When you were young

I en bortglömd byrålåda hittade jag fotografier som idag känns som tagna ur ett helt annat, någons annans, liv.
Fina Sandra har ju visat både bilder från fotoalbumen som samlat damm i hyllan från några år tillbaka och
klassfotografierna och det varken kan eller vill jag göra. För på alla kort från skolfotograferingen finns det ett gemensamt tema från dagis och en bra bit upp åldersmässigt: jag är ondskan personifierad. I alla fall på bild..

Men här har ni mig och mitt liv i ett blandat, oordnat och litet urval. Ger kanske ett par sidor till i den facettering en
människa är för bloggläsaren.

Jag har alltid älskat att ha djur omkring mig men eftersom mina bröder var asmatiker så var det omöjligt att ha en varelse med mjuk päls hemma. Så jag tillbringade i princip all min uppväxttid i de yngre åren i stallet. Här var jag på ridläger i skåne och gosade lite med en av kaninungarna. Och lät tydligen INTE min bror hålla den.
Se vad ljushårig jag var då!

Jag var en pojkflicka länge länge länge och är väl egentligen det i viss mån fortfarande. Alltid shorts och t-shirt, aldrig klänning eller kjol! En sommar var jag några fantastiska dagar, minns dem som igår, på Ven med mina farföräldrar och bodde i ett gammalt vackert hus. Plötsligt kom en påfågel traskande i trädgården! Det är och var även då min favoritfågel så jag försökte muta in den i huset med kaksmulor. Det gick.

Jag och en av mina äldre bröder lekte med min första knastriga kamera. Jag var alltid brun som en pepparkaka som barn på sommaren. Då när man hade sommarlov och inte behövde jobba. Kolla händerna bara.  

På museum med skolan. Jag traskade runt på Louvren med Amanda, som jag lekte med här i veckan, och vi hittade fina marmorfigurer i en stor sal. Mona Lisa var ju så liten och pluttig tyckte vi.

Jag hade långt hår då också. Fast jag var mer en skidåkar/streettjej med hoodies och pösiga jeans. Här är alla franskaelever på mitt gymnasium utanför ett litet franskt café i Paris. Det var vår, sol och vi hade SÅ kul i 12 dagar.

Från ett lastbilsflak på en ö i Väst Indien/Karibien på väg till ett vattenfall. Visst ser det ut som taget ur Lost?

Detta är kvällen när vi tagit grundenten. Alltså gått ut nionde klass. Det var ganska kallt och blåste kyligt men vi var så glada. På väg till en fest utomhus på en liten halvö där alla blev fulla på folköl och kissade fnissandes i buskarna.

Hemma hos mig. Såsom det känns. För hemma är inte bara villan i byn. Hemma är trakten, landskapet, fjällen och vidderna vi ser ut över en vinterdag i backen. Hemma bland snön och en isblå himmel.

Den sista hästen jag hade. Isabell. En donna som visste precis vad hon ville och ännu mer vad hon inte ville. Lynnig, otroligt tjurig när hon tyckte att saker inte passade, lättstressad och alldeles tokig i att springa fort fort fort och hoppa högt högt högt. Vi passade ihop som havet och himlen när det möts vid horisonten. Min fina Isabell.

På en liten liten ö utanför Egyptens kust någonstans. Med den bästa snorklingen jag någonsin upplevt och den vackraste sand jag sett. Allt som taget ur en Disneyfilm. Med ett hav av all världens turkosa och gröna nyanser.

Inte riktigt lika bra snorkling i havet utanför Oman första gången jag var där förra året. Det var nämligen dyningar som fick en att må så fruktansvärt illa och jag vill mest bara dö. Men en stund simmade jag runt i badkarsvarmt vatten, kikade på delfiner och insåg att jag var så lyckligt lottad.

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Sv: Åh, tack. :)

Postat av: Linnéa

åh, vad roligt att se! mini-kajsa. lika gullig då som nu!

2008-10-31 @ 18:44:02
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Jonas

Jäklar vad fin Isabell var. Hpn ser snabb ut. Haha. Jag sjunger den varje dag, för det är den enda låten jag kan på gitarr.





2008-10-31 @ 19:32:34
URL: http://schodda.webblogg.se/
Postat av: ina

vad fint att få titta in i ditt liv och fotoalbum!

2008-10-31 @ 19:37:18
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: Olyckssyster

Vad roligt att du delade med dig, mitt liv ligger begravt i fotoalbumen hemma hos min mor, Men kanske, kanske, kanske att jag vågar dela med mig när ett nytt år har börjat.

2008-10-31 @ 20:13:04
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: Rebecca

det låter som att det kan bli en alldeles förträfflig myskväll du!

vad roligt med lite kort från förr, jag gillade verkligen bilden med påfågeln, du ser så finurlig ut där! :)

2008-10-31 @ 20:52:11
URL: http://popfroken.blogspot.com
Postat av: Kontorsråttan

Shit vilken sötnos du är! Jag kan nästan höra hur du tänker GLÖM DET RÖTOTT om din brorsa...



Tack för peppande kommentar - I´m in!

2008-10-31 @ 21:40:28
URL: http://kommunhuset.blogg.se/
Postat av: linda

svar: åh lyx! mysiga bilder:)

2008-11-01 @ 00:18:02
URL: http://lolinda.blogg.se/
Postat av: Shirin

så himla fint att titta på gamla bilder, man blir så nostalgisk.



och va makalöst att ha sett en påfågel! dom som är så himla vackra.

2008-11-01 @ 00:48:33
URL: http://shirin.devote.se
Postat av: Ellinor

Vilka härliga bilder. Vad roligt att du delar med dig så av glömda delar i ditt liv.

Kram

2008-11-01 @ 07:15:38
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Malin

ojoj vilka minnen du väcker joppe! kommer fortfarande ihåg när vi var 7år och du sa; "jag kan hugga huvudet av er allihopa" :) fin bild på dig och isabell, ni matchade verkligen varandra!

2008-11-01 @ 10:13:17
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: stilist

svar: De är ett kanadensiskt band som heter simple plan :). Det är de festerna som alltid blir roligast .

2008-11-01 @ 16:29:21
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: stilist

Jag älskar såna här inläg, vet inte varför, jag bara gör det.

2008-11-01 @ 16:30:06
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: hanna

haha :] fina bilder!

2008-11-01 @ 16:35:34
URL: http://softagalet.blogg.se/
Postat av: Paulina

Vilka härliga bilder! Älskar sådana här inlägg. Jag får också göra det någon dag, fast jag har alla gamla fotografier hemma hos min familj...



Gillar speciellt den semesterbilden som är näst längst ner! Man skulle bara vilja hoppa in i bilden och vandra ner till havet och ta sig ett dopp! :)

2008-11-02 @ 18:23:18
URL: http://bryno.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback