What have they done to my painter?

Jag tycker att det är roligt när designers inspireras av konst och framförallt specifika konstnärer och låter deras motiv gå igenom i plagg. Särskilt de vackra, svallande klänningarna från säsongens visningar med Claude Monetvibbar och näckrosor på stilla små dammar. DET är fint och vackert.
Men jag tycker inte om när man gör det fel. Liksom tar något som redan är sagolikt och lyckas förfula det genom att applicera en tavlas känsla på ett dött, stelt plagg. Som Chloés, Chloé van Gogh print dress här nedan.

För det första; Vincent van Gogh är antagligen min absoluta  favoritkonstnär och mästaren inom impressionismens måleri. Och att göra något dåligt av det som han stod för är att vanhelga hans konst. Så när Chloé gör denna fula klänning blir jag upprörd. Vad är det som är van Gogh med den? Spretig, blockmönstrad, liksom "skrapig" i effekten och helt enkelt..ja, ful! Hans måleri är ju den kompletta motsatsen till detta. Jag hade sucktat något oerhört om man kunnat göra en klänning med feeling av hans tavla "Starry skies" men detta är bara fruktansvärt. Så borde man inte få göra. Och speciellt inte med van Gogh!
Van Gogh print dress large view
Skäms Chloé!

Kommentarer
Postat av: jk

som konstnär skulle jag aldrig låta någon modedesigner använda mina verk på deras kreationer, och jag blir lika förbannad när jag ser hur dom utnyttjar vårt arbete. oavsett om det är på ett glas eller på en jäkla klänning. att komma och sätta det vi utfört på sin duk/pannå på en jävla tygbit det är rätt och slätt förjävligt! jävla modedesigners sitt själva och arbeta fram era såkallade "mönster", mönster som inte ens är det vi strävar efter för oss målare. jag blir så arg och frustrerad över sånt här så det inte går att beskriva

2008-01-23 @ 20:32:00
Postat av: Shirin*

jag vet inte mycket om
van Gogh, men bara själva klänningen var ful i vilket fall.

Postat av: The City

Nej, klänningen var verkligen ful!

2008-01-23 @ 21:36:15
URL: http://thecity.blogg.se
Postat av: Cici

usch, nasty dress! Neej, men jag har siktet inställt på en annan väska typ :p

2008-01-23 @ 21:47:00
URL: http://doublec.blogg.se
Postat av: Fani

det håller jag till fullo med om, bobban är aldrig fel nej hehe :) du får tanka ner lite reggae då, jag har rätt mkt asså, älskart, man blir oftast på bra humör av det, får lust & dansa, så skön musik liksom :) ja klänningen var rätt gräslig faktiskt, bättre kan dom. puss(L)

2008-01-23 @ 21:51:43
URL: http://glikia.blogg.se
Postat av: sofia dahlén

HETER den dessutom officiellt van gogh dress? Gud så pinsamt. I hate chloe (litegrann då och då i alla fall).

2008-01-23 @ 22:13:36
URL: http://www.conspicere.se
Postat av: Jelena

Jag gillar inte klänningen. Men är det inte lite lustigt att det finns en van Gogh dress hos både Cavalli och Chloe just nu? Om det är "fashion suicide" att bära samma klänning som någon annan på ett fint event borde det väl vara minst lika pinsamt att döpa sin klänning till samma sak som en annan designer?

I alla fall... jag tycker Cavallis är finare. Så jag tipsar om den utifall att det gör dig på bättre humör!
http://www.net-a-porter.com/product/23186

2008-01-23 @ 22:38:00
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Bobbie

var håller du hus i min blogg tösen?! =)

2008-01-23 @ 22:44:21
URL: http://bobbie.webblogg.se
Postat av: anna

hej underbara Kajsa!
hur är det med dig?

kan förstå att det var najs där med hotellrummet i London..åh..jag vill också se london en dag.

kram!

2008-01-24 @ 00:30:40
URL: http://pyttis.blogg.se
Postat av: EMI

Den var juh hur ful som helst! HAHA

2008-01-24 @ 13:18:07
URL: http://anilime.blogg.se
Postat av: bella

vill inte vara den besserwisser jag är, men är inte van gogh expressionist? för övrigt borde man respektera konstverk som tillkom även innan man kunde skydda sina verk mot reproduktion lagligen. håller med dig.

2008-01-24 @ 21:01:20
Postat av: bella

det är ju naturligtvis inte vincents målning. bara namnet. fattar nu. tittade inte noga. då var det väl inte så farligt?..

2008-01-24 @ 21:03:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback