Inspirationboard.

Jag inspireras av så himla mycket. En textrad från en film. En främmande sång på radion. Människor med karaktär. Ett tygs struktur. Mönstret i en gammal tavla. Färgerna i skummet när man spottar ur tandkrämen i handfatet. Ljuskatterna som springer över väggarna. Någons tatueringar på en mörk klubb. En visning som ingen annan gillar.
Allt kan inspirera, bara det existerar. Det behöver inte vara komplicerat. Kan vara enklare än trivialt.
Bläddrade igenom ett ställe på datorn där det ligger samlat allt och ingenting som jag tycker om av olika anledningar, och fastnade speciellt för dessa. Idag kände jag för det här. Imorgon? Vem vet.

Jag är svag för det överdådiga och bombastiskt utformade. Där less is more fallit i glömska och detaljerna är ornament i ett slott till helhet. Som mina drömmars klänning där det spunna guldet på den vida kjolen är perfektion.

Textrader som någon skrivit ned i svårmod är bland de ärligaste som finns. Jag älskar dem.

Illustration ligger mig så nära hjärtat. Och jag förundras varje gång jag ser något som detta och inser att vissa människor kan skapa vad som helst med en penna.

Indiansommar. Det låter alltid så töntigt i modemagasinens modereportage. Men jag älskar allt som har med fjädrar att göra och vill låta håret flaxa i vinden med flätor som avslutas med en fågels lånta vingspann.

Klänningen som på alla sätt är för mycket. För guldig. För stor rosett. För paljettig. För för mycket.
Och jag gillar varenda centimeter. En modeförälskelse jag aldrig kommer att glömma.

Nu har ni fått titta i min hjärna. Vad inspireras ni av?

Kommentarer
Postat av: Paulina

Snacka om att man blev sugen på isglass :-P

Postat av: melissa

jag inspirerad av fina bilder :)

2009-01-20 @ 18:24:36
URL: http://melissablogg.blogg.se/
Postat av: hjartesmil

av fine bloggar, som din. av rosettar, av barack obama, omkjærleik, av fine folk. rett og slett.

2009-01-20 @ 18:44:53
URL: http://hjartesmil.blogg.no
Postat av: Marie

Alltför många går runt och tror att inspiration är något man får någon gång runt året. Folk säger runt omkring mig att jag jämt är så positiv som om det skulle vara något dåligt.Är det så konstigt att man blir glad när man ser stjärnor lysa bakom träden, en mormor som håller sitt barn i handen, en vacker bild någon har målat, en katt som stryker sig runt ens ben som om inga problem i världen fanns?Länge leve inspirationen!

2009-01-20 @ 19:12:06
URL: http://mariesfinurligheter.blogg.se/
Postat av: Jonas

Snö snö snö snö!! Synd att det inte var jag på H to the iphop floor. Men en vacker natt så står jag där. I min egen värld, plötsligt hör du ett KAJSAAAA WHOOHOO!!!

2009-01-20 @ 19:15:54
URL: http://schodda.webblogg.se/
Postat av: Marie

Alltför många går runt och tror att inspiration är något man får någon gång runt året. Folk säger runt omkring mig att jag jämt är så positiv som om det skulle vara något dåligt.Är det så konstigt att man blir glad när man ser stjärnor lysa bakom träden, en mormor som håller sitt barn i handen, en vacker bild någon har målat, en katt som stryker sig runt ens ben som om inga problem i världen fanns?Länge leve inspirationen!

2009-01-20 @ 19:33:02
URL: http://mariesfinurligheter.blogg.se/
Postat av: Andrea

Fin header! :)

2009-01-20 @ 19:34:44
URL: http://aandreamaricic.blogg.se/
Postat av: EGOFLOW

MUSIK! alla dagar i veckan! Musik musik musik musik! & du vet sånt här väder som gör en på så gott humör! Då kommer all kreativitet flygande, det som är synd med vädret är ju bara att det kommer & går som det vill...

2009-01-20 @ 20:48:37
URL: http://egoflow.blogg.se/
Postat av: Frida

Bäst inspiration får man när man gör saker och när man är öppen och kan se på vardagliga saker från nya håll. Det finaste är när man hittar något oväntat som bara är så fantastiskt.

2009-01-20 @ 20:57:06
URL: http://madeinhagn.se
Postat av: Kontorsråttan

Jag inspireras just nu av din blogg, braiga filmer, och svart humor.

2009-01-20 @ 21:25:20
URL: http://kommunhuset.blogg.se/
Postat av: caroline

Drömmar. Det är nog den största inspiration jag har. Dagdrömmar, nattdrömmar, livsdrömmar. Mål att jaga och att uppnå, och där någonstans på vägen hittar, pysslar, upplever man en massa härligt roligt som ett resultat av inspirationen!Idag började jag drömma om sommar igen. Sommarens bästa plan hittills blev en båttripp. Rakt ut i havet åker fyra vänner alldeles för höga på livet, bland klippiga öar, solnedgångar och iskallt vatten. På kvällen sitter vi i stora tröjor som går att dra upp över knäna, eller en klänning som flänger och far runt knäna. En engångsgrill, en gitarr och så en solnedgång där på klippan. Jag är redan där!Vet inte ens varför det här skulle passa ihop med det du skrev, men på något sätt kändes du som en person att dela med sig av sina drömmar till..

2009-01-20 @ 21:48:16
URL: http://imagine.webblogg.se/
Postat av: Emma.

Jag inspireras bland annat av människor som gör oväntade saker. Som min kompis till exempel. Han hade med sig sin knallröda ukulele till skolan en dag. Vid lunch ställde han sig mitt i skolan (den är väldigt öppen mellan våningarna och så) och så började han spela och sjunga en låt. Det var bara så himla kul! Och drömmar tycker jag om, och musik. bubbliga skratt och röster. och en massa annat. ^^

2009-01-20 @ 23:47:01
URL: http://pearldiver.blogg.se/
Postat av: Ms Shallow

Text- för det mesta. Böcker, dikter, ord. Stämningar. Känslor.

Lite av bilder, men det är på ett annat sätt. Det är simplare, jag ser en bild, tycker den är fin, vill ha det som finns på bilden. Men ord påverkar mig på ett annat sätt. Ligger och gror inom mig.

2009-01-21 @ 07:26:49
URL: http://msshallow.blogspot.com
Postat av: sara

I knooow! Jag älskar den! :) Så söta meddelanden på dom!

2009-01-21 @ 19:19:54
URL: http://fuckyouimcute.blogg.se/
Postat av: Fatima

Jag blir inspirerad av musik. Jag älskar älskar älskar att dansa, det är så jag uttrycker mig. En rytm, en musikslinga, en stämma. Min kropp börjar röra sig på stubben, kan inte sitta still.Nu som nyanländ i Stockholm älskar jag att bli inspirerad av andra människor (Som det ju finns så många fler av här än i Karlstad) Sitter på tunnelbanan och kikar och fantiserar om vad som rör sig i huvudena på främlingar.

2009-01-21 @ 20:12:25
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Anna

Allt mellan himmel och jord och även bortom det. Allt som syns, känns, hörs, smakar, doftar eller anas inspirerar mig. De dagar jag vågar släppa igenom det. Andra dagar känns det tomt och jag finner bara tankarna när jag letar efter dem, framtvingade på något sätt. Människor och allt de omger sig med fascinerar mig mest av allt. Historier om drömmar, minnen, legender och liv är det som får mig att fastna och sedan inte vill släppa greppet. Människorna bakom plagget, musiken, verket. Deras tankar och manifestationer av dem ger upphov till mina tankar. En evig cirkel kort sagt.

2009-01-21 @ 20:52:36
URL: http://nyckel.blogg.se/
Postat av: smilgrop

Jag inspireras av mitt eget vemod. Tyvärr.Att nedstämdhet föder kreativitet är nog alldeles för sant.

2009-01-21 @ 23:03:26
URL: http://smilgrop.blogg.se/
Postat av: Elina

Åh vilken härlig klänning Dita hade! Jag blir nog inspirerad av lite av varje, gamla filmer och gamla foton, andra bloggar, naturen, vädret... och det mesta för dagen som passar mitt humör.

2009-01-22 @ 11:55:45
URL: http://enligtelina.blogspot.com
Postat av: natalie

haha bilden från vår blogg ;P

2009-01-22 @ 15:31:36
URL: http://dot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback