"Kan du inte visa brösten?"

Ja, så var det, det här med sviniga killar på krogen.
Jag är inte på något sätt överkänslig. Även om jag ju har full rätt i, enligt mig, att inte acceptera att folk jag inte känner tar på mig. Det är min kropp och den bestämmer jag över. Men när man är ute en kväll så är det ju, hur hemskt det än låter, mest bara att vänja sig vid att folk mer eller mindre med flit rör vid en. Alla som har dansat på ett proppfullt dansgolv vet ju hur det är. Att människor råkar stöta till en, vinglar förbi, tar stöd på ens axel. Oftast helt oskyldigt och osexuellt menande. Andra gånger är det ett rent utnyttjande enbart av faktumet att man är på just ett dansgolv.
I tisdags var en av de värre kvällarna jag varit med om ute. Som sagt så känns en hand på ens rumpa inte längre direkt stötande. Eller jo, det är det, men reaktionen är mer en mördande blick om man hinner ge förövaren det än ett utbrott.
Men när tre killar, jag tippar på att de var 27-28 i ålder, upprepade gånger är efterhängsna, försöker dra en till sig och utan att försöka följa det stirrar på ens kropp uppifrån och ner blir jag jäkligt irriterad.
Det är just ögonblicket när man inser att man blir objektifierad. Man är inte längre en människa utan en kropp som någon tittar på och tror sig få ta på hur de vill.
Särskilt var det en kille, som ivrigt påhejjad av sina två vänner, var sjukt vidrig. Det finns ingen mängd alkohol i världen att på något sätt skylla ett beteende där man tar sig friheten att ta på andra människor eller avlägger kränkande kommentarer såsom han gjorde! Han fick både mig och mina två vänner, trots upprepade tillsägningar från oss alla tre, att känna oss direkt äcklade. Men var går egentligen gränsen för att man ska säga till en vakt att kasta ut en sådan person? Skulle vi gjort det när han började med att dra i mig och inte släppte förrän jag väste "släpp!"? När han med ofokusetrrad blick och ett töntigt menande leende undrade om min ena kompis "inte kunde visa brösten?".
Eller när han gång på gång på gång tog tag i min andra väns axel fast vi varje gång bad honom dra och att vi inte ville ha med honom att göra? Jag vet inte. Och det är så jävla svårt det där.
Men jag vägrar att acceptera att folk beter sig så mot mig när jag är ute. Jag önskar bara att vi hade tagit kontakt med en vakt och fått äcklet utkastat när vi hade chansen. För tillslut fattade de tre killarna och vinglade därifrån och vi såg dem inte mer. Men jag kan idag, ett par dagar efteråt, känna mig kränkt eftersom vad vi än gjorde och sa inte fick honom att förstå att hans uppmärksamhet med ord och beröring inte var uppskattad. Och då var det inte ens särskilt farligt.
Han hade ingen respekt för oss. En vuxen människa, med sina två vänner hade så pass lite respekt för oss att han såg det som okej att göra det han gjorde. Det gör mig jävulskt förbannad.
1
Har jag rätt till att sätta ett knä i skrevet på en sån här kille? Får jag be honom dra åt helvete och dra till honom med handflatan över kinden? Är det rätt att göra som Hanna Fridén och anmäla direkt? Saken är väl just den att många killar vet att tjejer inte vågar reagera, säga nej och sätta stopp för ett äckligt beteende hos dem. Jag hatar att jag ska behöva känna mig begränsad när jag går ut för att ha roligt med mina vänner men vet i bakhuvudet att det kan finnas folk på samma ställe som inte respekterar mig som individ.

Lägg nu märke till att jag inte drar alla killar över en kamm. Jag menar inte att alla killar, eller ens särskilt många, beter sig som små äckel. Men det FINNS sådana som gör det. Och de är de jag skriver om här.

Kommentarer
Postat av: Sussi

Jag har knäat en kille när han vägrade ge upp när han var närgången och försökta hålla mig kvar. Det finns många gånger när man efteråt kommer på att man kanske skulle ha rivit ifrån mycket tidigare och tagit hjälp från någon med makt. Bra att vara eftersmart.

Postat av: Ingrid

Åh, det där är så himla svårt. Skitsvårt faktiskt. Men jag tror man får försöka börja påminna sig själv om att det är bäst att ta tag i det här innan det går alldeles över styr. Samtidigt vill man ju inte hålla på att bråka när man bara vill dansa och ha kul. Men farao. Lika bra att säga till en vakt eller så på en gång så kanske de lär sig att tjejer inte är så himlans mjäkiga någon gång.

2009-01-22 @ 20:08:59
URL: http://enoughisenough.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag tycker att gränsen går vid när man känner sig kränkt. Annars förstår de här männen inte att det finns en gräns.

2009-01-22 @ 20:15:59
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Olyckssyster

Ta ett ordentligt tag om deras heliga och vrida till ordentligt?

2009-01-22 @ 20:16:10
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: tritonus

Nydeleg bilete, så søtt hår. Kne i skrevet er bra, det fortener vi.

2009-01-22 @ 20:29:37
URL: http://tritonus.blogg.no
Postat av: Emma

usch hatar när killar beter sig sådär. råkade mest ut för sånt när jag gick på gymnasiet och gick ut på random klubbar. men nuförtiden går jag mest ut på nationer eller popklubbar och där beter sig folk oftast inte så.

2009-01-22 @ 20:37:47
URL: http://strangegirls.blogg.se/
Postat av: bea

jag vill åka dit och sparka dom mellan benen nuuuuuuuuuuuuuu!

jävla svin!

2009-01-22 @ 20:41:30
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: Nanó

Usch, vilka vidriga typer. Jag har aldrig blivit tafsad på. Det känns lätt för mig att säga att jag skulle ha sagt åt vakten direkt, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag skulle ha gjort. Blivit paralyserad? Gett killen en örfil?

Hur som helst hoppas jag att du är ok. Kan inte fatta att det finns människor som verkligen gör sånt där!! Blir så arg!

2009-01-22 @ 21:10:10
URL: http://getnanoismed.blogspot.com
Postat av: Lina

sjukt snyggt!

2009-01-22 @ 21:24:29
URL: http://wiretowire.blogg.se/
Postat av: ulrika

Usch!

Jag har faktiskt utdelat en lavett till ett äckel på krogen..

2009-01-22 @ 21:30:52
URL: http://colorelle.blogg.se/
Postat av: betty lou

åh usch för slemmiga och tröga killar. jag har för mig att jag slått till nån kille som blivit för närgången. (alltså, jag har väldigt dåligt minne men är ganska säker på att jag råkat ut för nåt äckel).

2009-01-22 @ 22:21:54
URL: http://bettylougotanew.blogspot.com
Postat av: Nathalie

fy sjutton vilka puckon det finns (tur att inte alla killar är så!)! jag hade nog sagt till vakten..

2009-01-22 @ 23:09:02
URL: http://nenneblogg.blogg.se/
Postat av: Fatima

Det är så himla svårt! Och det kan vara lika svårt när det sker på nykta platser på (oftast) mindre uppenbara sätt. Oftast fattar jag först senare vad f-n det var som hände, och då är det ju för sent.Ni skulle ha gått till vakten direkt tycker jag. Det är så synd bara att behöva gå till en man för att be om hjälp, att en kvinnas eget Nej inte räcker.

2009-01-23 @ 00:20:20
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: sara

jag har faktiskt gett de killar som taffsat när man är ute en käftsmäll direkt. lätt som en plätt

2009-01-23 @ 00:22:10
Postat av: Frida

Förstår dig, vill verkligen inte att någon tar på min kropp utan att jag vill det. Ännu värre är att de inte slutade när ni sa nej, det kan verkligen på inga sätt vara okey och det borde inte kunna missuppfattas på några sätt. Sådant beteende ska inte uppmuntras, att säga till vakten i en sådan situation känns helt rätt. Synd att det ska behöva vara så här, det förstör så mycket av det roliga med att vara ute och dansa.

2009-01-23 @ 00:35:47
URL: http://madeinhagn.se
Postat av: Amanda

Men åh vad förbannad jag blir! Ingen får hålla på och äckla sig på mina fina vänner!!! Om du vet vem det är, eller kan ta reda på det, tycker jag absolut du sa anmäla honom för ofredande.KRAM

2009-01-23 @ 02:03:23
URL: http://nyazeelandbloggen.blogspot.com
Postat av: Johanna

Det är skrämmande att folk tror att de kan bete sig hursomhelst. Det är skrämmande med de kommentarer Hanna Fridén fick efter artikeln om just detta ämne i expressen. Hur kan folk tro att de har rätt att röra vid andra människor, säga snuskiga saker och rycka tag i en när man går förbi? Jag förstår inte det. Skulle dessa personer göra samma sak i en klädbutik klockan 13.00? Förmodligen inte. Det är tydligen andra lagar som gäller när man är ute. Så jävla tröttsamt.

2009-01-23 @ 07:58:37
URL: http://passepartout.webblogg.se/
Postat av: Anonym

sådana äckel gör mej rädd. gör mej livrädd. egentligen skulle jag bara vilja att alla sådana försvinner från jordens yta. men det kommer väl aldrig hända antar jag. men äckel är dom. verklígen!

2009-01-23 @ 08:03:00
URL: http://tvillingsjal.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Ett ständigt återkommande problem som jag inte tror att någon har en bra lösning på. Vad som dock skrämmer mig är just det resonemanget som jag kortfattat beskrev i min första mening. Det är ingen som egentligen orkar bry sig eller engagera sig i från. Man har helt enkelt accepterat att detta är något man får på köpet en utekväll. Det är skrämmande. Så länge vi inte gör något kommer ju alla dessa killar att fortsätta i tron om att det är okej att bete sig hur som helst.

Bra inlägg och verkligen ett ämne värt att diskutera.

Kram

2009-01-23 @ 09:24:31
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Jenny W

Har varit med om samma sak flera gånger och det är så jävla vidrigt! Nästa gång SKA jag göra något! /Jenny

2009-01-23 @ 10:12:26
Postat av: Den dystra Sanningen!

Klart man gör det ;D nä då bara skoja!

2009-01-23 @ 10:29:28
URL: http://dendystrasanningen.blogg.se/
Postat av: Kajsa

vi måste lära oss att reagera tidigare och då säga till vakten, det är så sjukt svårt, men något som är väl värt att öva sig på. Problemet är väl att de flesta känner sig besvärliga och överdramatiska, men man har ju rätt!

Man måste ju få försvara sig men jag tycker inte att man ska förespråka våld. Säg till vakten, vilket visar att man menar allvar, man hanterar situationen lugnt och man beter sig bättre än dem. Går man till motattack med våld blir det bara ett krig.

2009-01-24 @ 01:23:26
URL: http://www.metrobloggen.se/kawasart
Postat av: miri

det där är så sjukt vidrigt beteende och tyvärr så vanligt. det tyder på ett snett samhälle där sådana killar tillåts bete sej på det där viset för att de just är killar och är fulla. jag har vart med om det flera gånger och tycker uteställena ska ta mer ansvar, slänga ut sånt där pack så fort de ser nåt. man ska ha rätt att kunna gå ut och roa sej utan att vänta sej sådana där idioter som man ju faktiskt gör. tyvärr hjälper det inte ibland när man säger till vakten heller då de brukar ha en tendens att vara nedlåtande svin.ett knä i skrevet tycker jag låter bra.

2009-01-24 @ 12:53:39
URL: http://bookofmiri.blogg.se/
Postat av: Victoria

åh jag blir så arg så arg när jag läser det här! att det ska behöva vara såhär. hur tänker såna här idioter egentligen? hur kan de gå hem sen och inte känna någonting. det är aldrig aldrig okej!!

2009-01-25 @ 00:26:19
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: Frida

du är så himla bra kajsa!

2009-01-25 @ 10:43:28
URL: http://skarpt.blogg.se/
Postat av: Kontorsråttan

Jag tycker att det är ok med ett knä i ett skrev om det krävs för att fatta.

2009-01-26 @ 18:19:31
URL: http://kommunhuset.blogg.se/
Postat av: shoebox

Varför måste de bete sig sådär? Sjukt störande och sjukt onödigt. Det är ju inte så att man blir sugen på att lära känna dem bättre...

2009-01-27 @ 17:48:54
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Johan

Hemskt :(En handflata i ansiktet, ett knä eller en hel kall öl i skrevet hade nog varit på sin plats. Män som bara följer instinkter så här djuriskt tror jag inte är benägna att förstå ord som "nej".

2010-02-06 @ 12:17:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback