Fimbulvintern som kom. Men också en dag även gick.Illustration av mig.

Det är vidunderligt att ta de där första stegen ut på gyllenvarm asfalt, känna solkatterna fastna i ögonfransarna och se knopparna på träden kämpa för sina liv efter en vinter av oändlig väntan.
Peta fast solglasögonen på näsan och märka att man inte kan sluta le utan fånigt vandrar gatorna fram med ständiga vinklar från näsan till munnen. Man tänker att det kanske inte var så farligt ändå. När solen klappar en på kinden och jackans knappar är för många. Då är fimbulvintern långt, långt borta.

I måndags var en av de dagarna. Då strumpbyxornas svarta noppror sög åt sig varje uns av värme och hettade på låren. Då man kisade mot blänken som kastade mönster i vattnet och lukten av mättad jord steg upp från marken, in i huvudet och försvann i det oändliga blå ovanför.
Jag köpte nya solglasögon med rosa skalmar och Wayfaresmodell för att fira att man överlevt ännu ett mörkt tidevarv. Och log fånigt hela vägen hem.


Kommentarer
Postat av: Rebecka

Jag älskar ljuset! För ett tag sen upptäckte jag till och med att i stort sett alla mina favoriserade bilder på flickr är fulla av sol och ljus.

Postat av: Felicia

Mmm, gå och le för sig själv som en fåne i solen är underbart.

2010-04-29 @ 14:16:52
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: Bodil

Otroligt snygg och härlig bild!

Vad är dina drömdjur? Jag kan säga att mina är lite speciella...är dina det också??

2010-04-29 @ 16:36:57
URL: http://farggladaflygsmurfen.devote.se
Postat av: anna

i tisdags gick jag ute i kortärmat efter skolan. bara det var så härligt. 20 grader tror jag det va. och jag tänkte, att nu är nog mina ögonfransar sådär fina som de bara är i solljus. och jag tror också jag log så fånigt, att fräknarna på näsan skrynklades lite.

2010-04-29 @ 17:13:21
URL: http://kreativitet.webblogg.se/
Postat av: caroline

Visst är det underbart med vår. Själv bor jag i England, var hemma över Sverige i påskas. Här är det runt 20 grader och körsbärsträden blommar, jag blir så sanslöst lycklig.

Postat av: frida

Du har så fina uttryck, Kajsa. Och så himla fina ordval. Hur ofta läser eller hör man någon säga "fimbulvinter". Fantastiskt!Och ja, jag blir lite avundsjuk på att du träffat den lille solstrålen. Han är en sådan där människa som man instinktivt vet är god och fin och bra. Det ser man liksom på honom.

2010-04-29 @ 21:33:54
URL: http://hellomiami.blogg.se/
Postat av: Ida We

Heh, ya think?!Hihi, snyggt! :)

2010-04-29 @ 21:52:40
URL: http://idawe.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sjukt snyggt ritat!

det ser så enkelt ut, så raka sträck. men jag skulle aldrig kunna göra något ens i närheten av lika bra.

2010-05-04 @ 22:58:51
URL: http://lomj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback