Brasilien, morning glory

Här kommer inlägg två om resan! Känns lite tråkigt att lägga upp så små bilder då de ju gör sig bäst, såklart!, i större format men blogg. se tillåter inte mer än såhär för att det ska bli hela bilderna med.
Såhär såg det dock ut om mornarna när vi steg upp vid halv sju, halv åtta. (jag vaknade av mig själv då. har aldrig hänt innan och lär aldrig hända igen)


Vyn från fönstret om man tittade rakt ut. Hängmattor, palmer, surfbrädor, hav och skön vind. Vad mer behöver man? Ja och en jävligt söt kille då. Men det har jag ju också.

När man hoppar ned för den lilla stentrappan kunde man kolla på lågvattnet. Under högvatten är det vara att slå sig ned på en träpall och börja räkna sköldpaddor. De kommer in och äter alger på stenarna. De är olika sorters sköldpaddssorter och en del är enorma.

Den här godbiten sprang omkring i sin gångstol vid borden varje morgon. Åtta månader och bestående av ett stort, tvåtandat leende och två gigantiska bruna ögon. Hon älskar frallor och att hälla juice på sig själv.

Pousadan vi bodde på (pousada är ett enklare och mer laid back hotell enkelt översatt) ägs av vänner till en vän. Ett brasilianskt/argentinskt par som byggt precis allting själva. Helt fantastiskt jobb har de gjort. På Pousadan arbetar förutom ägarna tre stycken som städar lite, lagar lite mat, krattar lite sand och sjunger himla mycket.

Jag slutade, mer eller mindre omedvetet, att äta kött i Brasilien. Var inte sugen, är maniskt rädd för att bli magsjuk (som att kött är den enda källan till det..) och var alldeles för varm för att låta magen smälta djur. En frukost såg därmed ut såhär + frallor och vatten eller nypressad juice av någon exotisk sort. Gott!

Överallt ligger det konstiga, märkliga frukter på marken som trillat från de småbladiga träden och lite då och då vaknade man på natten av ett "boink", då hade en kokosnöt fallit ned.

En vanlig morgon i vårt brasseliv alltså! 

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Sv: Nä tyvärr. Det var mest för att jag lyssnade på den låten. Däremot är hälften av mina vänner på väg mot England (känns det som). Fast jag vill dit i sommar om jag har råd!



Förresten är jag galet avis på att du varit iväg och fått uppleva en massa spännande!

Postat av: Sofia

om du ökar bredden på content kan du ladda upp större bilder.

2010-02-14 @ 14:24:00
Postat av: Karolin

Låter ju helt fantastiskt, vad tusan gör vi här egentligen när det finns sådana där ställen. Jag vet precis vad du menar med kött. Ibland klarar jag inte av att äta det heller.

2010-02-14 @ 16:52:24
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: Jonas

Vad härligt att höra att du saknad mig! : Men goa bilder! Du verka ha haft det grymt i Brasseland! Hahaha fan vad man skulle brinna av om man fick en puss som plåster på såren efter en krasch med ett träd!



Har varit en epic dag här i åre. Solsken och plusgrader. Det droppade sådär vårigt från Vm6:an.

2010-02-14 @ 16:57:02
URL: http://schodda.webblogg.se/
Postat av: julia

åh åh åh åh åh åh åh

jag kommer nog aldrig att kunna sluta åha.

ÅHHHHH, JAG VILL OCKSÅ!

2010-02-14 @ 21:58:46
URL: http://ohhboy.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag vill också dit. Det verkar underbart, värmen, frukterna, personerna.. Du är otroligt duktig på att beskriva!



Och oh, frukosten.

Puss på dig, sötaste fröken.

2010-02-15 @ 10:26:24
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Angeliqa

Men åh vad härliga bilder!

Ungefär hur mycket gick resan/boendet på?

2010-02-17 @ 19:48:37
URL: http://sopnedkast.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback