En kärlekshistoria.

Jag åkte inte till USA för att shoppa. Dock så är det ju en ganska oundviklig detalj i och med intresset jag har för kläder osv. Men det var i vilket fall som helst, trots den låga dollarn och faktumet att många av de exklusiva butikerna hade rea just nu, inte några dyra ting jag spanat ut i förväg.
Modehusen fick stå tillbaka den här gången helt enkelt.
Men så mötte jag Oscar.

Sen ett par år tillbaka har Oscar de la Renta varit en favorit. Och visst ironiserar jag över alla flickor som skulle börja be bordsbön för en Marc Jacobsväska eller ett par Miu Miupumps. Men långt inne skulle jag nog göra detsamma om det verkligen knep för låt oss säga, en Bottega Venetaklassisker eller en klänning signerad Oscar de la Renta.

Så inne på en gigantisk butik så hängde han plötsligt där. En sidenscarf med turkos botten, mönster av guldbrunt, blått och vitt och handsydda kanter. Jag fingrade på den vackra skapelsen och strök med fingrarna över det mjuka sidenet när plötsligt lappen på ena kanten vändes upp. För världens vackraste scarf var från Oscar de la Renta.
Märket som så ofta fått mitt hjärta att klappa fortare.
Och jag velade. Tvekade. Funderade och tänkte. Så gick jag ut från butiken. Men ett par steg bort från dörrarna stannade jag, tittade ned i backen och viskade "Oscar". Hanna sa då "Du kommer aldrig kunna glömma honom om han inte blir din. Gå in och köp!" Så jag vände, öppnade dörrarna och sprang in för att hämta min scarf. Min Oscar.


Nu ska vi leva lyckliga i alla våra dagar tills jag kanske blir gammal och grå och berättar historien om kärleken mellan mig och Oscar. Så ska någon jag tycker om få ärva den. Någon som kan älska det turkosa sidenet som jag gör.
Men innan dess ska han få följa med mig överallt. För saker man tycker om passar nämligen till allt. Vare sig det är rutigt, rosa eller fult.

Kommentarer
Postat av: emelie

du skriver så charmigt och fint kajsa.

och det var verkligen en himla fin scarf!

Postat av: katrín

nu har jag inte kommenterat på ett tag, men läst alla dina fina inlägg från new yorks-trippen.



Och väldigt, väldigt fin scarf. Du skriver så himla fint Kajsa. Du förmedlar verkligen känslan som du känner.. du är duktig. Om du skriver en bok, då köper jag den :)

2008-06-15 @ 21:43:39
URL: http://katla.devote.se
Postat av: pamela

baby, kan jag inte få din msn lr ngt, så jag kan få direkt feedback på headeridéerna?

2008-06-15 @ 21:43:46
URL: http://cookiesforbreakfast.webblogg.se/
Postat av: Lilla Fröken

Tjusig är det rätta ordet för scarfen...

2008-06-15 @ 21:56:46
URL: http://ellikaramelli.blogg.se/
Postat av: caroline

så himla fint. alltihop! turkost och brunt råkar dessutom vara min absolut favoritkombo av färger, märkligt kan man tycka.. Du gjorde iallafall helt rätt som köpte den. För att citera en gammal favoritfilm- "När den rätta dyker upp, säger hjärtat till. Och då får huvet säga vad det vill!". Kloka ord.



Jag blir så glad varje gång du dyker upp! Ska försöka hinna med att slänga upp något snart igen, det finns så mycket jag vill visa! Kram

2008-06-15 @ 22:25:41
URL: http://imagine.webblogg.se/
Postat av: pamela

baby, det funkar inte? iiih

2008-06-15 @ 22:29:27
URL: http://cookiesforbreakfast.webblogg.se/
Postat av: stilist

Åh jag vet hur det känns, alla ( de är inte så många) mina köp från dyrare designers har inneburit en stark kärlek, som när man går och sparar i tre månader för att ha råd med världens finaste kappa eller jobbar några tråkiga veckor en sommar för att kunna köpa en fin väska. Det är ljuvligt.

2008-06-15 @ 23:54:46
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: Carmen

Blir man förälskad så blir man ;)

2008-06-16 @ 13:14:11
URL: http://carmelia.blogg.se/
Postat av: Jelena

Den är verkligen fantastiskt vacker. Och så du! Jag menar, färgerna, mönstret... förstår att du inte kunde motstå den. Tror att du gjorde helt rätt, du hade aldrig hittat den igen om du inte köpt den då, och nu kommer du ju att använda den forever and ever och då bli påmind om din resa varje gång!

2008-06-16 @ 23:51:56
URL: http://styleiseternal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback