Did I just sell my soul?

Debatten gällande om man som bloggare bör eller icke bör "få" känna pengar på sin blogg och därmed hobby florerar ju fritt och hett just nu och jag kan inte annat än skratta åt de som säger att det är att sälja sig och vara omoralisk. Varför skulle man inte få tjäna lite pengar på en hobby? Jag tror knappast att hockeyproffs när de i unga år börjar komma uppåt i ligorna säger typ "Nej alltså grabbar, jag är jätteglad att jag får chansen att vara med i NHL och tjäna miljarder men jag känner att det vore fel att tjäna pengar på något jag tycker är kul." Vad är skillnaden på det och en modeblogg t.ex? Ingenting säger jag. Så jag blev superglad när jag fick erbjudande från Blogvertiser.se så här när jag precis insett att man efter slutet av skolan inte får studiebidrag längre...
Och för de flesta skulle just detta erbjudande om att skriva om bläckpatroner vara extremt fel men för mig är det rätt rätt rätt. I´ll tell you why.

Som de flesta vet så frilansar jag lite lätt genom att göra illustrationer åt folk och företag. Det gör att jag så gott som dagligen letar inspiration, skriver texter och samlar ihop arbeten på datorn som jag behöver skriva ut. Skrivaren är alltså min bäste vän. Och om ni inte visste det så är det helt galet dyrt med bläckpatroner till just skrivaren. Trots idog reklam på TV och medvetandet om att man faktiskt kan tjäna pengar så går ju det flesta och köper de dyra färgpatronerna hos återförsäljaren till skrivaren eller i dyra bokhandlar. Jag vill inte ens gissa mig till hur mycket pengar jag, okej indirekt så är det ju inte ens jag utan föräldrarna, lagt på att skriva ut illustrationer, skisser och bilder. Tusentals kronor? Nej, snarare tiotusentals..

Det är då fraktfritt.net kommer in i bilden. Hur enkelt som helst kan man gå in på deras sida och genom en enkel sökning för just sin skrivare jämföra priserna från olika företags färg- och bläckpatroner.
För oss som har en skrivare från HP exempelvis fick jag snabbt fram att vi skulle kunna spara hundratals kronor för varje färg eller bläckpatron vi köper bara genom att kolla in på fraktfritt.net och kika över utbudet från de olika företagen. Istället för att betala dryga 470 kr för en färgpatron så skulle vi kunna få en för 299 kr (+ fraktkostnad på 49 :-).  Helt gratis tjänst där du får perfekt hjälp för att tjäna pengar på att vara lite smart.

Nu ska jag promota detta på samma sätt för mina föräldrar så att jag i framtiden kan skriva ut mängder med mina illustrationer och saker från datorn utan att få dåligt samvete. Varför köpa något dyrt när man kan få det billigt liksom?


Två av märkena som man exempelvis kan få upp som återförsäljare av toneråterförsäljare.

Kommentarer
Postat av: Linn

svar: hehe ja det ska blir grymt skönt med värme :) aha okej, vilken tur du har för den var verkligen jättefin tycker jag :) trevlig helg på dig.

Postat av: Anonym

tycker att dett bra med att tjäna penagr p sina blogg varför inte :)

2007-10-27 @ 14:26:10
URL: http://lakritz.blogg.se
Postat av: bea

det är väl bara bra om man tjänar pengar på det :P

2007-10-27 @ 14:34:30
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: lisa

det kan jag väl säga att jag gjorde :D skitbra konsert alltså.. :)

2007-10-27 @ 15:35:36
URL: http://gogopop.blogg.se
Postat av: Julia

Jo, varför inte tjäna pengar? Det är ju helt naturligt!! Kram Julia

2007-10-27 @ 15:42:27
URL: http://bagladies.webblogg.se
Postat av: DiLaN

Hoppas att du får en härlig lördagskväll
kram
/Dilan =)

2007-10-27 @ 17:24:21
URL: http://www.dilo.blogg.se
Postat av: Erika

Det är toppen att tjäna lite extra slantar, det skulle jag med göra om jag fick chansen. Det är ju så mycket bättre om man dessutom får de slantarna för att man gör något man tycker är kul =)
InkClub är toppen, där har jag shoppat bläck (när min skrivare funkade)
Ha en jättemysig lördagskväll, gumman.
Kram.

2007-10-27 @ 19:15:12
URL: http://morgondimma.blogg.se
Postat av: Jonas

All heder åt dig med pengatjänande. Ja, tänk att få höra bindningen klicka. Snön knastra under skidorna. Första stavtaget för säsongen. Ett klippdropp. 5 sekunder i tyngdlöshet. Lycka. OHO. Vart i åre bor du?

2007-10-27 @ 19:27:18
URL: http://schodda.webblogg.se
Postat av: maria

Tack gulle dig! =)

2007-10-27 @ 21:54:50
URL: http://catwalkqueen.blogg.se
Postat av: Beppo

inkclub, bruka handla där eller?

2007-10-27 @ 22:07:06
URL: http://niklasb.blogg.se
Postat av: Linn

Ja, varför skulle man inte kunna få tjäna pengar på en hobby? Precis om hockeyspelare? Samtidigt undrar jag om jag skulle vilja ha en blogg full med reklam när hela världen är så full av det redan.

2007-10-27 @ 22:26:34
URL: http://www.linnsara.blogg.se
Postat av: sofie

håller med dig, vad är det för fel med att tjäna lite extra pengar på bloggen? jag skulle mer än gärna vilja göra det! hhah;D
hoppas du haft en bra dag annars, kramisar

2007-10-28 @ 00:58:23
URL: http://thenoteboook.blogg.se
Postat av: anna

vad kul, låter värsta spännande ju! och inget fel med det inte.

2007-10-28 @ 02:53:31
URL: http://hippodrom.blogg.se
Postat av: Nicole

Även jag fick detta uppdrag, och accepterade det. Jag tycker det är väldigt bra att du talar om att det är ett uppdrag och ingenting annat. Gör man inte det skulle jag nog tycka att man "säljer sin själ", eller snarare blogg (där förhoppningsvis en del av ens själ finns i skrift).

2007-10-28 @ 10:42:29
URL: http://frauneumann.blogg.se
Postat av: Julia

va kul va bra grattis :D du tjänar nu alltså lite på din blogg elr missförstår jag? hoppas du haft en finfin helg kajsa!

2007-10-28 @ 13:29:04
URL: http://littlemisstrouble.blogg.se
Postat av: lisa

oh. hoppas dom kommer till sverige snart då :D

2007-10-28 @ 17:09:51
URL: http://gogopop.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback