highheelsorliterature

Här i min säng, i mitt flickrum, där ramen ovanför min säng inneåller en bild på min favoritponny när jag var 14, väggarna är ljusblå och garderoberna rymmer allt utom Acne och Whyred, ligger jag. Det är inte glammigt och extravagant. Utanför ligger de jämtländska skogarna vidsträckta och tysta. En och en annan älg lär lunka fram mellan granarna. Ljudet från några nattklubbar ljuder inte genom dessa trakter. Men i mitt fönster står pumpsen som får mig att tänka på varma nätter bland människor som dansar, musik som aldrig tystnar och kroppar som rör sig tills klockan slår två. Pumpsen med 12 cms klack och direkt killerkänsla. Jag väntar på att de ska användas.

I samma säng ligger jag. I ett rum fyllt med rosetter, tuschpennor och söta klänningar. Med travar av ELLE och Vogue på golvet och smycken vårdslöst slängda under sängen. Ett flickrum. Som på ytan är långt ifrån någonting som andas kultur. Men bakom modemagasinen står Umberto Eco. I bokhyllan trängs Sartre med Maria Gripe. Man kan vara så mycket mer än bara en schablonbild. Bakom siluetten finns det 3D och en miljon nya vinklar om man tittar riktigt noga. Yta betyder inte alltid lika med enbart yta. Man kan vara intresserad av att dansa nätterna igenom i ett par skor som får en att rysa, fascineras av Pradas kampanjer och älska skönheten i saker som inte betyder någonting. Men man kan likväl för det njuta av att ligga i sitt flickrum, i norr, där enbart rådjuren i trädgården fortfarande är ute och njuta av att hellre läsa litteratur som är bortom vår värld, istället för att dricka öl på en bar. Man behöver inte välja.

Man kan vara både och.

Det är jag.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Det här var ett otroligt fint inlägg. Du är en så fin människa.

Postat av: josefine

åh vad bra skrivet. mysigt, rart och det berör. jag kan se rummet framför mig och dina pumps är fantastiska. du är så fin!

2009-01-18 @ 23:30:19
URL: http://senapsgul.blogspot.com
Postat av: Emma

vad fint skrivet!

2009-01-18 @ 23:39:57
URL: http://strangegirls.blogg.se/
Postat av: Miss Muffin

ja men visst. både och är bäst. fina foton också! (btw så tyckte jag att din kommentar var så himla fin... lät som en väldigt trevlig helg!)

2009-01-19 @ 00:05:26
URL: http://tougher-than-the-rest.blogspot.com
Postat av: Frida

Otroligt bra skrivet. Det där är jag också, som älskade att dansa benen av mig i New York (och överallt annars såklart) men trivs (nästan) lika bra på kvällspromenader i de småländska skogarna.Förresten, tack för musiktipsen du hade för ett tag sen. Kings of Leon har jag missat totalt och de var verkligen min stil! har du några mer favvolåtar från dem som du kan rekommendera? "Manhattan" har jag redan fallit pladask för.

kram!

2009-01-19 @ 00:07:57
URL: http://fridaslillablog.blogspot.com
Postat av: Jannike

Wow Kajsa!!!! Jättebra inlägg, det här greppade mig verkligen. Bra gjort! Vad stolt jag blir över dig.

2009-01-19 @ 00:26:26
URL: http://holdmypocket.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Tänk att en beskrivning av ett rum kan vara så fängslande. Men så speglar väl också ett rum, väldigt mycket personen som bor där ;)

Kram på dig

2009-01-19 @ 06:19:45
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Vicky

Säger ju det...du är så himla cool!

2009-01-19 @ 06:59:51
URL: http://trickyvicky.blogg.se/
Postat av: Sica

Distanskursen kommer nog gå bra Kajsa :) Jag vet ju inte hur de kommer gå till för er, men vi var uppdelade i olika grupper. Planera in dagar då du ska ägna dig till plugget. Och om ni är en grupp på WebCT (?) så kommer de att styras upp av sig självt. Bestäm tider med gruppen då ni ska träffas i chatten och diskutera uppgifterna och när ni ska ha en egen deadline för när det ska vara klart innan ni lämnar in det. Och gruppen i sig gör att man får den drä diciplinen att göra uppgifterna då man inte vill svika dom andra. Distanskurser av min erfarenhet har varit ganska sköna, då jag pluggat på halvtid. Så man har tid på sig att både hinna plugga, jobba och ägna sig åt mer roliga saker såsom shopping och bloggar ;D Kommer nog gå bra ska du se! :D Det kirrar du!Jag förstår precis vad du menar. Jag är sådär att ena dagen kan jag bara äääälska att klicka mig igenom alla visningar på style.com i timmar för att nästa dag istället bara kolla mailen och andra icke-fashionabla sidor. Men man behöver nog ha en annan tillvaro i livet utanför mode-intresset. Som med allt annat, vi människor tröttnar ju så lätt annars på saker vi gör om och om och om och om igen.

2009-01-19 @ 07:23:58
URL: http://sicastyle.se
Postat av: Rebecca

Vad fint du skriver!

Revolutionary Road är för övrigt riktigt bra, en av de bästa böckerna på länge!

2009-01-19 @ 07:45:09
URL: http://popfroken.blogspot.com
Postat av: matilda

heej :) kolla gärna in och kommentera min blogg! ;):) (eller följ/prenummerera på den) :)

2009-01-19 @ 08:17:04
URL: http://matildaabergs.blogg.se/
Postat av: Fatima

Både och är det bästa. Det är vi som är både och som kan konsten att njuta av det mest. Leve både och!

2009-01-19 @ 13:16:26
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: ebba

Oh så fina pumps ! Leopard mönstret slår verkligen igenom stort nu. Kommentera gärna min blogg www.eba.webblogg.se , stort inträsse för mode.

2009-01-19 @ 19:42:11
URL: http://eba.webblogg.se/
Postat av: Anna S

Egentligen borde det inte finnas någon motsättning mellan vad som är ytligt/djupt. Att välja det man gillar och det som inspirerar en, vare sig det gäller litteratur eller mode, är ju alltid det bästa.

2009-01-19 @ 20:53:09
URL: http://evilkitten.blogg.se/
Postat av: Ms Shallow

Du måste berätta om boken! Är den bra? Skriv ett recensionsinlägg vettja!

2009-01-20 @ 19:46:46
URL: http://msshallow.blogspot.com
Postat av: sofichelle

shit manhattan vad snygga skor! Varifrån?

2009-01-21 @ 19:26:20
URL: http://www.sofichelle.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback