Poweraxlar

Hade min mamsell hört mig nu skulle hon ha sagt, "Men Kajsa, säg inte allt om det du INTE tycker om. Prata om det du tycker om." Men det är ju just det. Alla bloggar om allt fantastiskt som syns på catwalken från vårens visningar. Då kan ju jag lika gärna säga vad jag inte tycker om alls.
Så det så.

Jag vet att axelvaddarna är påväg tillbaka starkt men jag kan helt enkelt inte, hur jag än vrider och vänder på det, tycka att det är snyggt. I min värld borde axelvaddarna drivas tillbaka med käppar och högafflar till den onda håla de kommer ifrån och stängas in där för all framtid. För det är något med formen på kroppen, känslan och vinklarna som skapas som jag inte kan med. Jag struntar i att man snackar om att det ger kvinnan indirekt statushöjning och helt annan hållning och tillika självförtroende; jag.kan.inte.med.det.
Så när hybriderna från själva grundformen av axelvaddar, det vill säga kavajen, utökar sin onda cirkel av läskiga axelfixeringar med klänningar och dylikt där armarna var skarpa vingar som hos Fendi och Yves Saint Laurent rynkar jag även där bestämt på näsan. Söt liten ärm med knorriga veck? Ja. Vass kant som hugger av överkroppens helhetsform? NEJ.


Den värste av dem alla är ändå Maison Martin Margiela. Inte nog med att kollektionen över lag är fruktansvärt ful, han har också fått någon sort pippi på galna axelvaddar i alla möjliga material och kombinationer till andra plagg.
Kanske vår/sommarsäsongens mest icke-tilltalande kollektion?


Nu jag trött. Jag jobbat hela dagen. Och ätit nachos. På jobbet. Nu jag titta på House och rita.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Håller med mig till 100%! Jag tror axelvaddarna försvann från modekartan av en anledning...

Postat av: Sara

Haha jag går igång lite på det där med att "det skulle ge kvinnor ökat självförtroende". Det gör mig ganska irriterad.
Skulle vi få ökat självförtroende för att vi skapar oss själva en mer manlig kroppsform? Hur menar de då, liksom? Får man mer självförtroende av att vara manlig? Är då män mer värda, eller?
Ibland är förvirringen så stor.
Kvinnor, ta hand om er själva, DÅ får ni ökat självförtroende. Och det har ingenting, jag säger igen, ingenting med axelvaddar att göra.
Trötta mig.

2008-02-22 @ 20:18:54
URL: http://blissara.webblogg.se
Postat av: katrín

axelvaddar är ingen höjdare, usch. och what's up med "ögonbindeln" hos Maison Martin Margiela? Värst vad svårt han ska göra det för mannekängerna.

2008-02-22 @ 20:22:09
URL: http://katla.tjejsajten.se
Postat av: Maria

På kavajer kan det vara ok med axelvaddar tycker jag, men det får absolut inte vara överdrivet. På allt annat går det dock stenbort :S

2008-02-22 @ 21:46:49
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se
Postat av: Sara

Nej, självklart vill jag inte vi ska bli ovänner! Och jag förstår om det finns människor, som du bland annat, som inte håller med mig och som tycker det är bra. Och det är helt okej. Det jag menade med inlägget var inte att döma någon, utan bara att säga vad jag tycker, och kanske ge någon annan, som det passar, möjligheten att upptäcka min väg också. Men bara för det inte är det jag tror på, så får du gärna tro på det. Precis som att jag tror på någon gud och du inte! Om det kan ge dig något bra, så är det ju bra för dig. Hoppas du förstår mig?
Kram!

2008-02-22 @ 22:57:36
URL: http://blissara.webblogg.se
Postat av: Jelena

Håller med dig gällande axelvaddarna, inte snyggt på något vis, eller i något sammanhang enligt mig. Sedan tycker jag faktiskt att de misslyckade (eller... trista, ska man väl säga) kollektionerna just nu är fler än de fina, så jag har full förståelse för att man väljer att blogga om det man inte gillar (det har jag också gjort!).

2008-02-23 @ 12:29:26
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Jonna

Amen sister!

2008-02-24 @ 12:40:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback