mellan Manolo Blaniksen och rosafärgade Cosmopolitans!
Nej, jag tycker att det är roligare isåfall när folk frågar lite skeptiskt när man säger att ens största intresse faktiskt är mode, att man dock älskar Renoir, impressionismen, Kafka, Patrick Süskind, att kika på Kobra och dokumentärer som "Flying confessions of a free woman". Att man tycker om kultur. Inte bara ytligheter.

Jag nämner inga namn, ingen nämnd ingen glömd men även ingen nämnd ingen som tänker mörda mig för det jag säger, men är inte många modebloggare idag stöpta i exakt samma form? De säger samma saker, promotar samma grejer, är i samma klubbar av inbördes beundran, sucktar efter samma it-bag och bloggar om samma saker? Se det som att jag klagar eller ej, enligt mig så funderar jag bara högt. Men om ni vill läsa något spännande som fortfarande innehåller lite hot stuff, som ger cred hos lärarna och fortfarande är lättläst trots att den anses som ett litterärt mästerverk; läs då Hjalmar Söderbergs "Doktor Glas". Fantastisk bok.
3
2
Igår skulle jag se om jag fick plats inne i garderobens nedersta hylla på min ena broders rum. Det gjorde jag. Att ta sig ut var dessvärre svårare. Jag hörde ett knaster från en nackkota och idag har jag ett sprillans nytt blåmärke. Men det var det värt. Jag fick ju plats. 

Kommentarer
Postat av: amanda

Jag tror det finns dem som surfar runt och ser att det skrivs väldigt mycket om ett visst par skor, då vill de inte vara sämre själva utan gör ett eget inlägg om dess skor. Sedan finns det ju självklart undantag, till exempel du!

Postat av: Emelie Almlöf

Pricken över i:t!

2007-11-13 @ 19:00:33
URL: http://absolutastrid.blogg.se/
Postat av: Jelena

Haha, Patrick Süskind trodde jag faktiskt att fashionistor gillade? Håller dock med, men en sak är ju att man kanske väljer att skriva bara om de saker som man vet intresserar dem som läser modebloggar? Jag läser t.ex. massa facklitteratur (riktigt tråkig sådan med, tycker om att lära mig saker!), kollar fotboll och ser massor med undergroundfilm. Men skriver man om sånt fattar folk ingenting. Så då undviker man ju det.

Vet att en del modebloggerskor driver flera nischade bloggar parallellt (det gör jag...), t.ex. Fashionista skriver väl även på en bokblogg? Och där är det ju inte bara Gossip Girl som avhandlas. Men mycket intressant inlägg, det här, helt klart!

2007-11-13 @ 19:02:55
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Sofia

Jag håller med dig till fullo. Det är ett jävla tjat om vad man ska gilla och inte.
Och du fick plats! Klart att det var värt blåmärket. Jag är hänförd.

2007-11-13 @ 19:04:15
URL: http://hejsusan.blogspot.com
Postat av: bellisima

Väldigt bra inlägg!
på tal om bra litteratur, så måste du läsa The Kite Runner av Khaled Hosseini, otroligt bra.
Kan även rekommendera Atlas Shrugged av Ayn Rand, märks kanske att jag varit sjuk och läste mycket den senaste tiden?!
ha det bäst:)

2007-11-13 @ 19:07:11
URL: http://bellisima.webblogg.se
Postat av: Nadja

jag har haft tankar om att läsa den men aldrig fått tummarna loss liksom

2007-11-13 @ 19:21:51
URL: http://nayjay.blogg.se
Postat av: emelieu

svar: haha jaa det är ju bra, lärorikt sådär ;D

2007-11-13 @ 19:48:45
URL: http://celebratelife.blogg.se
Postat av: Linnéa

doktor glas är ingen dum bok.
och du är söt som pregar in dig själv i en garderob. haha

2007-11-13 @ 19:49:57
URL: http://linneahansson.blogg.se
Postat av: Julia

Håller verkligen med dig! Det känns som om man ibland läser samma sak överallt... man minns inte ens vilken blogg man läste det på. Allt det här om Kate Moss och hennes lugg, Sex and the City-filmen eller Ben & Jerrys-glassen. Det känns som om jag kan det vid det här laget! Mer personligt, egna tankar och blandningar, tack! Det tycker jag att du lyckats bra med!
Visst jag tycker det är trivsamt och kul att titta på Gossip Girl, men jag tycker också det är kul att titta på Sunes Jul (som inte är så "modebloggigt" och "high fashion"). Jag gillar att läsa tidningar om mode och kultur, men nästan ännu mer gillar jag böcker. Läste precis ut Den allvarsamma leken av ovannämnda Söderberg, så Doktor Glas är kanske näst på tur? Mitt nästa inlägg kommer garanterat att inte handla om Burberry Prorsums nitskor, snarare om min nuvarande vardag som följespot på tredje balkong i konserthuset... :) Kram!

2007-11-13 @ 19:56:01
Postat av: Smartasmia

Hahahahaa! Finfint inlägg:-) Och den frågan tvistar ännu de lärda om. Nej, inte f-n är de stöpta i samma form. Jag finns ju:-) Och du. Och alla andra som inte är stöpta i samma form. Fast jag håller med dig så klart. Ibland kan man få ett sånt intryck (beroende på vad man läser). Då får man skaka lite på huvudet, headbanga eventuellt, och sedan glatt fortsätta sitt eget rejs:-). Och ajaj...lyssna nu på tant Smartasmia...inte - jag upprepar - inte knastrande kotor. Säger jag som hela mitt liv trott att jag just kunde göra sådana saker som att krypa in i små skrymslen, ha kullerbytts-OS och sånt. Tills en dag i somras när jag skulle sträcka mig efter ett liitet, litet hallon där som jag så gärna ville ha ute på ön och smack....låg jag däckad mitt ute i skogen med en ny erfarenhet i form av alldeles tvättäkta ryggskott. Ahh..det var kvällens moralpredikan. Natti:-)

2007-11-13 @ 20:06:28
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: Linnea

jag älskar doktor glas. den förändrade min värld på nåt vis.

2007-11-13 @ 20:16:59
URL: http://rentawreck.blogg.se
Postat av: Maria

Jag är intresserad av så mycket mer än mode jag med, men väljer att skriva mest om mode i bloggen, annars blir den himla svår att kategorisera :P Faktum är att jag inte ens läser Gossip Girl, och är inte beroende av SATC, tittar på det bara då och då :P Folk skulle kanske inte kunna tro att jag är mycket fascinerad av filosofi, religon och övernaturliga fenomen om de bara kände mig genom min modeblogg :P Det är bara en av mina många sidor.

2007-11-13 @ 20:31:42
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se
Postat av: Rana

Du har så rätt så. För det första läste jag din kommentar i sigrids blogg. Right on.
För det andra, tusen tack för din supergulliga kommentar och jag tycker faktiskt att den hör till det här inlägget. Jag känner sedan en lång tid tillbaka att jag skriver om det alla andra skriver om. Och i helgen kände jag mig så äcklad över det så jag bestämde mig för att sluta spamma bloggen med massa modebilder. FÖRLÅT. jag vet att man som bloggerska inte ska ändra inriktning på bloggen bara sådär. men nu får det bli så. nåväl, tänkte bara säga att din kommentar gjorde mig jätteglad.
Sedan är det verkligen som du säger. T.ex. den här spice girls reklamen. Har sett den på sjukt många bloggar idag, och imorgon är det liksom något annat. Kommer det något nytt ska precis alla skriva om det. Det känns som att alla modebloggerskor tror att de har i uppgift att informera modeintresserade svenska folket exakt vad som är till försäljning på net a porter och asos. Känns rätt trist.

PS, har också tagit foto längst ner i min garderob. kanske borde lägga ut det.

2007-11-13 @ 20:46:20
URL: http://jagochkarl.webblogg.se
Postat av: EmmahSusanna

Den är från Lindex! :) Provade den idag, och den var underbar!! :) La udan den, så jag tänkte köpa den imorgon :) Lovar att fota och lägga in då :)) Kramis

2007-11-13 @ 20:49:16
URL: http://emmahsusanna.tjejsajten.se
Postat av: Sofia

Ja det är skit svårt, man blir så sugen på nått sött så kan man inte stå emot! Efter man har ätit får man dock dåligt samvete och ångrar det lite =P Jo en till två gånger funkar bra för mig, när det har gått för lång tid mellan gångerna känner jag att det blir sämre så jag måste nog ha det så ofta ett tag till! Vad handlar boken om? har hört talas om den men inte satt mig in i den =) KRAMAR!!

2007-11-13 @ 21:40:49
URL: http://sofialandstrom.blogg.se
Postat av: Viktor

Haha älskar nedre bilden ! :)

2007-11-13 @ 22:11:25
URL: http://drunkenlullaby.blogg.se
Postat av: alma

ja, du vet ju vart jag står iom mitt inlägg ang trista populära bloggar. 99% av 'modebloggarna' är så trista att jag får panik och vill dunka datorn i golvet. de få som finns uppmärksamma nästan inte och om det gäör det verkar de vara en massa skit de ska genomlida från tonårstjejer som älskar att bitcha. varför är tjejer så mot varann? och de andra, som inte bitchar, de är med ovannämda klubben 'för inbördes beundran' som är minst lika ocharmig. visst, stötta ska man göra, men härma, kopiera, smöra? nejtack. ojoj, nu vart det en massa bokstäver. minns knappt vad jag skrivit. jaja. nu trycker jag på skicka kommentar :)

2007-11-13 @ 22:16:31
URL: http://whatalmawears.blogspot.com
Postat av: Emelie

GLÖMDE SÄGA ATT JAG SÅG DIG IRL HÄROMDAGEN :)

2007-11-13 @ 22:23:31
URL: http://emmylee.blogg.se
Postat av: Viktor

Haha, läste inlägget där du skriver lite om Babyshambles. Jag måste påminna dig att lyssna på Libertines som jag snackade mig varm om också !

Sen skulle du inte kunna skicka några av bilderna som togs på mig också .. om det är möjligt? :)

2007-11-13 @ 22:31:58
URL: http://drunkenlullaby.blogg.se
Postat av: julia

haha lilla kajsa! bara du skulle komma på och testa om man får plats i garderoben! ;)
Men jag gillar dig endå! hihi!
Kramar på dig

2007-11-13 @ 23:51:48
URL: http://minileaf.blogg.se
Postat av: Emelie

Hihi, Kajsa hjärta Maaagnus! :P *reta*
Ibland är man tvungen att krypa in i små utrymmen, man måste ju veta.. Det jobbiga är ju att komma ut sen som sagt. Klapa blåmärke från mij ^^

2007-11-14 @ 00:37:51
URL: http://emelieortegrens.blogg.se
Postat av: underbaraclara

åh, du har sååå rätt min vän. precis hur jag också känner! ibland kan jag verkligen hålla med om den kritik som riktas mot modebloggare. för ibland känns det som att bloggvärlden blivit lobotomerad och fått inopererad en ny hjärna, sponsrad av asos. men snela!

2007-11-14 @ 00:59:43
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Sandie

HAHAHHA coool bild;) Jag ser mig inte som modebloggare eller så men gillar mode, dock tycker jag inte om att sitta å snacka mode å skönhet å hela baletten med kompisarna... Det finns annat intressant att diskutera... bra skrivet =)

2007-11-14 @ 07:51:59
URL: http://chipset.webblogg.se
Postat av: karin

aluu alu baby, fin bild där - gumman i lådan!
jag har också ett nytt blåmärke! på handen! hm..

2007-11-14 @ 10:17:20
URL: http://khurre.blogg.se
Postat av: Linda

Varje gång jag läser din blogg slås jag av att du är så söt. Som en lite sur älva ser du ut :) Och att du skulle försöka dig på att rymmas i garderoben var nog bara väntat. Du gör så söta saker...

2007-11-14 @ 11:09:00
URL: http://noonasblog.blogspot.com
Postat av: Emelie-Marguerite

Idé torka inför julklapps shoppingen ? Lagt upp lite tips ! Ha en bra dag, Ciiiao

2007-11-14 @ 12:15:00
URL: http://www.realemelie.blogg.se
Postat av: sandra

Doktor glas är verkligen suverän. Du är inte så tokig heller, ska du veta. :)

2007-11-14 @ 12:38:01
Postat av: Matilda

10 cm kanske är lite för högt, eller vad vet jag , jag kanske kan gå i sånna :) mysig kofta !!

2007-11-14 @ 13:37:07
URL: http://www.matildafiona.webblogg.se
Postat av: hanna

Alldeles riktigt, vissa dagar känner jag mig som en klon av alla dessa modebloggar..och antagligen suktar jag också efter samma väska som alla andra. Skrev förrästen nmågot liknande idag innan jag läst det här, läskigt! :D

2007-11-14 @ 17:57:12
URL: http://hjartahanna.webblogg.se
Postat av: Josefin

Bra skrivet Kajsa :) Har också själv lessnat på att läsa samma sak om och om igen. Men så kommer man till din blogg och hittar precis den där personliga touchen som gör en blogg bra! Du har verkligen hittat din egen stil på din blogg, och den är helt lovely :) Mitt bloggande har en paus just av den anledningen, att jag tyckte allt jag skrev och lade in blev skittrist.. Forsätt som du gör, du är så söt! Kramar Josefin

2007-11-14 @ 18:11:17
URL: http://josefinlundvall.tjejsajten.se
Postat av: Josefin

fina bilder :)

2007-11-14 @ 18:39:48
URL: http://josefiinwikstrom.blogg.se
Postat av: Elin

Jag gillar KOBRA!

2007-11-15 @ 09:16:02
Postat av: cecilia

jag tycker faktiskt att man ska få tycka som man vill, om alla modebloggare nu gillar SATC och Gossip Girl- låt dem göra det.
Jag tror ingen klagar på att du gillar kultur?

2007-11-16 @ 16:34:29
URL: http://lecoutured.tjejsajten.se
Postat av: Catocarmen

Beautiful site!

2008-12-05 @ 14:51:54
URL: http://catocarmen.iblog.co.th

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback