I always wanted to live on an island.

Jag berättade aldrig så mycket om när jag var i Grekland i september. Vet inte riktigt varför. Det blev väl helt enkelt inte så antar jag. Men där, på en utstickande klippa i havet, hittade jag huset som jag vill bo i om våren när jag blir stor.

Som taget ur Mamma Mia klamrade det lilla, verkligen pyttelilla, huset sig fast ute på klippan som sedan stupade rätt ned i havet. Cementerat med små märkliga skorstenar låg det bara där. Övergivet med fönsterluckorna som vajade sakta i vinden och den gamla trädörren sådär vackert slitet så man vill ta fram penslarna och måla av hur flagor av färg sakta torkade och rullade ihop sig.

Precis nedanför huset ligger det en cementerat platta på klipporna där man kan sitta och titta ut över havet, sola eller ställa upp sitt staffli om man vill. Jag skulle sätta massor med blomfyllda krukor överallt.

På baksidan, eller framsidan hur man nu ser det, är det en liten gräsplätt med två palmer och ett staket innan vägen. Bredvid postlådan skulle jag ha ett sånt där typiskt grekiskt ortodoxt minikapell för en ikon och ljus på nätterna. För även om jag inte är troende tycker jag att de är så vackra.

För att komma till sidan mot havet, framsidan, måste man antingen gå på den lilla stenstigen eller den här träbron med sina knarrande plankor och rustika gamla ledstänger.

På de varma vårmornarna skulle jag ta med min tekopp ut och sitta på den lilla verandan och bara titta på havet. Om jag hade rökande vänner på besök skulle de få fimpa i en lerkruka och vi skulle prata om allt och ingenting. De skulle säga "åh" och "ah" över de klarblåa fönsterluckorna och lukta på alla mina örter i trädgården.

Inomhus skulle jag slå ut alla väggar som inte var bärande och låta kalka om de resterande helt kritvita. Sen skulle jag måla ett körsbärsträd på en hel vägg med massor av rosaröda blad som singlade omkring.

Vid ingången till huset hade jag lagt en mjuk, randig dyna på bänken utanför dörren och sen några filtar så när man kom hem efter en sen kväll istället för att gå in kom på att man skulle klättra upp för den farliga stegen till taket och sitta uppe bland skorstenarna på taket och kika ut på alla ljusen från byn och ut över havet.

Och varje gång jag skulle åka därifrån så skulle jag vända mig om en sista gång och titta på mitt lilla igenbommade hus och veta att det låg kvar där, precis lika stabilt som den klippa det är byggt på. Vänta på mig till nästa gång.

Har ni något drömhus som ni sett och tänkt att "där vill jag bo"?

Kommentarer
Postat av: Malin

Svar; Nej, kanske inte. Men den är sjukt dryg att få på hjärnan ._.



Åh, där skulle jag också vilja bo :* Och ungefär ett sånt där hus, du vet ett typiskt grekiskt vitt hus, har jag sett och vill bo i. Grekland är drömstället helt enkelt.

Postat av: Frida

Underbart. Har en dröm om att bo utomlands under en längre tid. Gärna där det är varmt. När jag var liten skrev jag alltid sagor om att jag bodde på en herrgård eller slott med betjänter. Hihi.



Hur blev frissan? Tell me all about the night!

2008-12-11 @ 22:24:22
URL: http://fashionvision.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

ja jag märkte på torsdagen att mailen krånglade så jag skickade med vanlig post på fredagen så det kom ju fram i måndags men de hade ju förlängt sistadatumet med en dag bara för att mailen hade krånglat.

men nu har det varit fel på mailen man röstar till i ett dygn.

2008-12-11 @ 22:33:54
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Marina

Härligt. Att drömma sig bort är verkligen något som förgyller vardagen. Och en dag kanske just den drömmen blir verklighet...



Skulle jag kunna be dig om en tjänst? Det är så att jag har "råkat" radera en sak i min kodmall här på blogg.se, nämligen koden för att kunna se "arkiv". Skulle du vilja skicka över den koden till mig, så hade jag blivit mycket glad :)



Söta drömmar.

2008-12-11 @ 22:36:25
URL: http://wondrous.blogg.se/
Postat av: Frida

Ja, imorron var det ja... sorry är en yrhöna..



Angående långt hår och frisyrer. Ett tips att dela upp håret i olika paseér och sätta upp det med hårsnoddar och utifrån det fixa uppsättningen. Med hjälp av hårnålar, 10 liter spray osv... Fota gärna så jag får se hur det gick.



Annars är du ju makalöst vacker med håret utsläppt. Det tycker min mamma också.

2008-12-11 @ 22:43:11
URL: http://fashionvision.blogg.se/
Postat av: Julia

Åh, jag skulle vilja hälsa på i ditt hus!



Jag kan tänka mig att bo i massor av olika hus. En favorit skulle vara en lägenhet i Notting Hill. På gatan där mitt hus ligger skulle det finnas en fin gammal bokhandel och ett Starbucks. Lägenheten skulle ha ljusa väggar och lite olika etager, ex några trappsteg ned till mitt sovrum och så. Porslinet i badrummet skulle vara målat i blått och vitt och duschen skulle bara gå att reglera mellan iskallt och jättevarmt... :)



Kan fortsätta i evigheter, men nu måste jag nog sova! Ska upp tidigt och ha Luciatåg i morgon. Puss!

2008-12-11 @ 23:44:58
URL: http://prick.blogg.se/
Postat av: S o f i e

det låter som en helt underbar plats det där! :). sjukt fint med den där väggen med trädet.

2008-12-12 @ 01:42:20
URL: http://pictureperfect.blogg.se/
Postat av: Vicky

Så härliga bilder! Själv vet jag bara att jag skulle vilja ha en liten stuga att bo i. Med gammal ugn, öppen spis, takbjälkar o hela kittet.

2008-12-12 @ 07:43:19
URL: http://trickyvicky.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Vilken idyll. Med hjälp av dina målande texter kan jag verkligen se framför mig hur huset hade sett ut i din ägo- jätte mysigt.

Kram på dig

2008-12-12 @ 08:03:09
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Anna

Åh så fint! Körsbärsträdet var helt sagolikt!

Jag har en soft spot för muminhuset! Jag vill verkligen verkligen bygga ett eget muminhus någongång i framtiden. Med bokhyllorna inbyggda i väggarna för att kringgå det uppenbara möblerings problemet :)

2008-12-12 @ 08:20:12
URL: http://annasomanarki.blogspot.com
Postat av: Sica

Så fint ditt drömhus skulle bli Kajsa och jag skulle bli en av dina stamgäster, for sure =)

Jag har sett mitt drömhus, men det stod dock på helt fel plats. Istället för att stå på en uppslutning med havet som utsikt stod den i ett bostadsområde med bilar, spårvagnar och människor överallt. Men det stack verkligen ut från de andra längs vägen, som ett palats.

2008-12-12 @ 08:49:17
URL: http://sicastyle.se
Postat av: Kia

Kan du maila mig om pris, så vore du jätte gullig? Det där med Champagne-dag lät ju inte helt fel. Kanske något man ska införa i familjen? Jag och Sambon salongsrusiga varje fredag? Hmm... tål att tänkas på..

2008-12-12 @ 09:08:40
URL: http://kiaomlivet.blogg.se/
Postat av: Miss Muffin

halleluja vad vackert! lite sol nu hade gjort hjärtat väldigt glatt. och huvudet piggt.

2008-12-12 @ 09:56:40
URL: http://tougher-than-the-rest.blogspot.com
Postat av: Hanna

Vilket härligt och drömmigt inlägg!

Tack för sådant när man sitter här hemma, sjuk och seg i huvudet.

2008-12-12 @ 10:39:55
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Frida Sundberg

Ja. Linda B Bengtzing har nu förstört vår lycka. Jag trodde på berömmelsen och på att vi, Watson, hade funnit det elake bombhotet. Jag känner mig så himla tom. Nu tvingas vi börja om.

2008-12-12 @ 10:47:59
URL: http://bubbennilsson.blogg.se/
Postat av: Jonas

Den där bron ser väldigt ensam ut! Blir inget byggetpremiär för mig. Jobbar hela helgen.. Ska du gå? Hade varit riktigt kul. Men ännu nästa helg tänkte jag sätta mig på mittnabotåget upp till åre. Då jävlar ska det åkas skidor. Det snöar sjukt mycket här i Sönnsvall!

2008-12-12 @ 10:49:35
URL: http://schodda.webblogg.se/
Postat av: ina

oj jesus så fint. det ser verkligen ut som grekland. och så romantiskt. vad heter stället?

2008-12-12 @ 11:05:20
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

jag la inte mer särskilt mycket tid på mitt bidrag heller..det gör jag aldrig på mina teckningar så set..de är oftast gjorda på 5-30 minuter =)

Men det är knas att de inte redde ut sina mailproblem tidigare. Många förlitar sig ju på att kunna skicka den vägen istället för traditionell post.



Hur mås det med kajsa idag?

2008-12-12 @ 11:19:55
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: C

jag flyttar dit med dig vilken dag som helst nu.

2008-12-12 @ 12:37:19
URL: http://blandrostigacyklar.blogg.se/
Postat av: Mothersvea

Det later helt fantastiskt!

2008-12-12 @ 13:19:45
URL: http://mothersvea.wordpress.com/
Postat av: Paulina

Åh fy vad fint! Tror att jag kanske måste sno idén om ett målat körsbärsträd inomhus! Vackert!

2008-12-12 @ 13:37:25
URL: http://bryno.blogg.se/
Postat av: Paulina

Och om jag ska svara på hur jag själv skulle vilja bo så kanske på en vacker vingård där det bara är sommar hela tiden :)



Eller kanske ett jättemodernt, annorlunda byggt hus. Något av det bästa jag visste när jag var liten var att bygga konstiga hus av duplo :D

2008-12-12 @ 13:39:43
URL: http://bryno.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag kan bli din rumskompis! :) eller huskompis.

2008-12-12 @ 14:02:54
URL: http://mejlajn.blogg.se/
Postat av: Anica

Gud vilket mysigt litet hus. Jag brukar oftast inte vara förtjust i övergivna platser men det där var ju alldeles bedårande! :)



Lova att jag får komma & hälsa på när du bor där! ;)

2008-12-12 @ 17:01:11
URL: http://mrsnewsman.blogspot.com
Postat av: Sussi

Efter din beskrivning så skulle jag inte vilja bo någon annanstans än i ditt drömhus.

2008-12-12 @ 19:12:28
URL: http://lavica.blogg.se/
Postat av: Sofia

Först läste jag inte texten utan tittade bara på bilderna och jag tänkte precis som dig, där vill jag bo, lite mamma mia över huset. Jag hittar jämt hus jag vill bo i. som ett litet ljusblått ruckel men det är så litet och sött :) och ett stort vitt lite gammalt hus har jag också sett.

2008-12-12 @ 22:17:36
URL: http://thismonday.blogg.se/
Postat av: Tant Brun

Men jisses vilken skatt du hittat! Jag förstår dig verkligen. Ett drömhus.

Själv skulle jag vilja importera Forrest Gumps hus och ställa det på en fri höjd med utsikt över Öresund. På sommaren dricker jag lemonad med fina vänner och familj. Barnen leker i den enorma trädgården. På kvällen äter vi middag vid ett gigantiskt matsalsbord och skrattar långt in på natten *dröm-drömelidröm*

2008-12-13 @ 13:17:17
URL: http://tantbrunsfunderingar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback