Skräckblandad förtjusning

Hela dagen har jag suttit inne i min brors studentrum i Umeå under ett gosigt täcke och kikat ut på den disiga himlen mellan de dåliga programmen som TV 3 visat. Jag är expert på att stressa upp mig själv till oanade och nya ångestnivåer och således så har denna dag inte varit ett undantag. Morgondagen med VRs bloggmingel känns mer och mer fel. Eller, inte fel, men sådär obekvämt.
Jag vill inte se migsjälv som en mainstream modebloggare med högsta önskan att äga en väska ifrån sitt favoritmodehus eller vara ägare av en walk in closet. Det är inte så jag är. Och så är inte alla som ska gå på minglet imorgon. Men jag bara känner hur jag kommer att inte vara som många andra. Inte för att jag är varken finare eller bättre oå något vis. Men det ÄR endå en viss skillnad på mig som kommer ifrån norr där nyheten om att Topshop shippar till Sverige faktiskt betyder att jag kan köpa ifrån Topshop överhuvudtaget då Stockholmsbor ändå kan masa sin rumpa till affären. Jag har liksom inte val. Åka 70 mil eller inte köpa Topshop alls.
Jag vet att jag kommer att tycka att det är skitjobbigt att möta alla blickar på främmande människor och ta del av en situation som faktiskt skulle kunna benämnas klubben av inbördes beundran. Vet faktiskt inte vad jag vill komma fram till direkt. Men som sagt, jag är bra på att stressa fram en ångestladdad känsla hos mig själv på en sekund eller två. Morgondagen ska jag försöka göra så bra som möjligt. Med
Aniko vid min sida och lite redig norrländskt lugn, man kan ju låtsas, så ska det väl gå vägen?

Varför drömmer jag mardrömmar om att alla kommer att se ut som donnan på bilden ovan, snygga flådiga och råhäftiga, och att jag ska komma, som bilden nedan, och leva upp till begreppet helylle? Stört beteende. Stöööööört.

Nu ska jag tvinga min bror bror att titta på Juno med mig under tiden jag lockar håret och packar väskan. Imorgon förmiddag flyger jag till Stockholm. Ses där!

Kommentarer
Postat av: Lina

kära vän. jag vill hemskt gärna träffa dej. funderar på att ta sällsis med dej och annika. pratade med henne förut om det. vore toppeskoj att få träffa dej - äntligen. förresten har jag äntligen kommit till skott och ramat in dina illustrationer i 2 svarta fina ramar. står på min fönsterbräda nu och ser fina ut. kram

2008-03-11 @ 21:09:00
Postat av: emelie

jag är också bra på att oroa mig för allt. 99% av gångerna helt i onödan. oftast går det kalasbra och så kommer det gå för dig på bloggminglet också. du är bra kajsa! jag är glad över att du inte är som alla andra modebloggar!

Postat av: Evis

Topshop finns i Göteborg, men tar bara in lite av sortimentet så det är bra nyheter för oss göteborgskor också, de av oss som har högst storlek 40 vill säga, eftersom de inte gör större kläder än så (vadå, jag bitter?)
Ha det så kul, det går säkret jättefint.

2008-03-11 @ 21:55:44
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: caroline

Lycka till med allt! Jag tycker inte du ska oroa dig, för du har inget att oroa dig för. Alla kommer se dig som den fina och braiga människa du är, det är jag säker på!

2008-03-11 @ 21:57:17
URL: http://imagine.webblogg.se
Postat av: Jelena

Det kommer att gå hur bra som helst, du tar dem med storm! Se nu bara till att ha så kul som det bara går!

2008-03-11 @ 22:13:01
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Jannike

KAJSA TAG DIG I KRAGEN!! Ingenting att oroa sig för. Trust me. Utklassning på samtliga, det tror jag på!! Haha. You are the shit.

2008-03-11 @ 22:57:20
URL: http://holdmypocket.blogg.se/
Postat av: annapanna

Finaste Kajsa!

Det är ju just därför du måste gå, för att någonstans göra bilden lite mer nyanserad, lite djupare. För att göra svaret på frågan "vem och vad får en modebloggare idag vara? en smula längre. Som världen i övrigt: utan närvaron av något unikt blir allt en likriktad soppa. Det är ju därför jag använder min rösträtt, trots att inget parti egentligen passar mig, för att om inte annat demonstrera mitt missnöje. Annars ger vi bort segern utan fight. Och egentligen är det ju ingen större skillnad på maktgalna politiker och dryga modebloggerskor, dom har alla fått för lite kramar! Försöker fylla sina hål av otillräckligt med galenskap och mesiga väskor.

Tänk Bamse. Elakhet och ignorans botas med snällhet. Och i brist på dunderhonung finns ju alltid vin.

Sov gott, jag ringer när jag slutar imorgon.

Kram!

2008-03-11 @ 23:15:25
Postat av: Nicole

Åh, vad läskigt. Jag hade aldrig vågat göra något sådant. Å andra sidan hade jag nog inte velat heller. På tal om vilja, jag tycker inte att du skall bry dig om vad som anses mainstream och inte (det är väl nästan lika mainstream att vara anti) utan fokusera på det du vill göra. Gör det du vill och ha kul för att du gör det, strunta i allt annat. Vad spelar det för roll _egentligen_? För stunden, i alla fall. Och det är ju bara för en liten stund, det där.

2008-03-11 @ 23:16:54
URL: http://frauneumann.blogg.se
Postat av: Ida

Hittade hit via Lina. Jag känner också som du ibland. Men alla modebloggerskor jag träffat (eller ok de flesta :)) har varit jättgulliga. Själv känner jag att jag kanske är lite gammal... Jag tror det blir roligt imorgon!

2008-03-12 @ 00:41:35
URL: http://shopblogg.webblogg.se
Postat av: Sica

Vet du. Jag såg den där listan på alla som ska iväg och mingla ikväll på VR.com och när jag fick se ditt söta tryne blev jag otroligt lättad och glad! Kajsa ska på bloggminglet! Vad skönt - någon som man kan koppla sig själv till ska dit och visa att man lyckas bäst genom att vara unik. För du är unik! Jag är helt säker på att du kommer slå dom med storm - du behövs där, helt enkelt. Ha jädrans kul nu också!

2008-03-12 @ 09:41:16
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: loathing

dina drömmar är inte hälsosamma. haha. dröm om en ica-kasse och en konsum-kasse som parar sej istället. endel tycker att ica är bättre än konsum men det känner inte dom. dom älskar varandra ändå.
eller så sätter du på musik och bjuder in dina grannar på en balkong-(eller altan) fest. om du nu har några grannar. tihi. kram

2008-03-12 @ 10:25:54
URL: http://highwaytoloathing.blogspot.com
Postat av: Sanna

Helylletjejen såg fantastiskt mycket bättre ut, tycker jag. Och vem vid sina sinnens fulla bruk skulle inte känna sig en aning bortkommen när det kommer till VR-prylar?

2008-03-12 @ 11:03:08
URL: http://sciatica.blogg.se/
Postat av: Lady Lamb

Va roligt det låter!
Äsch alla modetöntar går ju bara runt i svart och blommigt...
Ta på dig de du känner dig ubervacker i så gör du succé bland de läskiga stockholmarna;)

2008-03-12 @ 11:58:12
URL: http://ladylamb.blogg.se
Postat av: alma

exakt sådär känner och tänker jag. jag passar inte in i bland alla unga, blonda bloggerskor med dyra väskor och sminktips. men så tänkte jag att det var just därför jag skulle gå! för att visa att alla inte är såna, och så såg jag att några av mina 'favoriter' (inbördes beundran;)
skulle komma!
nu tyvärr kan jag inte, jag behövs på annat håll, av en nära vän som är ledsen. men kanske KANSKE blir man bjuden igen och KANSKE har man tur och får träffadig då! :) kram!

2008-03-12 @ 13:48:04
URL: http://whatalmawears.blogspot.com
Postat av: Nathalie

kajsa, du kommer vara coolast där! är nyfiken på vad du kommer ha på dig! :)

2008-03-12 @ 16:21:35
URL: http://www.nenneblogg.blogg.se
Postat av: Sarah

men åh, söta du. Jag slår vad om att alla kommer att vara minst lika nervösa och att du kommer att få det fint! Annars är det bara att ta tåget till min åker. Inte så långt från flygplatsen! haha :) Puss pårej

2008-03-12 @ 20:37:57
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: Sassy

Hoppas du får det bra på minglet!

2008-03-12 @ 22:13:20
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Bobbie

Gick det bra? jag tror att du var 1000 gånger bättre än de andra på den där bloggträffen, alla vet ju att det är du som är världens bästa bloggare :)

2008-03-12 @ 22:45:25
URL: http://bobbie.webblogg.se
Postat av: hanna

Jaa det skulle vi gjort. Jag var bara så himla stressad av runt omkring (och varm, som bara den!) En fika en dag i framtiden låter inte fel för den delen..sen måste jag tillägga att dit hår var 10 gånger finare i verkligheten, om det nu är möjligt! :)

2008-03-13 @ 17:46:46
URL: http://nanajaja.tjejsajten.se
Postat av: bea

juno är den bäääääästa filmen! sjukt grym

2008-03-13 @ 17:53:59
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Nadja

Men det blev väl en bra kväll trots allt eller? det verakde som att du hade kul:) Det var superkul att få träffa dig och jag förstår inte alls varför du skulle behöva va mainstream för att gå på detta. Det är din unikhet som gör dig speciell.

Ha den bra helg!

2008-03-13 @ 20:35:19
URL: http://thencloset.blogg.se
Postat av: victoria

Förstår din känsla... fast jag hade nog känt att jag passade in, man är ju med på det mesta eftersom att vi fungerar som nyhetskällor inför oss själva. Fast jag hade ju inte haft en missoniscraf runt halsen precis, men det hade ju inte alla heller.

Alltså, nu kom jag att tänka på en sak, pratar du med norrländsk dialekt!? Gör du? Det har jag aldrig tänkt på! Att jag har missat det! Nej, nu vill jag höra dig prata, måste höra dig prata!

Ps. Kommer du ned till sthlm någon gång igen? ^^

2008-03-13 @ 22:05:51
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: PrettyInPink

Jag hann ju aldrig säga hej till dej! Och jag håller med dej. Skrev nyss ett inlägg på min blogg om det du också skrivit.

2008-03-14 @ 00:01:19
URL: http://www.PrettyInPink.blogg.se
Postat av: sanny

läckert

2008-03-14 @ 12:03:18
URL: http://sannyt.blogg.se
Postat av: m

ja skulle lätt se ut som bilden nere hellre än bilden uppe. Båda va grymt snygga men ja gillar den slappa stilen.. d e lixom lite av min personlighet.

2008-03-20 @ 18:16:44
URL: http://thewardrobe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback