Mustacher - upp till kamp!

Jag har tänkt på en sak. När det kommer till bröstcancer så är vi i Sverige inte dåliga på något sätt med att bidra. Vi skänker pengar, det anordnas storslagna galor, man kan köpa rosa band i varenda butik med en kassaapparat och engagemanget är stakt och pålitligt. Bröstcancern ska hörsammas och pengarna till forskningen strömmar in.
Och det är superbra. Verkligen. Bröstcancer är fruktansvärt. Men, det är ju ALL sorts cancer.
Visst är jag feminist (javisst) och vill mer än gärna att antalet bröstcancerfall ska minska.
Men varför är det inte hälften så intressant för allmänheten med prostatacancer?

Mustachkampen går liksom på något sätt nästan varenda kotte förbi. Rosa band pryder gammal som ung, kvinna som mans kavajslag och endera året är det en chefdesigner på ett modehus som satt sin touch på den rosa knorren för att göra det än mer åtrovärt. Så var är mustachen då?
 Jag har inte sett ett enda bröst prydas av en liten tjusig mustach. Faktum är att jag inte ens visste att de
fanns. Varför är det så. Att vi ska vara så jämställda och att genusdebatten går varm men att vi ändå segregerar vårt samhälle och gör det enda viktigare än det andra. All cancer är fruktansvärd och all cancer borde bli forskad mer om. Bröstcancer som prostatacancer. 
Så ge prostatacancern en rättvis chans att bli lika hörsammad. Män har lika mycket rätt till att få sina galor som vi kvinnor. Och deras prostator också.

Det finns många olika mustacher. Fylliga - tunna. Spretiga - släta. Stora - små. Smala - tjocka.
Valrossmustachen - Moppefjunet. Den välkammade - den Robinson Crusoe-iga.

Jag föredrar den ganska maffiga som man kan knorra till spetsarna på och dra sådär förnöjt i.

Och appropå stiliga mustacher: På TV går just nu den alldeles förträffligt sagolika ny filmatiseringen, i serieformat, av Tolstoys mästerverk "Krig och Fred". Tala om tjusiga mustacher och för att inte tala om en makalös historia!

Kommentarer
Postat av: stilist

På det statoil som ligger nära min skola så har en man som jobbar där en sådan där maffig mustach, man bara tittar på den och han signerar tydligen kvitton med en mustach. Underbart charmigt tycker jag.

Postat av: Nushu

Vilket bra inlägg! Det här har jag tänkt på många gånger, och jag har blivit förbryllad när jag läser att prostatacancern till och med är vanligare än bröstcancern. Vad kul att mustaschkampen har startats.

2009-06-02 @ 23:53:19
URL: http://nushun.wordpress.com
Postat av: Nushu

Eller ja, nu läser jag ju till mig att mustaschkampen inte är något nytt. Vilket är tråkigt på sätt och vis, för som du säger märker man inte av den.

2009-06-02 @ 23:55:06
URL: http://nushun.wordpress.com
Postat av: lisa

så rätt du har!

2009-06-03 @ 00:47:36
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: jennifer,

jag skulle verkligen vilja ha den övre mustaschen. hur fräsig som helst ju. dock är mitt ansiktshår lite svårodlat för tillfället... får se hur det går med det, hah

2009-06-03 @ 00:54:14
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
Postat av: nathalie

jag gillar, det e sant bra partytrix!

2009-06-03 @ 05:51:23
URL: http://www.modette.se/newyork/blogg
Postat av: Jonas

Mustach är respekt. Min mustasch är legendarisk här i Sundsvall.

2009-06-03 @ 07:05:41
URL: http://schodda.webblogg.se/
Postat av: nån du vet vem det är men inte känner

Men du, jag tror det är en stor insamling på gång mot prostata cancer, där Gert Fylking och Robert Aschberg går igen hela långa Sverige, till fots. Man kan följa dom på blogg och se dom i TV8. Så nu ramlar det in små runda plingisar till den forskningen.

2009-06-03 @ 07:05:45
Postat av: Betty Lou

jag älskar stiliga mustacher. köpte prostata-knappen i helgen, urtjusig. har faktiskt bara köpt rosa bandet en gång, men aldrig använt faktiskt.

2009-06-03 @ 09:08:18
URL: http://bettylougotanew.blogspot.com
Postat av: sandra

mustaschkampen är väldigt fin och jag tycker jag ser den överallt - både på jackor och annat. men det kanske bara är för att jag jobbar med reklam och är reklamtrasig. hur som helst. anledningen till att bröstcancer får så mycket medial och folklig uppmärksamhet är för att det inte alls spenderas lika mycket forskningspengar på bröstcancer som prostatacancer. precis som det är med de flesta sjukdomar bara kvinnor kan drabbas av, pga bland annat att forskningsvärlden är typ bara män. bröstcancer har ett större behov att få pengar från folket. så är det. nu vet du. puss

2009-06-03 @ 10:27:19
URL: http://metrobloggen.se/niotillfem
Postat av: Jessica

Hej! Ville bara säga att din blogg är jätte kul och läsa :) Gå gärna in och kolla min blogg. http://lifeafterdeath.blogg.se Mvh Jessica

2009-06-03 @ 11:04:14
URL: http://lifeafterdeath.blogg.se/
Postat av: Sica

Men oh, jag visste inte heller att det fanns mustascher man kunde köpa och pryda sin kavaj med. Men nu när jag vet det ska jag självklart ge mig ut för att köpa en! Jag är ju för att hjälpa till, alla som har det svårt. Men jag tror nog helt enkelt att informationen om insamlingen för prostatacanser inte är lika tydlig som hos bröstcanser? Men jag tror att det blir bättre och bättre, med åren.

2009-06-03 @ 12:19:13
URL: http://sicastyle.se
Postat av: EGOFLOW

Min pappa har odlat mustasch! Jag är sååå nyfiken på hur det ser ut. Way to go!

2009-06-04 @ 11:12:57
URL: http://egoflow.blogg.se/
Postat av: anna

Som tur är så är ju all cancerforskning bra för alla sorters cancer. Ju mer man vet ju mer kan man göra, eftersom grundproblematiken är samma. Så man stödjer all cancerforskning vilken knapp man än köper. Mustasch knappen är så jäkla snygg så jag tänker köpa den snarast möjligt :)

2009-06-06 @ 13:03:39
URL: http://annasomanarki.blogspot.com
Postat av: C-J

Jag gillar tangorabatten!!!

2009-06-08 @ 16:38:47
URL: http://inkmarker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback