The bee said BZzzz- återkomsten

Oh herremin... jej? (Okej, I officially suck at prata jämtska!)
Arbetet idag för tidningen var verkligen roligt. Och underhållande, svårt, frustrerande, knasigt och ganska så vimsigt. Meningen var att vi, jag och herr rolige fotograf från fotogrejen i våras, skulle ut på stan i Östersund och ta streetstylebilder på folk som klär sig snyggt och personligt. Låter enkelt. Var svårt.
För hur fan ska man kunna fotografera sådant folk när de inte existerar? Vi sprang runt på varenda café, på Vargenskolan, gata upp och gata ned, rulltrappa hit och dit men fann endast tre personer värda att prata med och fota. Tre personer på lika många timmar. Gnark.  
Östersundsbor klär sig trist och får ju nästintill mer än icke godkänt och bakläxa.
De tre som jag valde ut var i alla fall urfina allihopa på sitt sätt. Två helt olika tjejer och en grym kille som var sjuuuukt fotogenique! Ser fram emot att se bilderna på dem. Så på måndag bär det av igen till den kalla staden som det alltid blåser i, för mer jagande av småstadsstilikoner. Jag får börja skriva på texten till reportaget nu då.
Bilder, länkar till reportaget och sånt kommer nästa fredag då det hamnar i tidningen.
Mitt första frilansjobb för LT, wiii! :D
1
Jag snodde papis kamera för att fota lite själv när jag kom hem. Och det gör att jag saknar min älskling ännu mer. För även om hans kamera är grymt mycket dyrare och bättre egentligen så är jag så van min att det blev knas mest. Men här är dagens; Svarta stupisar, Åhléns barn. Brunt linne med superfina detaljer som tyvärr inte syns, Vero Moda. Halvtrensparent, folkloristisk blus, Clara. Svart ullkofta, Pringle of Scotland. Halsband med jätteprisma, egenknåpat. Messengerbag i läder, mamsells gamla. Rosa grodbrosch, Skatbo.
+ Två flätor fästa omlott runt & över huvudet. Och uggletofflor från Topshop. Till det grön kappa med pälskrage, 2hand, svarta handskar, sjal från Oman och pälsemössan.

2
32
Jag kikar ned och ser tjurig ut på alla korten. Fast jag egentligen är både glad och trött. Och sprallig i kroppen.
Träffade Anna, en kompis från skolan, på tåget och gick sedan och lunchade med henne i stan. Hon jämförde mig med en liten figur från en mangafilm, typ Spirited Away, som piper och gör små ljud samtidigt som den skuttar runt. Det är nog en bra beskrivning på mig. En skuttande liten sak som piper och gör nojsiga ord. Mihi

Death cab for Cutie - Marching bands of Manhattan

Nu ska jag skutta iväg till TVn i mina uggletofflor, smutta på en cola zero och kika på idol. Och sen rita rita rita illisar. Jag har så mycket inspiration!!
Puss sockerbitar

Kommentarer
Postat av: Victoria

Äääälskar väskan, äääälskar flätorna. Du har matchat riktigt bra här, förstår du! ;) det känns enhetligt, flytande.

Postat av: Anna

Va spännande! att fota streetstyle, även om det gick sådär, ser fram emot att se dem ni hittade i alla fall!
O håller helt med dig, känslan när man väl tagit sig runt slingan slår hur jobbigt det är när man väl springer! Så skönt efteråt!

2007-11-09 @ 21:07:02
URL: http://annaoting.blogg.se
Postat av: anna

åh, det låter ju superkul med streetstyle bilderna, förutom att det inte fanns så många lämpliga att ha med på bild. blusen ser supersöt ut och likaså väskan! gillar att låna grejor av mamma fast det gillar inte hon, hehe. fast jag har planerat att ta över sisådär halva hennes garderob! någon dag, då jävlar. och ditt hår är så sött! du passar verkligen superbra i den där frisyren. och bild fyra, gulle :D!

2007-11-09 @ 21:22:48
URL: http://hippodrom.blogg.se
Postat av: sofie

haha, jag känner igen mig i det du skriver, första gången jag fick höra om filmen tänkte jag "vad är det här för dålig skräp film?" men kusinen min tvingade mig mer eller mindre att titta på den tillsammans med henne och nu är jag fast! jag var mer inne i filmen än vad hon var, jag tjöt och inlevelsen var på hösta nivå..när filmen var slut ville jag bara se den om och om igen^^
haha, nu är det en utav mina favorit filmer, den står så fint här i bokhyllan min:) kraam

2007-11-09 @ 21:36:58
URL: http://thenoteboook.blogg.se
Postat av: Natalie

Snygg väska :)

2007-11-09 @ 21:51:19
URL: http://naw.blogg.se
Postat av: anna

ja, tårtbuffe är så bra som det låter! minus allt illamående antagligen, haha! fast det är lyxtårta så då kanske det inte är lika jobbigt? ska hursomhelst ta reda på någon dag! åh, tacktack! fast den är så väldigt liten och kall. så det gäller att ha sisådär fem tröjor under!

2007-11-09 @ 22:11:13
URL: http://hippodrom.blogg.se
Postat av: Erika

Kul att fota streetstyle. Jag tycker att du kan komma hit till övik och fota, varje gång jag går på stan så ser jag personer som jag tänker att "hon/han skulle passa på en streetstylebild" =)
Jag kom just på detta att jag är ju halvjämte. Min mamma kommer från jämtland, från en liten by som heter storhögen. Och min moster bor i östersund och mammas släkt däromkring.
Det är kul att höra på mor när hon pratar med sin syster, förstår knappt hälften =)

2007-11-09 @ 22:18:58
URL: http://www.morgondimma.blogg.se
Postat av: Disa

aww, söta bilder :P, hur har din dag varit då ?
hoppas du får en bra helg kajsa :)
pööss

2007-11-09 @ 22:22:25
URL: http://bizuuu.blogg.se
Postat av: EmmahSusanna

Snygg outfit Kajsa, as always! :)

2007-11-09 @ 22:40:58
URL: http://emmahsusanna.tjejsajten.se
Postat av: Sandra

Jättemånga tack, verkligen. Uppskattar det så oerhört mycket ska du veta. Finns inga ord för det!

Inte visste jag att Östersundare är så förjäkliga på mode, du är unik där med andra ord :)

2007-11-10 @ 00:37:09
URL: http://iSANDRA.blogg.se
Postat av: karin

åhå spirited! :)
sett min granne totoro?
kraaam

2007-11-10 @ 00:43:24
URL: http://khurre.blogg.se
Postat av: Fani

jasså du jobbar för en tidning du? :) vad kul, vad heter den? men vad roligt haha :D(Y)! det är bara bra med mej, hur är det själv? :) "För hur fan ska man kunna fotografera sådant folk när de inte existerar?", haha, du är för skön du. kramar!

2007-11-10 @ 01:27:42
URL: http://glikia.blogg.se
Postat av: Viktor

Haha du kan ju höra av dig p måndag så ställer jag upp ;)

2007-11-10 @ 02:06:28
URL: http://drunkenlullaby.blogg.se
Postat av: Sabor

Snygg fläta!

2007-11-10 @ 07:47:29
URL: http://sabor.blogg.se
Postat av: loathing

god morgon på dej! jag sitter här och tittar på teve, äter mackor med jordnötssmör och dricker te.
det har snöat inatt. marken är helt tom, men i min höjd, här några våningar upp så är det vitt vitt vitt, taken, skogen, himlen. miho!
orgami har jag aldrig hört talas om faktiskt, men jag tittade upp det och är det typ såhär pappersdrakar och sånt?? ritningar..
okej kan du nämna nån film där du gillar fotot och hela paketet.
vi tittade på hotel, den sög koballe, jag fattar inte, på framsidan står det gastkramande thriller, men det händer INGENTING i hela filmen, alltså...ingenting!!!!!! inte ens en enda läskig eller nervpirrande scen..nej..det var den sämsta film jag sett tror jag..
tjohej.

2007-11-10 @ 09:14:31
URL: http://highwaytoloathing.blogspot.com
Postat av: Sarah

Det sista fotot, åh du är så fin i lugg! Trist att det inte finns så många med en egen prägel när det kommer till klädstil. Det känns rätt trist att kläder inte längre används för att beskriva ens personlighet, utan mer används för att passa in. Tråkigt! I stockholm har vi turen att ha en hel del som fortfarande klär sig personligt, men ändå. jag kan inte låta bli att klaga på modeindustrin som spottar ut alla dessa trender, inte konstigt att det är svårt att hitta sig själv i röran!

2007-11-10 @ 10:14:34
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: MIMMI

Hejsan! Har du någon mejladress eller möjligtvis msn? Jag skulle vilja prata lite mode och alla dina vackra illustrationer. // Mimmi

2007-11-10 @ 11:02:28
URL: http://mitchomatcho.blogg.se
Postat av: Linnéa

Åh, vad du är söt i håret! hrm, om du är dålig på att prata jämtska, pratar du skånska? jag har inte ens tänkt på att det kan vara möjligt, så jag måste fråga. haha

2007-11-10 @ 11:10:34
URL: http://linneahansson.blogg.se
Postat av: Matilda

Tack för tipset, det blev en lbd :) cool fläta!

2007-11-10 @ 11:47:20
URL: http://matildafiona.webblogg.se
Postat av: jenny

Fina kläder :)

2007-11-10 @ 11:48:16
URL: http://nylon.blogg.se
Postat av: Jelena

Vad kul att bli jämförd med en Manga-figur! Det har jag aldrig blivit, men Manga är grymt, så det var verkligen en fin komplimang!

2007-11-10 @ 13:32:30
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: underbaraclara

åh, jobbigt med trist streetfashion.- Men du är söt så det räcker. Kan ni inte bara plåta dig i hundraelva olika poser?! :) det hade jag gillat!

2007-11-10 @ 15:56:47
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Li

snygg outfit !!

2007-11-10 @ 23:05:55
URL: http://candyfloss.webblogg.se
Postat av: Hermanmolly

Very nice and well designed web site. Great content and a fascinating read, keep up the good work and looking forward to more in the future.

2010-02-11 @ 11:38:56
URL: http://hermanmolly.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback