broccolikycklingbacon

Jag är inte särskilt intresserad av mat. Naturligtvis tycker jag om att äta god mat men när det kommer till kritan tycker jag mest att det är lite halvjobbigt att hela tiden behöva fylla på energidepån. Att äta är inte så kul och jag har aldrig tyckt om att laga mat innan. Men med en kräsen smak och flytt hemifrån så har jag börjat lära mig att uppskatta det här med mat. Både att äta och laga.
Så numera komponerar jag då och då ihop mer eller mindre avancerade (jag är ingen Ramsey precis) små rätter. De innehåller näst intill alltid fetaost eller kyckling. Det ledsnar jag aldrig på.

För ungefär en vecka sedan pysslade jag till detta: 


1. Fullkornspasta. 2. Knapersteker bacon i olivolja. 3. Kokar broccoli och skär dem i lagom trädstora bitar. Steker små bitar av kyckling och låter det sedan puttra en liten stund med cremé fraiche och kryddor (jag gillar franska örter och freestylar sedan med vad som ser gott ut i kryddhyllan). 4. Till sist slänger jag ned baconbitarna i stekpannan med kycklingen, rör om och så är det klart att ätas!


Kommentarer
Postat av: shirins

Svar: Sigtuna Folkhögskola! :)

Postat av: mothersvea

Aven fast jag inte ater kott sa ser det ruskigt gott ut!! Fast som den matpolis jag har blivit sen jag flyttade till sydligare breddgrader maste jag papeka att man inte ska steka i olivolja (anvand annan olja utan smak) utan man ska halla pa nagra droppar nar allt ar klart ;)

2009-12-11 @ 11:51:12
URL: http://mothersvea.wordpress.com
Postat av: Karolin

Kompis ska resa med mig till Norrbotten under julledigheten, men han tycker det är så hemskt läskigt att flyga flygplan. Amiga följer givetvis också med, men hon berörs inte av sådant.Ditt inlägg har gjort mig hungrig, och du har förresten en award att hämta hos mig om du vill och har lust :)Hoppas du får en fin dag!

2009-12-11 @ 11:53:14
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Vad gott det såg ut (-kyckling o bacon). Jag vet vad du menar. Jag känner att livet skulle vara så mycket enklare om man helt enkelt slapp äta. Det tar tid, det är jobbigt, båda att laga och att äta, och dessutom så finns det faktiskt inte så mycket som är gott. Blä. När jag bodde själv så struntade jag helt enkelt i det (inte att rekommendera). Min fina man därhemma är däremot fenomenal på att laga, så jag förlitar mig numera på honom. Men så kan man ju inte ha det för evigt! Dessutom vill jag ju också kunna laga fina måltider till honom. Suck.

2009-12-11 @ 13:31:06
URL: http://ruejaas.blogg.se/
Postat av: Hanna

Det ser GALET gott ut! Åh, jag som måste gå ända ned för att äta nu.. Åh, jag vill äta. Komsikom och laga en exakt likadan måltid till mig, söta du.

2009-12-11 @ 17:18:10
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Felicia

Webbtv i mobilen? Det kanske är dags för mig att införskaffa en ny mobil snart trots allt!

2009-12-11 @ 21:22:07
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: Natasha

Vad gott det ser ut!

2009-12-12 @ 10:36:58
URL: http://www.natashasblogg.se/
Postat av: elins

nämen herrejisses vad kul! nästa gång du kommer till båstad så får du hojta till så kanske vi kan gå på dejt!

2009-12-13 @ 13:50:02
URL: http://lesdentelles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback