Makeitorbreakit

Att lågkonjunkturen gett såväl även den ganska opåverkningsbara modevärlden när det kommer till ekonomi syns på ett flertal sätt i de kommande säsongerna. Överdådet har ersatts av sparsmakat, obegränsad lyx har tonats ned och ofta är temat mer avskalat och enkelt hos modehusen. Det är fortfarande dyrt och det är fortfarande high fashion. Men i mindre skala.

Min älskling i high fashionväg, Gucci, har för första gånger på ett antal säsonger gjort mig annat än head over heels in love. Jag är fortfarande förtjust i de stilsäkra plaggen med rena snitt, väskor och skor men vissa inslag är allt annat än vad jag hade sett fram emot. Istället för att satsa på en mindre kollektion i samma stilmässiga bana har man gjort det spretigt med en hel del märkliga inslag som känns helt fel.

Här kommer dock mitt gillande.
Gucci Spring 2009 Ready-to-WearGucci Spring 2009 Ready-to-Wear
De cleana kostymerna i klara, friska färger med enkla detaljer i form av ljusa hattar, rena halsband och grova skor känns otroligt fräscht och american preppy för i vår. I kontrast till det lite strikta så är de silkiga klänningarna med mjuka former, ryggringningar och mönster i ton i tonfärger otroligt fina. Känns bärbart!
Gucci Spring 2009 Ready-to-WearGucci Spring 2009 Ready-to-Wear
Skorna känns som klassiska copycatobjekt för kedjor som Topshop och lär, om de inte redan är, finnas i "billigare" varianter snart. Men jag gillar balansen av klumpigt och nätt med spännen och band. Mycket av kollektionens första del är otroligt härligt rent färgmässigt och jag älskar kombinationen av färgerna som funkar så bra ihop. Nyanser av lila, grönt, blått och rött är fierce.
Gucci Spring 2009 Ready-to-Wear

Kommentarer
Postat av: Misha

Oh jag blev också sådär risligt besviken när jag spanade igenom den. Det enda jag blev sugen på var att gräva i pojken garderob och använda hans skjortor till färgstarka byxor.

Postat av: circus em

härligt att det uppskattades! tusen tack.fast jag kan tycka att jag blir lika glad när någon annan lagar mat åt mig. visst kan jag laga mat, men det är extra fint att se någon annan knåpa ihop en rätt.

2009-01-22 @ 13:49:14
URL: http://obstinate.blogg.se/
Postat av: sandra

"Att lågkonjunkturen gett såväl även den ganska opåverkningsbara modevärlden när det kommer till ekonomi syns på ett flertal sätt i de kommande säsongerna"

fast det verkar ju märkligt. eftersom kollektionerna hittas på ungefär två år innan vi ser dem = i det här fallet toppen av högkonjunkturen.

2009-01-22 @ 14:02:13
URL: http://metrobloggen.se/niotillfem
Postat av: S as in Sofia

Tack Tack darling!

Jag skulle kunna döda lite för de där röda byxorna! FINA FINA FINA!

2009-01-22 @ 14:08:10
URL: http://sasinsofia.blogspot.com
Postat av: Malin

Ja det är ju tyvärr lite så...:(Oj, modesvängarna har jag typ ingen koll på alls. :)

2009-01-22 @ 14:13:30
URL: http://wilmapalmen.blogg.se/
Postat av: Jonna

Hej! Alskar den roda suiten, ashet. Okej sa angaende illustrationen.Jag hade tankt mig en bild av mig sjalv i NYC, assnygg outfit, hoga klackar (typ som nar jag ar pa vag ut eller nat, spelar inte sa stor roll), garna en helkroppsbild. Ehm, nagra New Jersey inslag ocksa kanske, eftersom bilden ska representera mitt ar har i USA sa ar ju New Jersey en del av mitt hjarta haha. Kanske en liten illustration av mitt hus som jag bor i? Men mestadels en ratt sa NewYorkig bild av det hela. Jag tror att du har gjort en jattebra illustration och jag kommer vara supernojd over resultatet! Ar sa nyfiken!! Iiiii!! Hor av dig nar du ar klar, vad ar ditt pris forresten?

Kramar Jonna

2009-01-22 @ 14:29:45
URL: http://jonnaoverthere.blogg.se/
Postat av: hanna-karolina

Åh fina skor. Jag vill ha skor. Gillar inte kläder längre. Förstår inte varför jag måste vara så lång bara. Och bo i lilla falun.Nej. Nu ska det bli andra bullar.

Kram

2009-01-22 @ 14:40:34
URL: http://hannahkarolina.blogg.se/
Postat av: bea

åh va tjusigt. tänk om man kunde gå i sånna skor ändå!

2009-01-22 @ 15:00:13
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: Sanna

those shoes with killerheels was really awesome!

2009-01-22 @ 15:45:22
URL: http://snakeshout.blogg.se/
Postat av: Arandur

Hoppas du får en fortsatt trevlig dag :)

Kolla gärna in min fotoblogg.

Följ den gärna med bloglovin.

2009-01-22 @ 15:49:06
URL: http://arandur.blogg.se/
Postat av: andrea

sv: ja eller hur:D

2009-01-22 @ 15:52:59
URL: http://lovethestyle.blogg.se/
Postat av: Johanna - SHOEBOX

Jag älskar deras skor till våren! Men resten var rätt fint också :)

2009-01-22 @ 17:39:37
URL: http://myshoebox.se
Postat av: sandra

det är fantastiskt att du kunde tolka så mycket ur en mening. isåfall ber jag om ursäkt. hade vi suttit på ett café mittemot varandra hade du nog inte känt så.

2009-01-22 @ 18:42:20
URL: http://metrobloggen.se/niotillfem

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback