Historien om resan

Jag har lovat folk att jag ska göra en fin New Yorkguide. Och en Washingtonguide. Och berätta mer om världens mest fantastiska resa så här långt i mitt 20 åriga liv.
Men ni vet hur det är, man kommer inte alltid för sig. Men nu så. Med många bilder, ännu fler ord och en hel del önskan att vara där igen ska ni få en liten liten bråkdel av vad minnen jag fick med mig. För 3 veckor kan inte beskrivas. Man måste vara där. Men här är lite grann;

Jag har aldrig haft en direkt längtan till att åka till USA. Det är ett land som står för så mycket jag inte klarar utav. Gör så mycket skit. Och faktiskt inte intresserat mig över lag särskilt mycket. Men när en av ens bästa vänner bestämmer sig för att USA är landet att jobba som au pair i. Då är det bara att låta den delen av sitt hjärta flyga och så får man följa efter. Om så bara för att hälsa på lite. Det gjorde jag och min lilla gris.
Och vad kan jag säga? Jag är litet kär i landet som har allt. Inte för att det har allt. Men för att det är så magiskt.


En av de mest bekväma flygresor jag varit med om tog oss över atlanten. Och det första vi såg var ett gigantiskt IKEA. Regn följde oss den första halva dagen i landet men värst var nog hostellet som krånglade något sannslöst. Men nya bekantskaper med 150 kgs Puertoricaner gjorde allt lättare. 05.00 fotograferade jag ut över takåsarna på vårt Upper West Side.

Vi bodde på Broadway med bara två blocks till Central Park! Så där åt vi frukost och tittade på baseball första morgonen.

Grisen. Hon ser galen ut. Och det är hon. Men mest är hon nog glad över den tre vånings M&Mbutik vi hittade.

På en av "bakgatorna" till Times Square finns en superrestaurang som vi åt på. Och ja, är man i NYC måste man springa runt på Times Square både dag- och nattid. 

Sen hittade vi Mattias! Min chilenarpojke som jag inte träffat sedan förra sommaren var ute på sin jordenruntresa och vi stämde träff i NYC. Plötsligt så satt han bara i vår foaljé och var lika hungrig som vanligt. Han bar dessutom min påse med 12 cms klackar en hel dag. Det är vänskap det. 

Hostellet som vi var arga på fixade till vår bokning efter att ha fått onda ögat från mig. Och jag älskade faktumet att det fanns sådana där fönster som bara existerar på film. Som man liksom drar upp. Jag och Grisen satt på metalltrapporna utanpå huset och kikade på Broadway med sommarvinden i håret.

Sen åkte vi till Washington DC!

Där fick vi träffa Jan the Man för första gången på 6 månader. Väldigt surrealistisk och väldigt underbart.

Och i nio fantastiska dagar bodde vi hos lika fantastiska "morföräldrarna" i Jan the Mans familj. I en källarvåning som rymde allt från fina reseföreminnen från hela världen till sniglar, gigantiska (!) spindlar och massa kläder.

Vi var på zoo. Och jag och Grisen var betydligt mer begeistrade över alla djuren än Jan the Mans au pairbarn. Så begeistrade att vi brände oss något brutalt på axlarna. Men det var det värt. För jag hittade ett nytt favoritdjur. Mus med snabel kallar vi den.

Vi shoppade. Skrattade. Drack fruktsmoothies. (och räknade tydligen pengar)

Så träffade vi en mängd makalösa människor från lite varstans i världen. Och sen lekte vi en hel dag i hettan på ett gigantiskt nöjesfält i Maryland med bergodalbanor som fick lungorna att lossna och hjärtat att trilla ned i fossingarna.

Vi var där. Det här är beviset. Och ärligt talat. Vita huset liknar lilla huset på prärien på riktigt. Inte alls som på film.

"Mormor" Pam, Jan the Man och Grisen under en kultur och minnesmärkesfärd runt DC.

Sista kvällen i Washington och vi avslutade med att se dubbelavsnitt och säsongsavslutning på Lost hemma hos älsklingsFernando i ghettot. Minerna säger väl allt om hur into Lost vi/de är?

På min 20 födelsedag åkte vi med Amtrakt "hem" till New York igen. Sorgligt men med världens finaste minnen i det mentala bagaget. Och en hel del kläder i det mer konkreta bagaget. För att inte deppa över att ha sagt hej då till Jan the Man så checkade vi in på hotellet, susade sedan med taxi ned till Times Square och firade min födelsedag med att kika ut över hela New York från Empire state building. Hisskötarna sjöng för mig och vi var lyckliga.

Vi insåg att det bara är i USA man kan se sånt här.

Klychigt men ack så sant. Vackrast i nattljus.

Vi sprang nedför världens dyraste shoppinggata i ösregnet iförd svart sopsäck och med paraply över huvudet. Skrattandes så vi grät. Vid Rockefeller Center slutade det och vi var de enda torra i hela staden.

En kväll letade vi frenetiskt efter en bio och tillslut hade jag så ont i fötterna att jag sprang på den varma asfalten längs med alla uteserveringar med skorna i handen och med barfota fötterna trummande på trottoaren. Det var ren frihet.
Dagen därpå åkte vi faktiskt tunnelbana istället för taxi nedför hela Manhattan från Upper west ned till Down town. Så njut vi av sommar och gassande sol i nacken på Liberty Island med frihetsgudinnan bakom oss. Tänk att en så gigantisk stad kan se så liten ut.

Vid Ground Zero var känslan precis som överallt annars i NYC. Stressig och med en massa högljudda människor. Men ett stort hål i marken är ändå beviset för att det inte alltid varit så. Vid det som en gång var tvillingtornens grund hittade vi Century 21 och jag förälskade mig i en Anna Suiklänning och ett par rutiga Ralph Laurenskor.

Sen satt vi i en mindre evighet och bara tittade på solnedgången, havet, männen som fiskade och siluetten av staden bakom Battery Park.

Det sista dygnet spenderade vi i ett stekhett Soho, Chinatown, Little Ittaly och alla andra små stadsdelar med egna namn. Vi promenerade på små gator, hittade Marc Jacobs och WESCbutiker, förvirrade oss och hade en fin sista dag.
Sen satt vi på en bänk i mittenremsan av Broadway och tittade på himlen mitt i natten och nöp oss i armen för att se om vi verkligen varit med om tre veckor av ren lycka.

Kommentarer
Postat av: Anna

Ser så mysigt ut!!

Postat av: Julia

Åh, vilken underbar resa! Så fint att se allt i sin helhet nu! :)



Det är underligt det här med önskningarna. För bara någon vecka sedan satt jag och önskade mig saker som jag inte alls visste att de skulle inträffa och nu har jag både biljett och en svart kavaj. Livet är fint ibland! Nu hoppas jag bara att min önskning om världsfred uppfylls! :) Puss

2008-09-07 @ 22:18:31
URL: http://prick.blogg.se/
Postat av: cary

åhåh, nu får jag abstinens efter usa och allt vad det är, trots all idioti som finns där, och så saknar jag alla fina vänner >_<



det låter verkligen som en underbar resa i alla fall. fina new york.

2008-09-07 @ 23:06:25
URL: http://caryw.blogg.se/
Postat av: victoria

shit jag har missat uppdatera mig på din blogg på några dagar - snacka om massa kul läsning! Härlig läsning, jag blev extra förtjust i det där med M&M - majjgadd liksom!



Och du... den där svarta second hand blusen/västen. Den skulle jag kunna döda för. Åkte du och köpte den, det gjorde du väl? ^^

2008-09-07 @ 23:31:15
URL: http://svartvitlila.blogg.se/
Postat av: Linnéa

tack sötis! åh, det är så roligt att läsa om resor, man blir ju direkt inspirerad till att ta sitt pick och pack och flyga iväg. New york är en stad jag verkligen skulle vilja åka till, om inte annat för M&M-affären! Och djuret kan ju ha varit det sötaste jag skådat hittills! Puss på dig!

2008-09-08 @ 08:25:18
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Evis

Kul att läsa om.



"Kalle Anka-fönster" kallade vi såna fönster när vi var små, eftersom de alltid hade sådana i Kalle Ankatidningar och ingen hade det på riktigt :)

2008-09-08 @ 08:43:59
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Bim H-D

En dröm för dig och även en dröm för mig... Du har din gjord, jag drömmer om min än. Frågan är bara när? Drömmer vidare tills vidare...

Må så grankott...

2008-09-08 @ 20:45:37
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/index.htm
Postat av: Sigrid

jag vill också...

2008-09-08 @ 22:38:39
URL: http://www.sigrids.se
Postat av: Julia

ÅH ÅH ÅH. till skillnad från dig är jag en av dem människorna som så galet gärna vill till USA! Trots att det är motsägelsernas land, trots George Bush och trots all rasism vill jag så grymt gärna dit! Jag är helt enkelt fullkomligt hänförd och fascinerad. OCH VILKA UNDERBARA BILDER!

2008-09-09 @ 16:48:39
URL: http://dekadent.devote.se
Postat av: Hannagrisen

Battery Park.. det var den finaste kvällen..

2008-09-09 @ 23:03:06
URL: http://vacillating.blogg.se/
Postat av: Anja

Mus med snabel!

2008-09-10 @ 10:41:12
Postat av: Sarah Nylund

Bra skrivet tycker ja faktiskt

2010-12-03 @ 12:33:13
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback