But Kajsa, please behave!

Alltså, jag är sur. Nää jag är inte sur (jag är ofta en gnällapa av kaliber men detta är beyond that) jag är besviken, tjurig, besviken, lite ledsen och besviken. Och ja, jag är ju Kajsa, så klart att jag är småarg på detta också.
För ni vet den där tävlingen hos ELLE?
Där man skulle göra/knåpa/rita/fixa/trixa till sitt eget bidrag till en galaklänning inför just ELLEgalan och om man sen kom med med sitt bidrag och vann på hemsidan deras så skulle H&M sy upp den och man skulle leva som en glad loppa en dag i Stockholm med champagne, smink, chaufför och sen tassa röda mattan fram i sin kreation. Ja, den tävlingen.
Jag skickade in ett bidrag. Mest för att det var ju perfekt läge för mig. Jag ritar alltid. Jag ritar alltid klänningar. jag ritar alltid klänningar av typ ungefär galamått mätt. Poifect, som australiensiske vännen skulle ha sagt.
Så jag tog en illustration, i all brådska då jag missade datumen nästintill, som jag var faktiskt väldigt nöjd med. Och färglade den med omsorg. Jag färglägger aldrig numera så det gjorde ont i lilla ishjärtat mitt att göra så men jag tänkte, om det gör så att jag får gå på ELLEgala i min klänning, då jäklar är det värt det. Så min dynamiska svartvita bild blev en fjäderkonstruktion i en explosion av regnbågen. Så skickade jag in. Och kände mig pirrig. För jag var ju nöjd. För en jäkla gångs skull var jag nöjd med något jag åstadkommit. (jag är människan som ville dö om jag inte fick MVG under hela skoltiden...på fullaste allvar.)
Sen så hittade jag denna flickas blogg igen, som för övrigt är eminent, och så har hon ritat en sagolik svart skapelse som fick självförtroendet att sjunka till tårna. Men så tänkte jag. Jag gillar verkligen hennes stil. Hon är duktig. Vi kan väl båda få hamna i den där "semifinalen"?! Så då fick jag upp modet och hoppades för oss båda.
För vi hade knåpat och fixat noga och bra. Gjort vårt bästa.
Sen mailar just Linn mig med nyheten, vi blev inte valda och utlagda på hemsidan.
image164
image165
Linns fantastiska spetsdröm och tillika fantastiska illustration!

Jag är så besviken. Alltså, jag hade inte förväntat mig att vinna men, jag är så besviken!
Det hade varit så sagolikt att få gå fram i sin egenskapade klänning bland människor man verkligen beundrar inom modevärlden och insupa allt vad just ELLEgalan är. Så blev man så brutalt undanknuffad av bidrag som jag faktiskt, jag tror inte att det är för att jag är avundjuk och en liten egoist, inte tyckte var fina. Vissa var coola, ja, men inte något jag vill gå på gala i. Det gör ont, det svider i mina designerdrömmar, det river itu mina illustratörstankar.
Jag är besviken.
Kalla mig löjlig, banal, självgod eller något sånt. Men jag är besviken.
Dessutom har jag ju "förstört" en av mina absoluta favoritillustrationer genom att färglägga den för ELLEs skull!
2
Mitt bidrag.

Kommentarer
Postat av: Elsa

Men gumman då! Vet du vad, jag tycker din är jättsnygg!!! Jag har just tittat på alla och den enda jag egentligen gillade var den pastellila. Din borde verkligen ha varit med :O

Postat av: Bohemica

Åh måste bara säga att dina bilder från semestern är så underbart fina, jag blir så väldans sugen på att bara ta en sista minuten någonstans och bara mysa! Puss och kram på sötaste du!

2008-01-04 @ 21:26:57
URL: http://bohemica.blogg.se
Postat av: systugan

oj,, vad konstigt dessa båda illustrationer var ju helt underbara, jättefina.. konstigt och dumt gjort av elle ni borde haft en plats båda två..

2008-01-04 @ 21:30:29
URL: http://systugan.blogg.se
Postat av: Shirin*

måste bara skriva att din bild är väldigt fin, och säkert lika fin i svartvitt också :) jag avundas din förmåga att rita så fint.

2008-01-04 @ 21:32:07
URL: http://extraordinary.webblogg.se
Postat av: Annika

Åh, jag förstår ingenting, ju. Era var väldigt fina båda två - jag tyckte allra mest om din, men jag är möjligen lite partisk (lillasyrran ritar ALLTID finast!). En del av bidragen på ELLE-sajten förstod jag inte ALLS vad de gjorde där! Jag förstår att du är besviken, det hade jag också varit. Bättre lycka nästa gång, prinsessan. Jag vet att det är irriterande att höra sådant, men det ÄR faktiskt bara att fortsätta kämpa, fortsätta att försöka. Du är så otroligt duktig.

2008-01-04 @ 21:42:50
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Olivia

Är de du som ritar bildena i din blogg, har inte läst så noga.. Grymt iaf !"

2008-01-04 @ 22:11:27
URL: http://bacio.webblogg.se
Postat av: Lina

vad tråkigt kajsa. men du vet ju vad jag tycker om dina illustrationer, om det nu kan få dig att känna dig lite bättre. du är grym ju!

Postat av: caroline

men stackars :( Jag vet att det inte hjälper- men jag tycker iallafall den är urhäftig! Faktum är att när jag såg din bild på klänningen förra gången du visade den blev jag så inspirerad att till och med jag (ja, hör och häpna!) försökte mig på att skissa lite. Det gick dock...mindre bra ^^, Men kanske är det som de säger, att övning ger färdigthet.

Lycka till med din kamera också förresten! Har den fått något jättefint namn än? :) Kram!

2008-01-04 @ 22:25:43
URL: http://imagine.webblogg.se
Postat av: Elin

kajsaaa någon gång i mitt liv vill jag träffa dig, du verkar så underbar

2008-01-04 @ 22:26:02
URL: http://ragnhild.blogg.se
Postat av: Anna

Fattar inte ngt jag heller. Flera av de där andra bidragen förtjänar absolut inte sin plats! Jag skulle vilja veta hur de tänkte när de valde ut dessa.

2008-01-04 @ 22:31:42
URL: http://mysignature.blogg.se
Postat av: Anonym

Oh nice! Det var faktiskt kul att bowla :)

2008-01-04 @ 22:40:17
URL: http://celebratelife.blogg.se
Postat av: underbaraclara

Åhnej! Men hörru, i mina ögon är du ändå grymmast!

2008-01-04 @ 22:40:33
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Karolina

Betyligt mkt finare än många andra där!

2008-01-04 @ 22:51:06
URL: http://hannalinneakarolina.blogg.se
Postat av: Sarah

Ibland blir jag förvirrad (det här är ett sådant tillfälle). Nu sitter jag och funderar på om du har så att du måste kika på kommentarerna innan du ser dem, för jag har ju redan skrivit en gång att du är bäst. Fast nu skriver jag det igen, ifall att liksom, dessutom tåls det att sägas om och om och om och om (och om) igen! Du utklassade de andra så brutalt att de tog folk som låg lite närmare varandra, det var ju en tävling. Med dig, hade tävlingen varit avslutad för längelängelänge sen. Känns det lite bättre? om inte får du komma till stockholm och kramas och äta paj!

2008-01-04 @ 23:40:16
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: Sarah

Jaha, den sparades inte sådär knepigt. Då försvann min förra kommentar om en massa konspirationsteorier gentemot Elle. Jag sa något i stil med " deltagarna har mutat elle..blablabla.. du är bäst". Så nu har jag sagt det två gånger! :D

2008-01-04 @ 23:41:45
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: Sarah

Egentligen; din och Linns var ju snyggast. i borde ha kommit delad etta. Hur tänker folk egentligen? (nu ska jag sluta terra dig)

2008-01-04 @ 23:42:21
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: josefine

önskar jag kunde rita så bra. verkligen skitsnyggt! :)

2008-01-05 @ 00:49:48
URL: http://jjosefinel.blogg.se
Postat av: Lilla Fröken

Gillade ditt bidrag mer. Det var mer orginellt. Hennes klänning såg mest ut som "den klassiska lilla svarta".

2008-01-05 @ 02:00:41
Postat av: Helena

Nu känns det ju lite fånigt att jag kommenterar mest hela tiden hos dig, men jag tror inte att du tar illa upp! (:
Alltså, jag känner igen mig något så otroligt fruktansvärt i din reaktion och frustration över det här. Likt dina designerdrömmar går jag omkring med drömmar om författande. En gång utlyste SVT tävlingen "slutet på historien". Jag fann Jonas Hassen Khemiris novell riktigt intressant, och så deltog jag i tävlingen genom att skriva andra hälften (slutet) på historen.
Mitt bidrag blev hyllat av textkommunikationslärarna, jag kände mig väldigt nöjd, och trots att jag aldrig erkände att det fanns en liten flicka i mig som hoppades att vinna (eller bara komma med i finalen!), så kände jag mig grymt snuvad på konfekten när det blev slutet av juli och ingen från SVT hade ringt upp mig och sagt Grattis! du är med. Alla andras bidrag lästes, filmades och sändes, och jag vägrade att se vartenda avsnitt.

2008-01-05 @ 02:54:12
URL: http://asleeponatrain.blogg.se
Postat av: bea

skitfina illustartioner båda :) Gulle på dej, fortsätt pilla på din kamera :P det kommer :)

2008-01-05 @ 03:40:54
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Jelena

Vad tråkigt! Båda era bidrag är ju jättefina! Men det kanske kommer fler tillfällen? Vi får hoppas på det!

Om det hjälper det minsta så älskar jag verkligen färgerna du valde till färgläggningen, tycker att du gjorde det riktigt bra!

2008-01-05 @ 10:35:31
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: loathing

kajsa, man måste kunna ta en förlust med stil, annars kan man aldrig vinna heller. du måste acceptera när du inte vinner för då känner du också att okej jag vann inte den här gången, men jag försöker igen, och någon gång kommer du vinna.
din klänning var fin, men det fanns tydligen någon som var bättre. det här ger dej bara chansen att utvecklas och jobba lite hårdare.

ut och fota med din nya kamera nu!
tjohej!
ikväll ska jag på teater.
det kommer bli läskigt.

2008-01-05 @ 11:15:48
URL: http://highwaytoloathing.blogspot.com
Postat av: Olyckssyster

Alltså, förstår att du är skitförbannad! Jag deltog i en ELLE tävling där man kunde vinna en symaskin, tävlingsuppgiften var "vad skulle du sy om du vann symaskinen?" Jag knåpade ihop en presentation i tyg, med bilder och material (skitsnygg), vet du vilket bidrag som vinner. Jo en redan färdigsydd kreation. Känns inte som om det ens följde tävlingsuppgiften! Idag är jag sur tillsammans med dig!

2008-01-05 @ 12:10:31
URL: http://cutethoughts.blogg.se
Postat av: Sandie

Ni har båda gjort fantastiska klänningar å förtjänar ett pris!!!! Jag kan inte rita sånt å de var fantastiska!!!! Nya tag!!!

2008-01-05 @ 12:27:29
URL: http://chipset.webblogg.se
Postat av: Elisabet

Vad synd, båda bidragen var jättefina, kanske du vinner nästa år... Ha en jättebra dag!

2008-01-05 @ 12:51:24
URL: http://stenvreten.blogg.se
Postat av: Sica

åh Kajsa. Bit ihop och behåll färgen. Innerst inne vet du själv att du var en av de bästa. Den svarta var också fantstiskt fin och att du kan säga det om hennes design men inte om de andra visar bara att du är ärlig. Det som är fint ska man tala om. Det som inte är fint, får man kritisera och bli förbannad på över att andra tyckte dom förtjänade att gå vidare men inte du. Livet är orättvist ibland Kajsa, men lyckan kommer åter. Det var inte det här ödet hade i tankarna åt dig, någonting större väntar på dig, kanske bara runt hörnet. Det är många som vet att du kan! Tappa inte hoppet om dinna illistankar. Det får du bara inte! Jag hejjar på dig!

2008-01-05 @ 13:32:45
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: Sofia

Klart jag hejjade på dig =) inget snack om saken!

2008-01-05 @ 21:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback