aenigma- one love

Det finns ett antal saker i livet som jag uppskattar mer än allt annat. Ett antal saker som får mig att må som jag alltid skulle vilja göra. Som gör mig lyckligare än något annat.
Att stå på en flygplats med vetskapen om att man snart ska sitta i ett flygplan igen, på väg någonstans bortom horisonten, är en av de. Antagligen den saken som jag uppskattar mest. För visst gör kläder, shopping och modevärlden mig glad men en upplevelse av något nytt outforskat land kan inte jämföras med materiella ting.

Ibland hittar man ett lite speciellt guldkorn bland världens alla länder. Ett ställe där man känner att här skulle man kunna ha sitt hjärta. Som om man kommit hem på något underligt vis.
På samma sätt som väst indien, Dominikanska Republiken, fick mig att inse att det var ett land utöver allting annat som jag sett, gjorde Oman samma intryck på mig. Jag trodde aldrig att jag skulle bli så fäst i ett land liggande i Mellanöstern med allt vad det innebär gällande kontrasterna som är så skarpa till vårt eget. Men det var just kontrasterna som fick mig att inse att hur långt borta man ändå är från det som man ser som idealet, så kan man känna sig som en del av det nya.
Doften av frankience tar mig lika snabbt till den på ytan karga arabiska halvön, och blundar jag kan jag se indiska oceanen med sina delfiner, den otroliga himlen som är större än jag någonsin sett den och höra ljudet av palmbladen som prasslar i den 40 + gradiga vinden.  
Jag kommer att resa mycket mer i mitt liv. Och trots att jag säger att jag inte vill återvända till länder snart igen så vet jag att Oman kommer att finnas för tydligt i mitt huvud för att jag ska kunna hålla mig ifrån det.

1


Paradiset är ett ord jag inte tror på. Åtminstone inte att det är densamma för oss alla.
Paradiset är et inviduellt ord likväl som ett inviduellt, surrealistiskt ställe i vårt medvetande, skapat till det vi vill att det ska vara. Det finns mycket med Oman som gör att det inte är ett paradis rent värdsligt sett, men det är en plats jag skulle vilja kalla så nära jag hittils kommit mitt eget, personliga paradis.

Kommentarer
Postat av: HillieBillie

Oh my goshy Yoshy! Vad fint! Jag måste också ut och upptäcka världen, NU! Men jag får nog vänta lite. Dock lever jag på alla andra som gör det under tiden, och jag säger bara oj oj! Såg mycket fint ut på bilderna, och ändå lär ju bilderna inte ens visa en 1000-del av hur det faktiskt var, am I right? :)

Postat av: Fashionable Gossip

Haha! Drömde du om mig? :O jag drömde om dig med..haha..vi är allt bra båda!!! :) Men du, fixar jag en bra tröja till mig och allt går enligt planerna så gör jag en till dig och skickar den med posten..haha ;) Vi åker till oman snart..du o ja! ;) Jag planerar att vinna på lotto serru!

2007-05-01 @ 11:27:54
URL: http://fashionablegossip.webblogg.se/
Postat av: maria

ser härligt ut men mest hotellbilder juh! vart är den slående naturen???

jag älskar att resa.. har titat på resor till egypten och andra arabländer men pengar na finns tyvärr inte...

2007-05-01 @ 12:13:41
URL: http://mariasmode.blogg.se
Postat av: Nathalie

åh, det ser ju helt underbart ut! :) jag som inte ens varit utanför Europa! :/

2007-05-01 @ 13:20:06
URL: http://www.nenneblogg.blogg.se
Postat av: Victoria

haha :P jobbigt när folk festar och man själv hellst bara vill ta det lugnt på tåget :) men hoppas du får det roligt idag :)

2007-05-01 @ 15:15:03
URL: http://virraan.blogg.se
Postat av: Cornelia

Låter ändå som en trevlig valborg :)

Oman verkar ju underbart! Det gäller verkligen att ge sig ut för att hitta dessa pärlor i världen. De outforkade, icke turist attraktioner, är oftast bäst enligt mig! :D

2007-05-01 @ 16:09:01
URL: http://nelias.blogg.se
Postat av: Julia

oh så fint det ser ut. Man kan egetnligen inte tänka sig att det ser ut så där i mellanöstern. men det visar ju bara hur fel man har! Härligt härligt

2007-05-01 @ 16:45:08
Postat av: Nanó

Jag förstår precis hur du känner det!! Jag känner också så för vissa platser jag besökt. Synd bara att jag inte har besökt flera.. Och att jag inte har råd. Just nu skulle jag såååå vilja åka till Shanghai och Tokyo. Och Bombay. Åh, så avis på att du har åkt längre ut i världen än vad jag har:D! Jag har inte ens varit utanför Europa!
Verkar vara ett sjukt underbart ställe, Oman. 40 grader celsius? OMG. Det är varmt det. var det verkligen behagligt med så varmt väder:p?
Kram på dig sötnos!!

2007-05-01 @ 19:29:45
URL: http://nanoism.blogg.se
Postat av: Cecilia

Ser jättefint ut tycker jag

2007-05-01 @ 19:36:27
URL: http://cillenl.webblogg.se
Postat av: Mark

Jag fick svar för nästan två veckor sedan. Fick mitt första val som var Tekniker. Men jag jobbar under den tiden, så det blir inte av.

2007-05-02 @ 12:22:19
URL: http://nucci.blogg.se
Postat av: Maria

Åh, det ser ju helt underbart ut! :) Var invånarna gästvänliga och så, eller jagade de en runt halva basaren för att få en att köpa något? Haha, det hände oss en gång i Kairo, det var faktiskt ganska obehagligt då men nu går det att skratta åt det :P Men långt ifrån alla var så närgångna som han, man ska inte dra alla över en kam bara för att en person beter sig idiotiskt, som om inte skandinavien kryllar av idioter med ;)

2007-05-02 @ 13:02:46
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se
Postat av: Cornelia

Nu har du hört talas om den då ;D

2007-05-02 @ 13:08:25
URL: http://nelias.blogg.se
Postat av: Cécile

Mm vad härligt :) Älskar din blogg och dina illustrationer. Keep up the good work.

2007-05-02 @ 13:35:10
URL: http://cecile.blogg.se
Postat av: Cassie

Gud vad jag längtar utomlands efter de där bilderna!

2007-05-02 @ 22:38:20
URL: http://blonde.webblogg.se
Postat av: clara

åh, vad underbart det såg ut!

2007-05-03 @ 11:10:59
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Jelena

Vad kul att du gillade Oman!

2007-05-04 @ 18:42:28
URL: http://styleiseternal.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback