Im not dead. Im just breathing a little less.

Den här veckan jobbar jag asset av mig. (Dåligt uttryck. Min rumpa jobbar nämligen inte alls. Jag får inte ens använda den till att sitta på en endaste sekund. Mina ben däremot. Uj ujuj.)
Intervjuer och research för artikel, jobb på café 720 i en av Åres skidbackar, illustrationer, plåtningar för tidningen och massa annat. Låter inte jobbigt. Men är dessto värre. För i förrgår träffade jag en ny bekantskap vid namn Eva. Eva visade sig vara en av de gulligaste människor jag mött och innan jag visste ordet av det hade jag varit i butiken hon jobbar i, i två timmar istället för den kvart ungefär jag skulle prata lite med henne om shopping i Åre. 2 timmar och en hel del klämmande på Fryes motorcykleboots, som faktiskt bara går att köpa i Åre och i en butik i Sthlm i Sverige, Pour och Rodebjerklänningar och handsydda Silkeplagg senare knallade jag gladare än på länge till bilen med inbjudan till modevisningenTott igår. Så igår jobbade jag som en iller, k.a.o.s stavas det, knaprade lite nudlar hos mina säsongare till vänner och kastade mig till bilen för att sedan ägna två timmar åt att försöka parkera, inte döda någon i snöstormen och sen springa upp för halva Åreskutan för att kunna vara med på modevisningen. Så kolla nu på bilderna eller jag måste kanske småmörda er också. Fatta vad jag gått igenom för att ta dem! För sen var det bara hem, utan champagne i magen då jag ju körde, och utan att joina in på efterfesten med mina nyvunna vänner för att sova och upp imorse efter några timmars sömn för att jobba.

Bilderna är inte de bästa men de ska ju in i tidningen först. Och så är ju formatet knas. Men satan i gatan vad kul jag hade!
1
Det är inte roligt att komma till ett hotell överfyllt med bratarnas överbratar i dunjacka, frilla bestående av flätor över huvudet som har klistrats fast med luggen i stripor och blossande ansikte av ilska, kyla och skuttande. Då känner man sig sådär att man uppfyller deras fördomar om oss norrboende. Ack ja. Men ett par hårnålar, en handgjord tunika från Oman och lite isvatten senare så blev jag fit for modevisningsfight igen och kastade lika du-äcklar-mig-blickar som vanligt på de små flottiga backslickliven igen.
Men nu; bilder.
3
Galet fina Ullis var en av de nya bekantskaperna för kvällen. Hon gick för Kaktus/Åre by ous och var så sanslöst bedårande i sina högmidjade vilajeans som satt som en smäck, handbroderad tunika, mina sucktobjekt till kilklackssandaler från Ash och hippiefläta över pannan. 70-tal, oh I love!
6
Herrn som gick för Hanson. Helt klockren i sin, som han själv sa, försök att "se ut som en västkusten kille i sina bästa år en sommardag." 
5
Även om Kaktusflickorna var mitt sällskap och de raraste av rara så måste jag erkänna att 1420, som jag ju förvisso också gillar, var ballast av de balla. Fy satana vad de var grymma! Här hade han illgröna jeans till en satinjacka med blommönster. Skulle en kille ha det på riktigt skulle jag bli kär tror jag nästan.
4
Så synd att det aldrig blev bra bilder på dessa. De gick för Intersport (Intersport i Åre är grymt, inga landhockeyklubbor här inte!) och tjejen var supernervös innan men hade grym inlevelse och närvaro när hon gick. Jeans från Dr. Denim tror jag i fräsigt mönster och sjukt härlig satinblus med ena axeln bar. Och örhängen i form av tennisracket! Killen hade grön slips. Men skotthål i!
5
När grabbarna från Red Devil kom klivande med självsäkra steg och nonchalanta shades för ögonen gick det ett åhh genom den kvinnliga publiken varenda gång. Fullt förståeligt. De var ganska streetmumsiga sådär. :)
Och retrojackan från Hummel är lika snygg på killar varje gång. V-a-r-j-e g-å-n-g.
2
Återigen 1420. Jag misstänker att en modevisning i Åre är den enda platsen där man kan få se modellen traska med Huntergummistövlar, illrosa clutch från Modström och sidenklänning. Samtidigt som hon lägger in en snus och sveper en öl. DET är grymt det.
1
Vem kunde tro att någon på allvar skulle kunna bära upp denna klädsel? Inte jag i alla fall. Men det gör han.
7
Finaste Eva i de begärliga skorna och en sidenskapelse. Lägg förresten märke till ryggen på Ullis klänning där borta på catwalken. Så grymt snygg. Dessutom är hon fotogenique som få!

Jag har mängder med fler bilder på folk, kläder och roligheter. Men det tar vi en annan dag. Nu har jag jobbat nästan 24 x 2 timmar i sträck. Det gör mig lite trött. Och vimsig. Godnatt.

Kommentarer
Postat av: anna

haha, underbart inlägg! låter fruktansvärt jobbigt men väldigt trevligt trots allt. sköna bilder också!

Postat av: Sara

Känns som du mår bra, trots all stress. Och det gör mig glad.
Godnatt!

2008-02-28 @ 22:15:13
URL: http://blissara,webblogg.se
Postat av: Carmen

Coola bilder från en väldigt hipp modevising! det här verkligen grejer i Åre :) vill vara där! fast bratsen hade jag hoppat över. Du tar verkligen bra bilder!(och de som ska vara i tidningen är säkert grymmare).
Tack för din support angående störda arbetsplatser med chefer från helvetet! kände mig mkt bättre när jag läst din kommentar :D
Stackare som är så stressad. Vet hur det är. Jag är faktiskt inne i ett avslappnat tillstånd just nu! jobbar inte lika mkt på cafét (thank god) och solen strålar och våren känns nära!
Kolla in min blogg om du är nyfiken- jag ska plugga engelska och spanska utomlands i höst och vår :) ska bli sjukt kul! har skrivit lyriskt om det hihi.
Fast måste säga att jag är en aning avis på ditt jobb som fotograf och reporter.
KRAM och trevlig helg babe!

2008-02-29 @ 11:00:25
URL: http://www.carmelia.blogg.se
Postat av: p.s

Hon Eva hade ju grymma ben! shit va fint brun hon var. Och vilken fin klänning. Fullträff!
/Carmen

2008-02-29 @ 11:01:20
Postat av: stina

svar: jajamensan det har jag.. sen länge. först kom tatueringen, sen kom bloggen ;)

2008-02-29 @ 12:06:15
URL: http://contaqt.blogg.se
Postat av: bea

skitfina bilder :) ja ska länka dej med :P

2008-02-29 @ 15:05:01
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback