long before rock n roll

Jag blir alltid lika illa till mods varje gång jag läser artiklar om vänskap vid vuxen ålder. Vad det nu innebär, vuxen ålder.
För enligt de texterna blir det bara svårare att hitta vänner som passar in ens liv ju äldre man blir. Som om man skulle vara svårare att anpassa sig till eller som att man plötsligt blev oförmögen att skapa kontakt med andra människor.
Jag tror inte att det är så. Eller, jag vill inte tro att det är så. Men det ligger kanske något i det att man lättare finner sig i situationer där man hittar personer som efter ett tag, eller på ett par minuter, ligger i det mentala facket för "vänner", när man är lite yngre? I vilket fall som helst så tycker jag det lika roligt varje gång jag träffar nya människor som jag inser att jag tycker om och som jag kommer att vilja umgås mer med i framtiden. Och kanske har jag haft ovanligt mycket med tur men hittills har jag blivit förtjust i varenda bloggkompis jag mött och umgåtts med!

Veckorevyns bloggmingel (i mars?) var det ju enbart bloggare och nästintill bara familjära ansikten. Jag älskade inte alla, jag gillade alla, men det var intressant att se hur människor som vet vilka den andre är, beter sig när de möts på riktigt. Inklusive jagsjälv.

Jag skrev en artikel om hela kalaset för tidningen som var både småkritisk men också positiv. För det VAR rolig. Men roligast var ändå att sitta på Bonden efteråt och fnissa med goodiebags upp till knäna.
Ebba Sigrid och Hanna snackade makt och pengar.

Lina var verkligen den raraste av rara och Sofia var det fascinerande att träffa när man läst hennes blogg så länge.


En hel hög av fantastiska flickor! Signe/Milk, Sofia, Aniko, Lina och Ida.
image1451
Och Clara. Clara som är precis lika underbar som hennes blogg säger. Ynnesten att ha fått träffa henne så pass många gånger nu är jag innerligt glad för. Precis lika mysigt att evighetsfika varje gång!

Vad oddsen är för att man ska springa in i en Popbejb från Malmö när man är i Stockholm ett par dagar under våren tror jag inte är stora. Men det händer! Och attans vad glad jag är för det. Vi hade tillsammans med andra sötnosar en dag vi döpte till episk i solskenet på söder.

Och Aniko. Jag som alltid velat ha en storasyster att berätta hemlisar för och älska ihjäl (fast det kan man med storebröder med förvisso) insåg att dena flicka var precis vad en storasyster ska vara i mina ögon. Vi har fikat, skrattat, gråtit, gått på bloggmingel och myst. Kan man adoptera folk som syskon?

Idapida el groda är flickan som man kan börja leka med ungefär på sekunden man träffar henne. Finaste skånska dialekten och roligaste lilla katten. I sommar har vi förtärt allt ifrån de fetaste, men godaste, popcornen som möjligen kan existera till sockerbullar. Gärna mitt i natten. Gärna fnissandes hysteriskt.

Linnéa är inte bara söt så man får hål i tänderna utan även en utmärkt guide till Malmös second handutbud. Vi bläddrade bland klänningar, pratade om allt möjligt och diskuterade huruvida Hello Kitty kan räcka finger eller inte. Mysigt som attan.

Imorgon bär det av till Malmö en sista gång för i sommar, jag vet att det inte är sommar fortfarande men jag tänker på det som så, och då blir det att leka med såväl Ida som Popbejben!
Och nästa vecka när det bär av hemåt via Norrköping och Stockholm hoppas jag kunna skriva in fika med bland annat Sandra och Julia. Och kanske någon mer?

Kommentarer
Postat av: emelie

maybe you, me and julia?

Postat av: Linnéa

vilket fint inlägg! och imorgon ska jag vara i malmö med en kompis hela dagen. om jag har tur kanske vi kan springa på varandra och kramas! PUSS!

2008-09-24 @ 23:03:57
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Stilist

Vilket mysigt inlägg, själv så har jag inte träffat någon jag läst först tror jag, dock sett på stan haha.

2008-09-24 @ 23:09:29
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: Julia

Åh, det ska bli så kul att ses! Det ju finns så många fina bloggare där ute i världen, jag önskar jag kunde få träffa allihop! :)

Vi får höras och bestämma dag och tid och så! Återkommer i morgon, för nu måste jag sova. Puss!

2008-09-24 @ 23:42:14
URL: http://prick.blogg.se/
Postat av: cary

åh vad roligt det låter, värsta bloggträff-turnén ju. kul att du fått träffa så många! :]

2008-09-24 @ 23:58:17
URL: http://caryw.blogg.se/
Postat av: Evis

Jo, det är nog så: att det är svårare att skaffa kompisar när man blir äldre. Eller, jag vet inte, men jag tror att det är så här: att det nog är så att man har ett mindre behov av att ha många vänner. Jag minns när jag var runt tjugo att vi var ett jättegäng som umgicks i olika konstellationer. Nu, när jag är snart fyrtio har jag en mycket mindre vänkrets, men å andra sidan är vi desto tajtare och det gör ju att man inte har samma behov av att släppa in nya hela vägen. Men det är förstås olika; jag kan vara rätt introvert emellanåt.

Men man slutar inte träffa nya kompisar - mina arbetskamrater fungerar utmärkt som kompisar, som man umgås med, fikar och går på fest, men inte umgås med jättemycket utanför jobbsammanhang. Och ibland träffar man någon som det bara känns rätt med och då får man en ny vän; det hände mig på en konferens för ett år sen.

2008-09-25 @ 08:28:23
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Ajdahanej

Alltså. Kajsa. Du är ju så söt att jag får ont i magen.

2008-09-25 @ 09:09:47
URL: http://stylebyida.blogg.se/
Postat av: Ebba von Sydow

Hej, vilket fint inlägg! Och gissa om jag blir glad, det är ju precis detta vi vill uppnå med att låta bloggare träffas på en schysst mingelkväll. Gött att läsa, hoppas att vi ses 16 oktober! Kram/Ebba

2008-09-25 @ 10:10:55
URL: http://www.veckorevyn.com/ebbasblogg
Postat av: Little Peaché

Sv: Åh vad roligt det såg ut att se alla bilderna! Där hade jag också velat vara!

Och tack för en så fin komplimang! Min stil har tyvärr fått utstå mycket spott och spe, men jag kan ju inte vara annat än mig själv!



Stor kram på dig så fikar vi snart!

2008-09-25 @ 10:23:32
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: hjartesmil

aw, så fint å møte andre bloggarar.

2008-09-25 @ 10:46:13
URL: http://hjartesmil.blogg.no
Postat av: The Hanson Sisters

roligt med så mycket bilder=)

2008-09-25 @ 14:43:54
URL: http://hansonsisters.blogg.se/
Postat av: Anonym

oh, va härligt. det är härligt att ha kul. och du verkade ha haft vääldigt kul. och det är underbart!

2008-09-25 @ 16:36:54
URL: http://tvillingsjal.blogg.se/
Postat av: Lisa

söt blogg du har :)

2008-09-25 @ 16:48:13
URL: http://lisani.blogg.se/
Postat av: Lilla Fröken

Visst kan man få vänner även "på äldre dar" även om du nu fortfarande är ung Kajsa. Vilka fina möten du verkar ha fått. Det är verkligen positivt. :) Kram!

2008-09-25 @ 17:17:01
URL: http://ellikaramelli.blogg.se/
Postat av: elin

så fina bilder!

2008-09-25 @ 17:51:08
URL: http://heiderelin.blogg.se/
Postat av: sara

jag ska på veckorevyns blog awards och hoppas det blir lika roligt som ni hade då! ska du dit?

2008-09-25 @ 18:29:11
URL: http://fuckyouimcute.blogg.se/
Postat av: julia.

åh, vad kul att du har fått möjligheten att träffa så många! det är lite konstigt. man läser om den andras liv, eller ja, åtminstonde tankar, fast man aldrig har träffat dem innan.

2008-09-25 @ 19:12:33
URL: http://julia.blogg.se/
Postat av: Tiger

Svar: Ja, jag gillar dem verklgien otroligt otroligt sjukt mycket.<3



Fin blogg du har, trevligt med så mkt bilder :D

2008-09-25 @ 20:42:40
URL: http://atompop.blogg.se/
Postat av: victoria

Men Kajsa, blondiner är ju bland det finaste som finns! Visserligen är Barbie-originalet blondt, men hon har plastben och typ strl 24 i skor eller nåt.



Vilken härligt inlägg! Jag blir alldeles jätteglad. Jag har då inte haft äran att prata med många bloggare. Jag har sett fletalet av dem på stan, men den enda jag har pratat med är Annika...

2008-09-26 @ 01:18:24
URL: http://svartvitlila.blogg.se/
Postat av: Ida

Men åh Kajsa. Stockholm nästa vecka alltså. Gissar att du kommer ha busy schedule. Även om vi inte hinner med en fika så vore det supert att få säga hej iaf. Sandra jobbar jättenära "Garderoben" ju...

2008-09-26 @ 02:34:23
URL: http://shopblogg.webblogg.se/
Postat av: nathalie

mysigt! jag kommer också men vi hinner väl ses innan?

2008-09-28 @ 11:12:52
URL: http://ruddy.blogg.se/
Postat av: alma

Åh! Jag drömde inatt att jag träffade dig på ett bloggmingel! Synd att det inte var på riktigt :)

2008-09-29 @ 12:49:55
URL: http://whatalmawears.blogspot.se
Postat av: Olyckssyster

Bloggmingel måste vara lite skumt, man vet jättemycket om någon utan att för den skullen behövt säga ett ord till denna person. Jag tycker det är tillräckligt skumt när jag berättar något för mina vänner och det visar sig att de redan läst det eller hört det via någon annan som läst bloggen. Men jag tror att bloggmingel skapar riktiga kontakter också. Det är lite som jag och mina hundar, det är helt sjukt vad många jag lärt känna via dem. Ät helst inte upp dem ;)

2008-09-29 @ 23:51:27
URL: http://cutethoughts.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback