"jag chef, jag bestämma"

Det här inlägget "if i ruled the blogworld" cirkulerar lite här och där among ous. Tycker att det är en otroligt roligt och söt liten idé. Men som vanligt blir det ju det där att det är samma folk som skriver om samma bloggar. Ni vet högstadiegrejen, klubben för inbördes beundran (även om man inte behöver ta det ordagrant som just en klubb för inbördes beundran). Jag vill dock sitta som den läskiga lilla drottningen i Alice i Underlandet och veva med en spira och skrika ut mina order till liten som stor.

Så istället för att skriva det som redan skrivits och som redan sagts en miljon gånger (ni vet kaniner till Sandra, ett ekologiskt land till Clara, Paris och Vargar till Elsa, en feministisk värld där tjejer får skrika bajs till Hanna och italienska män med mörka ögon till Michaela) så skulle jag bestämma:

Vicky skulle få en stor verkstad med hur mycket material (naturligtvis återvunnet sådant) som helst att pyssla fram makalösa kreationer med. Hon skulle göra sammarbeten med Bea Szenfeld och göra så att recykled fashion blev nästa stora ´it´!



Miriam skulle vakna upp en morgon och ha hela golvet täckt av all världens finaste tändsticksaskar. Sen skulle Bibi ringa och berätta att BB vunnit priset som charmigaste underklädesföretaget i universum. Swedish Exports skulle börja gå som reklam på TV och den här skulle bli obligatorisk att se i skolan.


Sophie skulle börja göra kortfilmer på heltid men kunna jobba hemifrån så att hon och Elsie kan ha kvalitetstid ändå mest hela tiden. Sen skulle hon blir kontaktad och av en tidning för att de vill ha krönikor om hur det är med bebisar och graviditeter som inte alls alltid är som moln hela tiden, men som blir bra till slut.



Ida
skulle få ett samtal av Kate Moss. Under en av alla Idas turer till London så har Mossan sett henne och blivit så betagen att hon bestämmer sig för att Ida ska bli nästa catwalkqueen. Ida flyttar till London, bor i en sagolik lägenhet i Notting Hill med en prins till pojke, äter gröna popcorn och pryder sedan omslagen till varenda stor tidning som existerat.



Signe skulle få en bebis med sin Fredrik, flytta till Berlin och varannan månad komma hem till Stockholm för att ha klubb på trogna, gamla Spyan. Men mest skulle hon vara hemma, ösa kärlek över små händer och bruna ögon, pussa på sin man och ägna sig åt att laga god mat och fotografera varje dag.
26332

Anna skulle flytta till ett stort gammalt hus med sin Emil. Där skulle de ha knallorangea väggar här och där, låta katten galoppera fritt inne och ute och ha ett stort rum med gigantiska fönster för alla Annas kreativa projekt. En dag skulle en tokrik konstsamlare från USA ringa och fråga om han får köpa alla tavlor Anna målat - för valfri summa. Ekonomiskt oberoende och lycklig över livet skulle Anna och Emil fira med att skaffa tre sockersöta barn. 


Hanna skulle flytta ihop i en liten liten lägenhet med sin Pontus. De skulle knappt ha plats för alla Hannas färgglada saker men så länge man är vansinnigt kär behövs inte så mycket saker tycker de. I taket skulle det vara en regnbåge och varje dag hade börjat med ett "jag älskar dig" två centimeter ifrån varandras ansikten istället för per telefon.
P9104340


Och Kajsa. Kajsa skulle få skribentjobb på först svenska ELLE och sen amerikanska Vogue. Hon skulle bli krönikör på DNs helgbilaga, blogga en himla massa och åka på modeveckor. Hon skulle ha kvar en liten, vacker lägenhet i Stockholm men bo i Åre tillsammans med sin Mikael och varje dag kunna äta middag tillsammans. Ett par månader om året skulle de åka och surfa, upptäcka nya fantastiska platser och pussas i timtal.


If I ruled the blogworld så var det såhär det skulle vara för oss. Hur skulle det vara för er?

Kommentarer
Postat av: Anna Ileby

Åhhhh det där låter ju fantastiskt! Tack för att du önskar mig så fina saker! Nu har jag nbestämt mig för vad jag ska ha på mig förresten, kommer dock va lite väl lik en clown men det får väl gå. Puss

2009-09-19 @ 13:13:16
Postat av: Rebecka

Hoho, vad fint!

Postat av: Vicky

Åh bästa! PUSS

2009-09-19 @ 14:42:25
URL: http://trickyvicky.blogg.se/
Postat av: miriam

haha, du är för rar!

2009-09-19 @ 16:14:01
URL: http://blog.bjornborg.com
Postat av: almaa

raring! jag tycker det SKA få bestämma. det blir ju jättebra :) men vad hände min bild :( jag syns inte... (ego som man är vill man ju synas :)

2009-09-19 @ 17:50:08
URL: http://whatalmawears.blogspot.com
Postat av: almaa

det=du

DU ska få bestämma menar jag ju...

2009-09-19 @ 17:52:09
URL: http://whatalmawears.blogspot.com
Postat av: Hanna

Åååh! Så jag pep när jag såg att jag var med! Åh! Jag blir så glad så jag kan bara prata med utropstecken!

Först pep jag, sedan ropade jag till min lillebror David (som sitter här precis bredvid mig), att han var tvungen att läsa. Iih, åh!

*Puss på dig, finaste finkajsa! <3*

2009-09-19 @ 18:10:20
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: bea

sötnos! har haft mobilen avstängd idag men din slemmiga vän vill hemskt gärna ses snart!<3

2009-09-19 @ 19:29:07
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: Hanna P

vilken härlig värld :)

2009-09-19 @ 20:13:15
URL: http://www.hannapersson.com
Postat av: klara

haha fast alla tre du länkade är ju till samma tjej, min hanna! :) fast visst är det så att många gillar ju samma bloggar. kul att du tog några andra (även om du ex har milk, också en av alla de där om jag får säga det själv) ) och kul grejer med!

2009-09-20 @ 03:00:50
URL: http://klarastiger.blogg.se/
Postat av: hanna

Fantastiskt skönt att du kommer med lite nya bloggar och lite nya idéer, jag tycker det är ganska uttjatat om de gamla vanliga bloggarna.

Sen önskar jag såklart att dina önskningar går i uppfyllelse :)

2009-09-20 @ 13:44:43
URL: http://farbrorfrans.blogg.se/
Postat av: Ida Annie

Puss, du är bannemig sötare än socker vännen :*

2009-09-20 @ 17:04:30
URL: http://stylebyida.blogg.se/
Postat av: Victoria

Det låter riktigt bra det där! Tror det skulle vara alldeles underbart om du fick bestämma! :)

2009-09-20 @ 22:00:39
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: underbaraclara

Jamen Kajsa! Jag fattar inte alls vad du pratar om. Den enda som gjort utmaningen är ju JAG. Det är väl ingen klubb för inbördes beundran?



Jag förstår att det känns surt att ständigt bli förbisedd när man har en liten blogg som du, men sådant är livet ibland tyvärr.



Massa kramar!



2009-09-21 @ 11:44:42
URL: http://folkbladet.nu/underbaraclara
Postat av: Little Peaché

Clara: Att kritisera någons blogg är i sin ordning eftersom vi lever i ett land med yttrandefrihet. Men vad som inte är ok göra sig lustig på annan bekostnad eller trycka ner någon annan.

Det uppfattar jag att du gör i din kommentar!

"ständigt bli förbisedd [...] så liten blogg som du" låter otroligt elakt och osar översittarfasoner.

Jag håller helt med Kajsa om att bloggvärlden har en klubb för inbördes beundran men så är det väl i alla världar. Men att vifta bort hennes kritik mot bloggvärlden genom att nonchalant trycka ner henne tycker jag är rent ut sagt bitchigt.

Kanske man borde leva som man lär ut...?

För att vara småsint och bitchig kan inte förklaras med "sådant är livet ibland!".



Massa kramar...

2009-09-21 @ 13:40:48
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: underbaraclara

Frida: Vad synd att du känner på det viset. Det var ju ingalunda ett elakt menat inlägg. Endast ett krasst konstaterande. Det ÄR onekligen surt att mindre bloggar alltid blir förbisedda. Speciellt när man själv har en liten blogg. Det är väl inte nedtryckande att kalla Kajsas blogg för liten? Det är ju sanningen! Min blogg blir ju också förbisedd eftersom den är en fjärt i rymden jämfört med "de stora". Trist men sant! Men då är det ju bra att både Kajsa och jag tagit för vana att hylla små bloggar så att folk hittar dit.



Kramkram!

2009-09-21 @ 23:12:13
URL: http://folkbladet.nu/underbaraclara

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback