god nows, we are lonely souls

Jag skulle egentligen inte vilja kalla migsjälv en orolig själ. Jag är inte vagabondtypen som vill spendera mitt liv ständigt på flyende fot. Alltid med en ny horisont i sikte. Men jag är orolig till det sättet att jag sällan finner det lugn som jag så otroligt gärna skulle vilja ha. Jag trodde så länge att det handlade om stress, press och ångest för att aldrig duga. Men jag hade fel till viss del. Det handlar mer om att jag inte heller riktigt vet vem jag vill vara och hur jag vill vara.
Det lämnar mig ingen ro.

På min vägg ovanför sängen hänger det 24 tavlor. Alla med motiv från olika platser jag besökt, länder jag varit i, ställen jag skapat minnen utifrån och nya världar. Inte alltid så speciella, inte alltid så exotiska. Men de har ändå gett mig den där känslan av lugnet som jag eftersöker så otroligt. För jag vill så mycket, se så mycket, känna, uppleva, ta in, blicka ut, uppleva att jag fylls av den där känslan som jagar mig ännu mer. Jag är en hund som biter mig i svansen.
Oförmögen att släppa trots att jag så väl vet att det inte leder någonstans. 
De där 24 tavlorna är 24 bilder ur mitt liv. Inte allt men en del. Och jag lovade migsjälv att jag i år skulle ta till vara på så mycket jag bara kan av det som finns där. För jag har inget att förlora. Eller allt.  

Jag vill hänga nya tavlor på min vägg. Men helst vill jag finna det där lugnet igen.
Och se allt.

Åre. Sverige. Trondheim. Norge. Salalah. Oman. Paris. Frankrike. Luxor. Egypten. London. Stor Britannien. Zell am Zee. Österrike. Genevé. Schweiz. Port el Cantanoui. Tunisien. München. Tyskland. Rhodos. Grekland. Caberete. Dominikanska Republiken. New York. USA. Köpenhamn. Danmark. Hurghada. Souse. Oslo. Malmö. Washington DC. Soussoa. Salsbürg. Chania. Georgetown. Chamonix. Stockholm.
...

Kommentarer
Postat av: Pinar

Vad fint :)

Postat av: nicole

underbart! att inte jag tänkt på det.. riktigt fint är det.

2008-11-03 @ 00:22:45
URL: http://needlesandpins.blogg.se/
Postat av: Victoria

Oj vilken underbar idé. Jag vet vad du menar med det där lugnet. Jag såg en bild igår på en sjö och så längtade jag otroligt mycket hem. Jag längtade otroligt mycket efter en ljum sommarkväll du vet när solen precis har gått ner och man ligger på en brygga och ser ut över vattnet precis som en lätt sommarbris sveper över vattnet. Åh. Den där känslan man har just då i det ögonblicket när allt bara är perfekt och stilla, det är lugn för mig.

2008-11-03 @ 00:25:24
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Vad vackert. Vilken underbar idé. Vi skulle alla behöva ha en liten vägg, på riktigt eller bara inom oss, som kan göra oss påminda om allt vi sett och upplevt. Allt det som faktiskt format oss till dem vi är idag.

Hoppas att din tavelsamling kommer att fortsätta att växa i takt med dig :)

Kram

2008-11-03 @ 08:39:20
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Emma.

Va fint! Vad otroligt jättefint!

Och jag älskar biler i ramar som inte riktigt matchar varanda egentligen men som tillsammans skapar en helhet. Det är så himla vackert.

2008-11-03 @ 11:28:34
URL: http://pearldiver.blogg.se/
Postat av: Mothersvea

Vad fint! En sadan dar vagg ar ju en jattefin idè!

2008-11-03 @ 12:55:11
URL: http://mothersvea.wordpress.com
Postat av: Siri

åh nå fikk eg lyst til å springe på en bruktbutikk og kjøpe masse rammer og sette meg ned og lete fram alle sånne spesielle bilder på PCen og sende til framkalling! så fint. smil og blomster!

2008-11-03 @ 12:56:03
URL: http://inlustwetrust.blogg.no
Postat av: Anna

Jag tror det är ganska vanligt att känna sådär. Tror även att det är specieltl vanligt nu när man är ung. Man får hoppas det lugnar ner sig med tiden :) Väldigt smart idé också, och snyggt! Du ska inte söderut nått i december? :) kram

2008-11-03 @ 13:08:26
URL: http://fashionandphoto.blogg.se/
Postat av: Frida

Berest jänta:) Gillar verkligen nya platser. Jag vill alltid bort men samtidigt stanna kvar. Var hör jag hemma? En person sa till mig en gång att jag tillhörde den rotlösa generationen. Maybe. Maybe not.

2008-11-04 @ 16:08:06
URL: http://fashionvision.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback